ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.1.2020 | 11:54

Όταν η αγάπη δεν αρκεί

Θυμάμαι την γιαγιά μου να λέει ότι "όταν αγαπιέστε, πάντα θα βρίσκετε λύση. Θα συζητάτε και θα βρίσκετε λύση." Η γιαγιά έκανε λάθος γιατί κάποιες φορές όση αγάπη κι αν υπάρχει, όσο και να συζητήσεις, δεν υπάρχει λύση.Δεν έχει νόημα να εξιστορήσω τί συνέβη ακριβώς εκτός από το ότι φτάσαμε σε ένα τέλμα. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει πίσω (ο καθένας για τους λόγους του) κι έτσι πέσαμε σε αδιέξοδο. Φοβήθηκα να αφήσω μια τόσο όμορφη σχέση σχεδόν 9 χρόνων να γίνει μια άσχημη ανάμνηση και κάπου εκεί τράβηξα γραμμή.Μαζέψαμε τα πράγματά του, κανονίσαμε τα οικονομικά μας κι έφυγε.Νιώθω κουρασμένη και ίσως λίγο αδικημένη επίσης. Δεν άξιζα την ταλαιπωρία και την πίεση του τελευταίου μήνα που ήμασταν μαζί. Με τη συμπεριφορά του δεν μου άφησε άλλη επιλογή.Τη μία στιγμή θυμώνω μαζί του γιατί τα παράτησε, δεν προσπάθησε για εμάς, άφησε όλες τις επιλογές και αποφάσεις να πέσουν στους δικούς μου ώμους χωρίς να ελαφρύνει το βάρος. Την άλλη στιγμή θυμώνω μαζί μου γιατί ολόκληρη ανεξάρτητη, μορφωμένη γυναίκα δεν εντόπισα νωρίτερα τα προβλήματα για να αντιμετωπίσω πριν γίνουν γιγάντια. Στραβωμάρα.Σήμερα κλείνουμε ένα μήνα χωρισμού. Σήμερα πονάω λίγο περισσότερο γιατί ξέρω ότι τελείωσε, δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω και μου χρωστάω κάτι καλύτερο. Σήμερα πονάω λίγο περισσότερο γιατί η αγάπη δεν αρκεί.
12
 
 
 
 
σχόλια
Το ερωτημα ειναι φιλοσοφικο, του τυπου "τι 'ν' αυτο που το λενε αγαπη, τι 'ν' αυτο...". Δηλαδη αρκει η ρηση "σ'αγαπω"; Ή ακριβως αυτο που σας συνεβη ειναι επειδη επροκειτο για αγαπη στο μιλητο και οχι στην πραξη; Τουλαχιστον απο τη μια πλευρα δηλαδη... Βεβαια οπως τα περιγραφεις πολυ καλα εκανες και εφυγες κι ας ηταν και με καθυστερηση...
Οι γιαγιάδες έλεγαν οτι η αγάπη αρκεί για να λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά η αλήθεια είναι οτι ο έρωτας είναι αυτός που αρκεί για κάτι τέτοιο, όμως κόπηκε στη λογοκρισία βλέπεις γιατί θα ήταν πολύ τολμηρό για την εποχή :ΡΠου λες ο έρωτας φέρνει την ανάλογη στραβομάρα που χρειάζεται για να βλέπεις τον ελέφαντα ποντίκι και τα σκ@τά διαμάντια. Στην περίπτωσή σου (9 χρόνια) καταλαβαίνεις οτι δεν τίθεται θέμα έρωτα, οπότε με σκέτη αγάπη δεν κάνεις τα στραβά μάτια.Περαστικά και γρήγορα εύχομαι.
Διαφωνώ λεμόνι.. και διαφωνώ για τον εξής απλού λόγο.. οι γιαγιάδες μας στη πλειοψηφία παντρεύτηκαν από προξενιό, επειδή έτσι έπρεπε έτσι τους τα κανόνισαν όχι από έρωτα. Παντρεύτηκαν λοιπόν έκανα οικογένεια και με τον καιρό αγάπησαν. Κάποιες μπορεί να μην ένιωσαν έρωτα και πότε. Αλλά αγάπησαν. Και μίλησαν για αυτό που ένιωσαν. Εξάλλου δες τι της έλεγε η γιαγιά της, θα συζητάτε και θα βρίσκετε λύση. Θα συζητάτε.. αυτό προϋποθέτει να χρησιμοποιηθεί η λογική. Στον έρωτα δεν υπάρχει λογική και συζήτηση, παρά μόνο συναίσθημα.Καλά τους τα έλεγε η γιαγιά, αυτοί κάναν λάθος εφαρμογή.
Παιδια το "η αγαπη ολα τα ξεπερναει" εχει καψει κοσμακη. Εγω αυτο εχω να πω. Οσο για τις γιαγιαδες, ε τι θα ελεγαν? Απέδιδαν τους πετυχημένους γάμους τους (μονο κ μονο επειδη δεν πηραν διαζύγιο δλδ) στην αγαπη. Ποσες εκαναν υπομονη κ το βουλωναν κ καταπιναν ενα σωρό!? Μονο κ μονο επειδη το διαζυγιο δεν ηταν επιλογη (πλην εξαιρετικών περιπτώσεων)? Τι θα πει μια γιαγια? Ειχαμε προβληματα, δεν συννενοουμασταν, δεν υπήρχε σεβασμος? Οχι. Θα πει τα κλαδικό για την αγαπη.
Η αγαπη δεν αρκει απο μονη της, εδω συμφωνω. Τωρα όσον αφορα στο μεταξύ σας, απο μονη σου λες οτι κανενας δεν εκανε πισω. Επομένως (κ απ οτι μπορω να καταλαβω απ αυτά που διαβασα) προσωπικά κρίνω οτι φταίτε κ οι 2. Οκ αυτος δεν προσπαθησε, αλλα δε νομίζω να προσπάθησες κ συ (εκτος αν εννοεις προσπάθεια τον 1 μηνα).
Scroll to top icon