ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.12.2019 | 11:45

Τα δεύτερα Χριστούγεννα

Θα κάνει το παιδί μου.Το πανέμορφο κοριτσάκι μου και τόσο έξυπνο που κάθε μέρα με εκπλήσσει. Κάθε μέρα βλέπω πως μεγαλώνει και ξέρω αυτές τις στιγμές δεν θα τις ξανά ζήσω .Τι ομορφιά, τι χαρά ,τι ευτυχία είναι αυτή παναγία μου. Γεμίζει την ψυχή και καρδιά μου από ατελείωτα αισθήματα.Το νόημα της ζωής μου ,το νόημα για να κάνω όνειρα.Μια ατελείωτη ομορφιά.Προσεύχομαι για όλα τα παιδάκια που πονάνε, είναι μόνα,έχουν θέματα υγείας ή οτιδήποτε άλλο να γεμίσουν οι ψυχουλες τους αγάπη και να μην ξανά νιώσουν ποτέ μόνα. Να τα αγαπάνε και να τα προσέχουν. Τα παιδιά είναι ευλογία τα παιδιά για μένα είναι έρωτας ..και κάθε φορά βοηθάω όπως μπορώ χρηματικά ή δίνοντας πράγματα στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Καλές γιορτές άνθρωποι.
6
 
 
 
 
σχόλια
Τα μωρά είναι όντως υπέροχα. Εύχομαι και εγώ να είναι όλα τα παιδάκια υγιή, ευτυχισμένα και με ανθρώπους γύρω τους να τα αγαπάνε. Με πονάει η ψυχή μου όταν βλέπω μωρό να είναι άρρωστο ή που ξέρω ότι η οικογένεια του δεν έχει τα προς το ζην.Η φράση "τα παιδιά είναι ευλογία" μόνο εμένα με εκνευρίζει;
Βασικά ιδανικά πρέπει να είναι συνειδητή απόφαση και όπως κι αν έχει να ξέρεις ότι θα μπει προτεραιότητα για πολλά-πάρα πολλά χρόνια. Τα παιδιά είναι τεράστια ευθύνη, απαιτούν μια μόνιμη αυτοβελτίωση, αυτοέλεγχο, ευρηματικότητα και ένα σωρό άλλα πράγματα από εμάς αλλά μέχρι και τα υλικά αγαθά. Όμως καταλαβαίνω ότι μπορεί να νιώσεις κι ευλογημένος όταν βλέπεις ένα υπέροχο πλασματάκι να σε κοιτάει ή να σ' αγκαλιάζει με αγάπη. Απλά για μένα θέλει ωριμότητα και ιδανικά να είναι κάτι που το επιθυμούν για να είναι όλα καλύτερα και να μη ζήσουν άσχημες καταστάσεις ή να νιώσουν σαν ανεπιθύμητα. Απλά θα πω ότι όσοι τα παρουσιάζουν ιδεατά νιώθω ότι δεν έχουν κάτσει να κουραστούν ποτέ πραγματικά στο μεγάλωμα των παιδιών, λες και ζούμε σε διαφήμιση για δημητριακά ας πούμε. Αν ασχοληθείς ουσιαστικά και ποιοτικά με τα παιδιά, μετά δεν έχεις αντοχές εδώ που τα λέμε, απλά αν το κάνεις με την καρδιά σου είναι όντως μια κούραση που σε γεμίζει και φυσικά αν κάποιος άνθρωπος δε νιώθει ότι θέλει να μεγαλώνει παιδιά δεν υπάρχει λόγος να θεωρηθεί κατώτερος ή μη ευλογημένος.
Η συγκεκριμένη φράση με εκνευρίζει, γιατί είναι διατυπωμενη με πολύ μεγάλη γενικότητα. Δεν είναι τα παιδιά ευλογία έτσι γενικά και αόριστα. Και τι θα πει ευλογία στην τελική; Αυτοί που δεν έχουν παιδιά είναι λιγότερο ευλογημένοι από τους άλλους; Δέχομαι ότι μπορεί να είναι χαρά. Και πάλι όμως, είναι χαρά μόνο για αυτούς που είναι κατάλληλοι για γονείς. Υπάρχει πολύς κόσμος που η γονεικοτητα δεν του ταιριάζει. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα ήταν ούτε χαρά ούτε ευλογία.
Εξαρτάται πάντα ποιος θα την πει και σε ποιον και γιατί, αν έχει αυτόν τον υποτιμητικό τόνο όντως. Κάποιοι όντως θεωρούν πιο σπουδαίο τον εαυτό τους επειδή έκαναν παιδιά σε σχέση με άλλους και άλλοι τα θεωρούν προσωπική ευλογία αλλά όχι τη μόνη εφικτή. Νιώθουν τυχεροί γιατί το ήθελαν ας πούμε. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι μ' εκνευρίζει γενικά κι αόριστα, οι προθέσεις που λες όταν υπάρχουν έστω ασυνείδητα με ενοχλούν πολυ κι εμένα.
Κοίτα, εμένα γενικά με εκνευρίζει η γενικότερη τάση που υπάρχει στην κοινωνία να παρουσιάζεται η απόκτηση παιδιών ως ευλογία, σκοπός κάθε ανθρώπου και όλα τα συναφή. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για παιδιά. Αυτή η νοοτροπία μας έφαγε και έκαναν παιδιά και άνθρωποι παντελώς ακατάλληλοι για γονείς. Τέλος πάντων. Ίσως για αυτό με εκνευρίζει και αυτή η φράση. Σε κάθε περίπτωση ίσως είμαι εγώ λίγο υπερβολική.
Scroll to top icon