ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.2.2020 | 18:32

Ζήτησα τη γνώμη σου μήπως;

-Παλι αδυνάτισες εσύ ρε κορίτσι μου; -Γιατί ανησυχείς; Πρόσφατος διάλογος μου με γνωστό άτομο, ούτε καν φίλη. Απλά ήθελε να πει τη βλακεια της για να νιώσει καλύτερα.Και την είπε. Και της απάντησα. Και ένιωσα καλύτερα από κάθε άλλη φορά που έπρεπε να προσποιουμαι ότι αυτό που είπε δε με ενόχλησε ή ότι είναι φυσιολογικό. Το bullying δεν εντοπίζεται μόνο σε λεκτικές επιθέσεις που στοχεύουν στο να μειώνουν το άτομο και να του δημιουργούν ανασφάλειες. Μορφές ύπουλου εκφοβισμού θα έλεγα, μπορεί να βρει κανείς σε κοινές, καθημερινές φράσεις που χρησιμοποιούνται πολλες φορές στην καθημερινή ζωή.Για παράδειγμα το να πεις σε κάποιον/α ότι αδυνάτισε ή παχύνε με ένα ύφος και καλά ανησυχίας, μόνο ανησυχία δεν υποδηλώνει. Αντί να φτάνουμε σε σημείο να κουραζομαστε εν τέλη ψυχολογικά με αυτά που ακούμε καθημερινά από ανθρώπους που δήθεν ενδιαφέρονται τυπικά, αλλά στην ουσία θέλουν απλά να πουν κάτι χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη τους, ας αρχίσουμε να απαντάμε αναλόγως χωρίς να φοβόμαστε ότι θα φανούμε δυσάρεστοι.Και ας γίνουμε δυσάρεστοι. Γιατί τους αξίζει. Σ'εμας όμως που θα το υποστούμε, δε μας αξίζει.
7
 
 
 
 
σχόλια
Δεν στο είπε απαραίτητα για να σε προσβάλλει ... προσβολή είναι αν σε πει «κοκαλιάρα ή χοντρή « ή να στο πει κάποιος τελείως άσχετος και όχι οικείως σου ... Δεν υπάρχει πολλές φορές η τέλεια φράση αλλά δεν χρειάζεται να δίνουμε τόσο σημασία πάντα σε αυτά που λένε οι άλλοι και να τους δίνουμε ονομα
Το ότι κάτι μας ενοχλεί ή μας προσβάλει δε σημαίνει πως μας εκφοβίζει κιόλας. Κακεντρέχεις και αδιάκριτοι άνθρωποι πάντα θα υπάρχουν αυτό δε θα αλλάξει. Αλλά όχι νομίζω πως αυτό δεν είναι εκφοβισμός. Απλά πρέπει να σταματήσεις να δίνεις σημασία.
Το γεγονός ότι κάποια πράγματα λέγονται άκομψα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά ο άλλος.Η κακή μας διάθεση μερικές φορές μας κάνει να τα βλέπουμε όλα από αρνητική οπτική.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon