ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.1.2020 | 02:58

Απλά φοβάμαι

Φοβάμαι τα πάντα! Και ειδικά να δουλέψω. Έχω φτάσει 27 και στην ουσία δεν έχω δουλέψει. Δεν αντέχω το στρες και την επαφή με τον κόσμο. Σε άλλους μπορεί να φαίνεται αστείο, άλλοι μπορεί να με πουν απλά τεμπέλα, αλλά ειλικρινά δεν αντέχω την επαφή με τον κόσμο και το στρες. Είμαι γενικά άτομο που ζει σε πιο αργούς ρυθμούς. Επίσης, κατοικώ σε τουριστικό τόπο, οπότε καταβαίνετε και τι δουλειές προσφέρονται. Απλά φοβάμαι και νιώθω ήρεμη μόνο όταν πέφτω να κοιμηθώ, που τώρα τελευταία έχει αρχίσει και μου "αρέσει" επικίνδυνα. Δεν μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου, τους φόβους μου...
5
 
 
 
 
σχόλια
Σε καταλαβαίνω αλλά πρέπει σιγά σιγά να κάνεις μικρά βήματα για να βγεις μέσα από όλο αυτό το άγχος. Προσωπικά δεν φημίζομαι για την έντονη κοινωνικότητά μου, έχω περάσει μεγάλα διαστήματα που έχω κλειστεί στον εαυτό μου, αλλά όταν βλέπω πως δεν πηγαίνει άλλο αυτή η κατάσταση, προσπαθώ να βγω από αυτόν τον κυκεώνα. Παίζει πρώτιστο ρόλο και ο χαρακτήρας καθώς και οι καταστάσεις που κυριαρχούν, που πολλές φορές συμβαίνουν χωρίς να τις έχουμε επιδιώξει και διαιωνίζονται. Εσύ όμως στη προκειμένη περίπτωση που αναφέρεις, μοίραζε βιογραφικά και ψάχνε τις αγγελίες εργασίας. Σκέψου ότι η εργασία σου θα σου αποφέρει κάποιο μισθό και με αυτόν θα αγοράζεις αυτά που επιθυμείς. Εν ολίγοις να σκέφτεσαι τα οφέλη από όλη αυτή την εργασία. Οι επαρχίες είναι δύσκολες γιατί και γω από επαρχία είμαι και είναι πιο ζόρικα εδώ όσο αφορά τις δουλειές και τις δραστηριότητες. Το άγχος γενικά και την ένταξή σου στο κοινωνικό σύνολο θα τα καταπολεμήσεις, κάνοντας μικρά βήματα προς επίτευξη στόχων. Μπορείς να αρχίσεις να συνομιλείς με κάποια γνωστή σου για άσχετα πράματα, να μιλάς ακόμη και με κάποιον υπάλληλο στο ταμείο του σουπερμάρκετ. Μια καλημέρα έστω να πεις με χαμόγελο. Χτες έπιασα κουβέντα με ένα μικρό κοριτσάκι στο άσχετο και εκείνο με συμπάθησε πολύ. Δες το απλά σαν θεραπεία κοινωνικοποίησης του εαυτού σου. Σκέψου επίσης πως πρέπει να γίνεις ανεξάρτητη και όλα θα πάνε καλά.
Σκεψου ποσο απελευθερωτικα θα νιωσεις οταν καταπολεμισεις το κοινωνικο αγχος που εχεις. Εγω προτεινω να ερθεις αντιμετωπη με την φοβια σου. Το οτι εισαι ατομο που λειτουργει με αργους ρυθμους δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να μαθεις να επικοινωνεις με τον κοσμο. Για να εξασκησεις την επαφη με αλλους ανθρωπους σου προτεινω να ενταχθεις σε μια θεατρικη ομαδα. Γινεται με πολυ ομαλο και ευχαριστο τροπο, καθολου αμηχανα.
Άλλη μια αγκαλιά και από εμένα. Κουράγιο, δεν είσαι μόνη! Να προσθέσω, χωρίς να ξέρω τις επιθυμίες και τις δυνατότητές σου, ότι πραγματικά πιστεύω ότι ο κατάλληλος ειδικός ψυχικής υγείας θα σε βοηθούσε πολύ (δεν είναι όλοι ούτε ίδιοι ούτε ταιριάζουν σε όλους).Καλή τύχη και να θυμάσαι ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές ;-)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon