Έρχονται οι «έξυπνες στάσεις» στην Αθήνα

Έρχονται οι «έξυπνες στάσεις» στην Αθήνα Facebook Twitter
16

Στην τοποθέτηση «έξυπνων στάσεων» στην πρωτεύουσα ξεκινά ο ΟΑΣΑ με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του. Θα εγκατασταθούν χίλιες τέτοιες στάσεις μέσω των οποίων οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι εγκατεστημένες αλλά και μέσω των κινητών και των υπολογιστών τους.

Το έργο ξεκινά δύο χρόνια μετά την προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας και η ένωση εταιριών που ανέλαβαν το διαγωνισμό (Intrasoft International – Intrakat) θα πρέπει να το παραδώσουν εντός 18 μηνών. Η συνολική αξία της σύμβασης στα 12 έτη ανέρχεται σε περίπου 27 εκατομμύρια με περίπου 5,5 εκατομμύρια κοινοτική χρηματοδότηση.

Ακόμη, προβλέπεται η δημιουργία κέντρου ελέγχου, από όπου θα παρακολουθείται σε «πραγματικό χρόνο» η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών για να συντονίζονται καλύτερα τα ΜΜΜ.

Τech & Science
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι πάντα θα βρούμε λόγους να παραπονιόμαστε.. Δεν αντιλεγω, υπαρχουν πολυ σημαντικα προβληματα στα οποια πρεπει να βρεθουν λυσεις αλλα τουλαχιστον οταν γινεται κατι προς οφελος μας ας το δεχομαστε..
Έχει στην Αθήνα, στους Αγίους Αναργύρους, στην Αγ. Βαρβάρα, στον Αγ. Δημήτριο, τον Αγ. Στέφανο, το Αιγάλεω, τον Άλιμο, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργο, Αχαρνές... και είμαστε ακόμα στο "Α" μόνο...
τι ειναι 1,5 χρονος μπροστα στα 20 που χουν αργησει σε σχεση με τον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο......εχουμε υπομονη γαιδουρινη...(αυτο κ αν ειναι στανταρ στο Ελληνικο DNA)
χρήσιμο είναι δε λέω αλλά δεν είναι μείζον θέμα όταν έχεις πολύ πιο σοβαρά θέματα να καλύψεις... αυτό κ ανάπλαση της Πανεπιστημίου... αν δεν πεζοδρομηθεί η πανεπιστημίου δε ξέρω πως θα συνεχίσω να υπάρχω... να'ναι καλά οι μίζες...