ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.2.2020 | 13:37

....

Γεια σας είμαι 21 και εδώ και κάποιους μήνες είμαι σε μία φάση αλλαγής. Αισθάνομαι σαν να μεγάλωσα πολυ΄απότομα και παρατηρώ αλλαγές στο σώμα και στην διάθεση μου που δεν μου αρέσουν τόσο. Καταρχάς, γίνομαι πολύ ευέξαπτη πριν την περίοδο, το στήθος μου πρήζετε και με πιάνει πονοκέφαλος δύο μέρες πριν. Το sex drive μου, άπο πάρα πάρα πολύ ήψυλό, τώρα πάει ανάλογα με την φάση του κύκλου μου.Επιπλέον, περνάω κάτι σαν υπαρξιακή κρίση. Πριν κάποιους μήνες ήταν πολύ χειρότερα και τα είχα πάιξει κάπως, αλλά τώρα είμαι σχετικά καλύτερα. Αισθάνομαι πιο "βαριά" σαν να έβγαλα τα ροζ γυαλια που φόραγα και πλεον βλέπω αρκετά πράγματα πιο ρεαλιστικά και η εικόνα δεν με ξετρελαίνει. Διάβασα επίσης αρκετά βιβλία, που σε μερικούς μπορεί να φανεί κουτό, αλλά μου έκατσαν στο στομαχι... Ξεκίνησα με τον πολύ εύθυμο κύριο Σοπενχαουερ και μετά πέρασα σε Νίτσε και Κίρκεγκωρ, και η υπαρξιακή κρισάρα μου διογκώθηκε. Όσοι ξέρετε κάποια πράγματα για τους παραπάνω καταλαβαίνετε τι εννοώ...Γενικά είμαι μια χαρά λειτουργική. Διαβάζω, βγαίνω, χαλαρώνω αλλά κάνω συχνά αρνητικές σκέψεις και τείνω να ανησυχώ αρκετά. Πολλές φορές το ρίχνω στην σχέση μου. Ίσως το πως βρήκα αυτό που ήθελα και άρχισα να νιώθω ασφάλεια σε όλους τους τομείς ήταν αυτό που με καθίστησε έτοιμη να μπω σε αυτήν την φάση. Απολαμβάνω πολύ αυτό που έχουμε αλλά στην φάση που είμαι αν δεν έχω όρεξη για σεξ σκέφτομαι αμέσως ότι δεν τον θέλω πια ενώ ούτε και μόνη μου θέλω να κάνω κάτι με την καμία. Η αν είμαι πριν την περίοδο και είμαι κάπως και νευριάσω λιγάκι μαζί του, νιώθω ότι κάτι πάει λάθος με εμάς γιατί παλιά δεν το έκανα. Πιστεύω ότι το γεγονός ότι μου αρέσει να περνάω πολύ χρόνο μαζί του και χωρίς να το ελέγχω τον σκέφτομαι και τον ονειρεύομαι συνέχεια τον κάνει τον τέλειο αποδιοπομπαίο τράγο γιατί πιάνει πολύ χώρο στην ζωή μου και κυρίως στο μυαλό μου. Έχω μοιραστεί αυτές τις σκέψεις μαζί του και πιστεύει ότι έχουν να κάνουν με την όλη μου ψυχολογία αυτόν τον καιρό και τον βρίσκω λογικό και έγκυρο μιας και αυτός είχε περάσει την φάση αυτή πριν κάποια χρόνια... Έλεγχω πολύ καλά τον εαυτό μου και την συμπεριφορά μου, άρα δεν ύπαρχει όντως λόγος ανησυχίας, απλά θα ήθελα να γυρίσω στην προηγούμενη πολύ ανάλάφρη και ανέμελη κατάσταση μου ώστε να απολαμβάνω το ίδιο με πριν όλα τα καλά που έχω.Όποιος θέλει να μου αφήσει σχόλιο ευπρόσδεκτο, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την γνώμη την Κάραβαν.
5
 
 
 
 
σχόλια
Όλα βαίνουν φυσικά έτσι όπως τα περιγράφεις, δεδομένου του ότι βρίσκεσαι στο στάδιο της αναδυόμενης ενηλικίωσης. Με τον καιρό θα μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου και το σώμα σου και θα επέλθουν οι ισορροπίες. Ίδια με πριν δεν πρόκειται να είσαι, αλλά στο χέρι σου είναι να γίνεσαι πιο λειτουργική. Συγχαρητήρια για τα διαβάσματά σου, καλή τύχη στο ταξίδι της ζωής σου :)
Εγώ νομίζω πως είσαι μια χαρά και σκαρφίζεσαι πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Πολλή σημασία δίνεις σε πράγματα ασήμαντα και παιδεύεις το μυαλουδακι σου χωρίς λόγο. Γενικά μην σκέφτεσαι τόσο πολύ και μην τα υπεραναλυεις όλα. Έχεις νεύρα πριν την περίοδο. Εε και; Φυσιολογικό είναι. Εγώ είμαι ένα βήμα πριν το φόνο κάθε φορά. Όπως και το να μην είναι η διάθεση σου για σεξ ίδια επί 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο είναι κάτι φυσιολογικό. Το αντίθετο θα ήταν περίεργο.
Πολύ ενδιαφέρουσα εξομολόγηση καλή μας φίλη! Καλώς ήρθες στον κόσμο των ενηλίκων. Δεν είναι τόσο κακός όσο μοιάζει αρχικώς.Πιστεύω ότι λες κάτι πολύ σπουδαίο και δεν θα γίνει αντιληπτό στο βάθος που του αρμόζει από όσους δεν το έχουν βιώσει: "Ίσως το πως βρήκα αυτό που ήθελα και άρχισα να νιώθω ασφάλεια σε όλους τους τομείς ήταν αυτό που με καθίστησε έτοιμη να μπω σε αυτήν την φάση".Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η φιλοσοφία πήγε σε τόσο βάθος στην κλασσική αρχαιότητα; Η απάντηση είναι "γιατί είχαν δούλους για τα ζητήματα της καθημερινότητας". Πιστεύω λοιπόν ότι ο σύντροφός σου εκτελεί χρέη "ασφαλούς καθημερινότητας" κι αυτό σου έχει δώσει την δυνατότητα να σκεφτείς για τα διαβάσματά σου και να βαθύνεις τους προβληματισμούς σου, οι οποίοι είναι υπαρξιακοί. Συνήθως κάτι τέτοια μας πιάνουν σε μεταίχμια της ζωής: εφηβεία, πρώτος χωρισμός, κρίση επαγγελματικής ή οικογενειακής πορείας, κρίση μέσης ηλικίας και (υποθέτω) αχνοφέγγισμα του μνήματος στο βάθος του τούνελ. Είναι καλό που έχεις υπαρξιακό προβληματισμό, σημαίνει ότι δεν έχεις κάποιο πρακτικό θέμα να σε "τρέχει" αυτή την περίοδο. Αν σε παρηγορεί αυτό θα περάσει όταν ακριβώς αναλάβεις υποχρεώσεις ή τύχει κανα εμπόδιο (εύχομαι όχι). Για το άλλο κομμάτι, το ορμονικό που λες, παρόλο που η περίοδος χρησιμοποιείται για σεξιστικά αστεία, δεν είναι αμελητέο ότι ασκεί μια βιολογική επίδραση στο σώμα σου κι επομένως και στον ψυχισμό σου. Προφανώς τα φουσκώματα/πρηξίματα οφείλονται εκεί (κάνε κι ένα ορμονικό τσεκ-απ να'σαι σίγουρη) και προφανέστατα το συναισθηματικό κομμάτι έχει κι εκεί κάποια βάση. Εγώ λ.χ. γίνομαι εξαιρετικά ευσυγκίνητη (καλά, είμαι ούτως ή άλλως) τις μέρες εκείνες. Μου κάνει καζούρα ο δικός μου, μάλιστα, "πήραν από το παιδί τη σοκολάτα, ας κλάψουμε λίγο", αλλά καλοπροαίρετα. Γίνομαι και πιο απαιτητική συναισθηματικά, αλλά ως εκεί. Για το θέμα του σεξ ντράϊβ πάντως αν παραβλέψουμε την πρακτική "ψιλοδυσχέρεια" θα έλεγα ότι μάλλον είναι ζήτημα ορμονών ως προς το εύρος του σκαμπανεβάσματος, παρά αποδιδόμενα στην ίδια την περίοδο. Δηλαδή κάνε αυτό το τσεκ απ που λέγαμε να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τέλος να πω ότι δεν χρειάζεται η αυτομαστίγωσις, εκτός κι αν αποφέρει κάποιο κέρδος συνολικά, εννοώ ωρίμανσης κλπ. Έτσι λειτουργεί το σώμα σου, μαθαίνεις πώς καλύτερα να το διαχειρίζεσαι. Και θυμήσου, το σώμα (όπως και το πνεύμα) είναι δυναμικές οντότητες, δεν έχουν ένα καλούπι και με αυτό θα πορευτούν μια ζωή ολάκερη. Αλλάζουν. Εξελλίσονται. Καλή επιτυχία!ΥΓ. Κάνε ευχάριστη κόντρα ρελάνς στο σύντροφο. Γίνε αναπάντεχα δεκτική κάποια φορά. Έτσι για αλλαγή και για να δεις πώς αντιδράτε με την άλλη αντιμετώπιση. Αν βγαίνει, βέβαια, χωρίς ζόρι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon