ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.2.2020 | 16:03

Απιστία!

Θα ήθελα να μιλήσω Γιαυτό το θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο την απιστία του\της συντρόφου .. Βλέπω και από το συγγενικό μου περιβάλλον και από τον περίγυρο μου και ακούω και βλέπω τι γίνεται με το να απατά είτε ο άνδρας , είτε ή γυναίκα και πραγματικά με στενάχωρη το γεγονός αυτό .. Έχουν αλλάξει ή άνθρωποι παρά πολύ θα σας μιλήσω για την δική μου εμπειρία και μιας ξάδερφης μου την εμπειρία.. Ή δική μου εμπειρία ήταν ο πρώην αρραβωνιαστικός μου . Ήταν ο έρωτας της ζωής μου , για μένα ήταν αυτός και κανείς άλλος Γιαυτό επέλεξα να προχωρήσουμε σε κάτι ποιο σοβαρό να κάνουμε οικογένεια ειχα τολμώ να πω πολλά όνειρα. Ήμουν πολύ ευτυχισμένη παρά πολύ όμως μπήκε μία γυναίκα ανάμεσα μας και ο σύντροφος μου τα διέλυσε όλα . Όταν ρωτησα τον αρραβωνιαστικό μου γιατί τα γκρεμίζει όλα ή απάντηση ήταν ότι δεν θέλει δέσμευση , θέλει να περνάει καλά . Γκρεμίζονται όλα γύρω μου σκέφτηκα αμέσως το πώς θα ζήσω χωρις αυτόν αφού δεν ήθελε δέσμευση γιατί προχωρήσαμε σε κάτι σημαντικό για εμένα ? αλλά ή ζωή συνεχίζεται και προχωρησα μονη μέχρι και σήμερα δεν έχω σχέση . Από την άλλη πλευρά ή ξαδέρφη μου αρρώστησε πολύ νέα από την αρρώστια της έκανε πολλές χημειοθεραπείες πέρασε πολύ δύσκολα με έναν άνδρα που είχε ερωμενη και κατέληξε άσχημα χώρισαν και έμεινε μόνη ή ξαδέρφη μου με τα παιδιά της τα οποία ο άνδρας της δεν θέλει να τα βλέπει .. Και τώρα έχω ξεφύγει λίγο από την αρχική μου ερώτηση και μιλήσα λιγο παραπάνω ήθελα να βγάλω από μέσα μου ότι με στενάχωρη. Πολλοί χωρίζουν σήμερα λόγω απιστίας και Σκέφτομαι άραγε αυτοί ή άνθρωποι αγάπησαν πραγματικά? Ή απλά ήθελαν να βολευτουν από ανασφάλεια μοναξιάς που φοβόταν να μην μείνουν μόνοι τους και έτσι μπηκαν σε έναν γάμο ή σε μία σχέση Γιαυτό το λόγο ?
6
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω πως οι περιπτώσεις απιστίας έχουν αυξηθεί στις μέρες μας, αν όντως έχουν αυξηθεί, όχι γιατί οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο "ανήθικοι" σε σχέση με το παρελθόν, αλλά γιατί σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να γνωρίσουν το άτομο με το οποίο θα απιστησουν.
Δεν υπάρχει καλοπροαίρετο συναίσθημα πλέον και γι αυτό οι ξεπέτες. Προκειται για ακόλαστους και εντελώς ανηθικους που το μυαλό το έχουν για διακοσμητικό μες στο κεφάλι τους.νομίζουν τα βρίσκουν με τον εαυτός του αφού δεν μπορούνε με τους άλλους και τις καπουλάρουν γιατί δεν χρειάζεται να επενδύσεις και να κουραστείς στην ξεπέτα.
Βασικά είναι θέμα χαρακτήρα το να είναι κάποιος πιστός ή όχι. Όταν αγαπάς κάποιο άτομο αληθινά και αυτό εσένα, ( πράμα σπάνιο όπως να ταξιδέψει κανείς στο φεγγάρι ), δεν σκέφτεσαι να απιστήσεις, διότι ήδη νιώθεις ένα πλήρες άτομο σε όλα τα επίπεδα μαζί του. Αν σου έχει τελειώσει, τότε πρέπει να μιλήσεις σταράτα και έπειτα να πας παρακάτω.
Αυτό που λες στην αρχή (και το χαλάς στη συνέχεια) ακριβώς! Η μονογαμικότητα είναι ίδιον της προσωπικότητας, μιας κι αποτελεί συνειδητή απόφαση και έκφραση του πώς λειτουργεί κάποιος στο σχετίζεσθαι. Εξ ου και δεν τεστάρεται θεωρητικώς αλλά μόνον πρακτικώς (δηλαδή κάποιος να έχει και την ευκαιρία και την έλλειψη συνεπειών να το κάνει και παρ'όλ'αυτά να μην το κάνει!)Η ανθρώπινη φύση είναι να αναγνωρίζει ερεθίσματα, δεν τυφλώνεται κάποιος όταν μπει σε σχέση ώστε να μην μπορεί να διακρίνει άλλα άτομα, αλλά το τι θα κάνει με αυτά έχει να κάνει με το πώς είναι καλωδιωμένος ο εκάστοτε άνθρωπος. Μπορεί να τρώει κάθε μέρα ιμάμ μπαϊλντί (θεϊκό φαγητό) και να το ευχαριστιέται ή όχι; Ίσως με μικροπαραλλαγίτσες, αλλά στη βάση του μελιτζάνες ψητές, βρε παιδί μου. Αν λαχταράει και λίγο παπουτσάκια, και λίγο αρνάκι κλέφτικο, και λιγουλάκι μπούλμπασι...ε...δεν έχει μεγάλες προοπτικές να μείνει σταθερός. (Τα΄χω άλλωστε πει πολλές φορές)Ο άνθρωπος που ΔΕΝ μπορεί με ένα φαγητό, με ένα ταίρι, επειδή βαριέται εύκολα, ούτε όταν αγαπήσει δεν θα μπορέσει να μην απιστήσει. Δοθείσης ευκαιρίας θα το κάνει. Και δεν θα είναι επειδή δεν αγάπησε αρκετά. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα, ιδιαίτερα αντρικά (επειδή η κοινωνία συγχωρεί στους άντρες να διαχωρίζουν το σεξ από την αγάπη, γι'αυτό και σπανίως χωρίζουν για τρίτο πρόσωπο) που μια χαρά αγαπούν, ΚΙ ΟΜΩΣ απιστούν.Είναι μια διαδεδομένη πλάνη ότι απιστεί κάποιος επειδή δεν αγάπησε, αλλά είναι ακριβώς αυτό. Πλάνη. Απιστεί επειδή μπορεί. Επειδή είναι ο χαρακτήρας του να απιστεί. Δεν είναι της δέσμευσης.
Το να είσαι πιστός είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας αλλά και αξιών. Επομένως δεν είσαι πιστός "μόνο" όταν αγαπάς. Ακόμη και όταν σου τελειώσει με έναν άνθρωπο θα παραμείνεις πιστός μέχρι να ξεμπλέξεις οριστικά και αμετάκλητα. Εγώ έτσι το βλέπω, είναι ζήτημα σεβασμού αλλά περισσότερο ακόμη ΑΥΤΟ/σεβασμού.
Scroll to top icon