ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.12.2019 | 17:36

Πολύ σημαντικά τα λεφτά

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά γιορτές καταναλωτικές.Γεμάτα τα κεντρικά καταστήματα, τα εμπορικά παντού, τα ζαχαροπλαστεία, τα εστιατόρια.Δεν το κατακρίνω.Απλά μην λέτε κάποιοι μεγάλες κουβέντες ότι τα λεφτά δεν κάνουν την ευτυχία και τέτοια, απόψεις που ακούω κατά καιρούς.Τα λεφτά είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο.Ακόμα και την υγεία, τα λεφτά σου την προσφέρουν.
10
 
 
 
 
σχόλια
Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες, μανίτσα... Και όσο εσύ θα μιζεριάζεις γιατί δεν τα έχεις, τόσο η ζωή και οι κοντινοί σου άνθρωποι είτε θα σε προσπερνούν και θα σε αφήνουν πίσω, είτε θα σβήνουν και θα αναρωτιέσαι γιατί δεν τους μίλησες νωρίτερα.Αλήθεια, τώρα. Πόσα χρήματα νομίζεις ότι σου λείπουν για να σου έρθει η ευτυχία; Στο περίπου, πες ένα νούμερο.
Άνθρωπος που διατείνεται ότι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο είναι τα λεφτά , είτε δεν έχει ζήσει αρρώστιες/ θανάτους και γενικά δυσκολίες , είτε απλώς γράφει μαλακίες για να περνάει η ώρα.
@moli8 όσες δυσκολίες έχω περάσει εγώ και η οικογένεια μέχρι τώρα έγιναν μικρότερες και πιο διαχειρίσιμες (ή εξαφανίστηκαν) γιατί υπήρχε μια σχετική οικονομική άνεση. Αρα διατείνομαι ότι τα χρήματα είναι σημαντικά έχω περάσει δυσκολίες (βαρύ χρόνιο θέμα υγείας στην οικογένεια) και το πιστεύω. Αν εσείς θέλετε να βαυκαλίζεστε ότι το χρήμα δε παίζει ρόλο μάλλον δε λέμε εμείς τις ανοησίες. Ειλικρινά θα ήθελα να βρεθώ μια φορά με άφθονο χρήμα και να μην είμαι ευτυχής.
Ναι, αλλά δεν εγραψα αυτό . Άλλο "το χρήμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο" , άλλο το "χρήμα είναι σημαντικό". Τα μάθαμε και στο δημοτικό με τους βαθμούς των επιθέτων.
Αν τα λεφτά έφτιαχναν την υγεία , αν τα λεφτά μπορούσαν να αποτρέψουν το θάνατο, θα ήταν το πιο σημαντικό πράγμα. Μου φέρνεις ως παράδειγμα ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα λεφτά είναι αναγκαία συνθήκη για να γίνει κάποιος καλά . Θα τις δεχθώ. Δεν είναι όμως ικανή συνθήκη και ειλικρινά, δεν ξέρω με ποιον άλλο τρόπο να το εξηγήσω ώστε να μην βγάζει ο καθένας άσχετα με το σχόλιο συμπεράσματα.
@Μακεδόνας,Μάλλον διαφωνούμε στο πόσο σημαντική είναι η ποιότητα ζωής κάθε στιγμή. Ναι έφυγαν όλοι αλλά υποφέροντας πολύ πολύ λιγότερο, είχαν βοήθεια. Νομίζω ότι σε πολύ μικρότερο μπορούμε να πούμε το ίδιο και το ΚΤΕΛ/πλοίο και το αεροπλάνο, ή το λεωφορείο/τρόλεϋ με το αυτοκίνητο. Αν πείτε ότι τα πρώτα είναι απλά λίγο πιο άνετα από τα δεύτερα και το σημαντικό είναι ο προορισμός τότε καταλαβαίνω το επιχείρημά σας το αποδέχομαι αν και νομίζω μάλλον ότι είστε ο μόνος - αν πραγματικά τα πιστεύετε (και δε τα λέτε κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο) έχετε το θαυμασμό μου. Οσο για το υποστηρικτικό κομμάτι (δωμάτια, νοσηλεύτριες, ειδικοί στην ψυχολογική υποστήριξη) στο δημόσιο τομέα είναι πρακτικά ανύπαρκτο ακόμα κι αν έχει πρόσβαση σε καλούς γιατρούς που υπάρχουν. Και όποιος έχει περάσει ένα βράδυ στα εφημερεύοντα ενός δημόσιου νοσοκομείου περιμένοντας εξετάσεις καταλαβαίνει πως αλλάζει το χρήμα την εμπειρία.
Το χρήμα κινεί τα πάντα: καλύτερο φαγητό, καλύτερο σπίτι, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερη μόρφωση, καλύτερη υγεία και καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Εύχομαι να μη χρειαστεί κάποιος να ζήσει μακροχρόνια προβλήματα για να αντιληφθεί την πραγματική σημασία των χρημάτων, το πόσο σε βοηθάνε να αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις, διότι απ' έξω και εκ του ασφαλούς όλοι είναι υπεράνω και ιδεολόγοι.
Την υγεία δεν την προσφέρουν τα λεφτά. Μπορεί πράγματι να βοηθήσουν, και μάλιστα πολύ, σε περίπτωση που αποκτήσει κανείς κάποιο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, μπορεί κανείς να είναι υγιής ακόμα και αν είναι πολύ φτωχός, αν είναι τυχερός.Κατά τα άλλα, όποιος είπε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία είπε μια πολύ μεγάλη μπούρδα. Ναι μεν δεν εγγυώνται την ευτυχία, αλλά κακά τα ψέματα βοηθάνε αδιαμφισβητητα πάρα πολύ. Σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις καλά.
Scroll to top icon