ΑΠΕ: Δίκτυο έδινε παράνομα γνωματεύσεις μετατραυματικού στρες σε αιτούντες άσυλο

ΑΠΕ: Δίκτυο έδινε παράνομα γνωματεύσεις μετατραυματικού στρες σε αιτούντες άσυλο Facebook Twitter
3

Εγκληματικό δίκτυο στη Μυτιλήνη εφοδίαζε παράνομα αιτούντες άσυλο με γνωματεύσεις μετατραυματικού στρες, για να χαρακτηριστούν «ευάλωτα πρόσωπα».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εγκληματικό δίκτυο που αποτελούσαν πέντε άτομα μεταξύ των οποίων δύο δικηγόροι και ένας ψυχολόγος, εφοδίαζε παράνομα αιτούντες άσυλο με γνωματεύσεις μετατραυματικού στρες ώστε να χαρακτηριστούν ως «ευάλωτα πρόσωπα».

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, μέχρι τώρα και μετά από πολύμηνες έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί 538 περιπτώσεις για κάθε μία από τις οποίες οι εμπλεκόμενοι λάμβαναν ποσά από 550 έως 950 ευρώ. Από τους πέντε που εμπλέκονται στο δίκτυο ένας είναι αλλοδαπός και οι τέσσερις Έλληνες. Ενώ τρεις από τους πέντε συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη το τελευταίο διάστημα.

Με τη βεβαίωση - γνωμάτευση οι αιτούντες άσυλο χαρακτηρίζονταν από την υπηρεσία ασύλου ως «ευάλωτα πρόσωπα» και τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους απολάμβαναν επιπλέον δικαιωμάτων προστασίας και συνδρομής. Όπως έγινε γνωστό, τις γνωματεύσεις υπέγραφε καταχρηστικά η συλληφθείσα ψυχολόγος, χωρίς να έχει σχετικό δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, το χρηματικό ποσό των 4.615 ευρώ και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της δραστηριότητας του εγκληματικού δικτύου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΔΑΠ για τα λύματα στην παραλιακή: Το δίκτυο αποχέτευσης υπερφορτώνεται λόγω των 7.000 παράνομων συνδέσεων

Ελλάδα / ΕΥΔΑΠ για λύματα στην παραλιακή: Το δίκτυο υπερφορτώνεται λόγω 7.000 παράνομων συνδέσεων

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται το πρόβλημα και το αποδίδει στις παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο, για τις οποίες, όπως τόνισε, λαμβάνονται μέτρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Διότι έτσι έμπαιναν στην ομάδα των ευάλωτων προσώπων και φεύγαν από τα νησιά και πήγαιναν στην ηπειρωτική Ελλάδα από όπου η Τουρκία δεν δέχεται επαναπροωθήσεις.Άρα μπετώνανε. ΑΜΚΑ, δικαιώματα κτλ...Τρούπωσαν, που έλεγε κι ο Βουτσάς...
500 περιπτώσεις + οι οικογένειες τους είναι το λιγότερο 2000 άτομα. 5 άτομα δηλαδή είναι υπεύθυνα για την εγκατάσταση σχεδόν ενός μικρού χωριού εντός της επικράτειας με ότι οικονομικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό συνολικά. Έναν όποιος έχει άσυλο στη χώρα μπορεί να φέρει την οικογένεια του εδώ τότε τα αριθμητικά στοιχεία των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα είναι εντελώς πλασματικά.
Tι λετε?Σοβαρα?Πεφτω απ τα συννεφα!!Ειχε μαλλιασει η γλωσσα μας να τα λεμε εδω στο νησι.Τρελη μπιζνα.. Οπου υπαρχει ανθρωπινος πονος υπαρχει κ εκμεταλλευση