ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.3.2020 | 00:15

Αν αποτύχω στις πανελλήνιες έτσι είναι όπως μου λέει η μάνα μου ?

Δίνω φέτος πανελλήνιες και δεν μπορώ άλλο.Η μάνα μου με έχει όχι απλά κουράσει ,απλά αφήστε το .Λέει ότι θα είμαι ζητιάνος στο μέλλον και διάφορα .Και είναι πολύ βρωμοστομη,σε σημείο αηδιας .Απλά δεν μπορώ άλλο παιδιά.Έχω την συνείδηση μου καθαρή ,γιατί της είπα ότι δεν μπορούσα και να με ξεγραφε από τα φροντιστήρια ,αλλά εκείνη δεν ήθελε παρόλο που οικονομικά είμαστε πολύ χάλια . Εγώ όμως είπα την αλήθεια ότι δεν μπορώ. Δεν είμαι καλός μαθητής ,μέτριος θα έλεγα . Αλλά αν δεν περάσω κάπου ,θα καταλήξω στον δρόμο? Γιατί ο αδερφός μου ,η μητέρα μου ,μου το λένε συνέχεια και μου πέφτει η ψυχολογία πολύ...Πιστεύω δεν πάει κανένας χαμένος.. εσείς που έχετε πείρα ,μπορείτε να μου απαντήσετε?
9
 
 
 
 
σχόλια
Υπάρχουν εναλλακτικές. Δε θες να δώσεις επειδή αγχώνεσαι, η΄επειδή δεν τα πας καλά με το διάβασμα; Πάντα μπορείς να βελτιωθείς, αρκεί να θες να ασχοληθείς με το διάβασμα και να μην έχεις τόσο άγχος και πίεση παο την οικογένεια. Αλλά αν δε θες, μπορείς να βριες κάποια άλλη λύση, ακρεί να βεις ένα καλό πλάνο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πτυχίο και τα πάνε καλά, απο την άλλη πλέον εφόσον κάνουμε μεταπτυχιακά, το πτυχίο ανοίγει πόρτες.Αν προσπαθείς, σε όποιον τομές επιλέξεις και προσπαθείς να βρίσκεις λύσεις, λογικά θα είσαι οκ.Μπορείς να επισκεφτείς κάποιο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, να σε βοηθήσει να βρεις τα δυνατά σου σημεία και να δεις με ποια κατεύθυνση μπορείς να τα αξιοποιήσεις. Τώρα είναι λίγο άσχημο που δε σε ακούει κανείς και σε αγχώνουν παραπάνω. Υπάρχουν πάντως πολλοί δρόμοι και δεν είναι όλοι οι σπουδές σε πανεπιστήμιο. Νομίζω οτι το άγχος είναι το χιερότερο, γιατί ακόμα και να σου αρέσουν τα μαθήματα, κανείς δε λειτούργησε ποτέ με απειλές.
σα την μάνα μου πικρόχολη τοξική ................................. αυτα τα ατομα χρίζουν ψυχιατρικής βοήθειας ειναι καταστροφή .................... καν οτι μπορεις καλύτερο για σένα αν δε κάτσει το πραμα ................. ακόλουθα κατι αλλο που μπορεί να ειν πιο κοντα σαυτο που αγαπάς ................η μανα σου αν δε της αρέσει προβλημα της ............
Και εμείς που περάσαμε με νεύρωση στομάχου, και τελειώσαμε τη σχολή που θέλαμε με κρίσεις πανικού και κάνουμε άσχετη δουλειά τι έγινε;; Δόξα το θεό και το σύμπαν, ζητιάνοι δεν είμαστε. Κανείς δεν εγγυάται ότι περνώντας σε κάποια σχολή και παίρνοντας πτυχίο εξασφαλίζεις απαραίτητα το μέλλον. Άσε τις μπούρδες που λένε, απλά βγάζουν τα δικά τους άγχη και θέματα πάνω σου. Ψάξε τι σου αρέσει να κάνεις και στόχευσε εκεί. Στο μέρος μου οι μάγειρες των ιδιωτικών σχολών έχουν καλύτερες απολαβές από καθηγητές και αρχιτέκτονες (παράδειγμα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο).Καλή συνέχεια σε ο,τι κάνεις.
Οι πανελλήνιες είναι η πρώτη γεύση που παίρνεις από την ενήλικη ζωή, για το ότι τα πράγματα μπορεί από εδώ και πέρα να γίνονται όντως δυσάρεστα σε κάποιες φάσεις στη ζωή σου. Επίσης είναι μια περίοδος που κάνεις υπομονή και αγχώνεσαι για πράγματα που δεν έχουν τόση σημασία, κάτι το οποίο γενικά θα κάνεις πολύ συχνά και ως ενήλικας. Παντως δεν είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου. Πολύ συχνα, περνάμε σε σχολές που δεν έχουμε ιδέα τι είναι και στην πορεία μελετάμε ένα αντικείμενο που δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο διαφορετική θα είναι η πραγματικότητα όταν έρθει η ώρα να το ασκήσουμε ως επάγγελμα. Άλλες φορές μπορεί να υπάρχει κάποιος στόχος με τις πανελλήνιες, αλλά να χαθεί το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των σπουδών. Άλλοι βρίσκουν το δρόμο τους πολύ μακριά από το αποτέλεσμα των πανελληνίων ή από αυτό που έχουν σπουδάσει. Το αν θα περάσεις κάπου δε σε καθιστά ανώτερο η κατώτερο άνθρωπο, είναι όμως μια πόρτα που πιθανώς να σε βοηθήσει να βρεις τη δική σου πορεία στη ζωη. Εύχομαι καλή επιτυχία και προτείνω κυρίως ψυχραιμία, σίγουρα διάβασμα αλλά και ξεκούραση για να ανακτάς δυνάμεις!
Μπορεί να ανοίγονται πόρτες αλλά σίγουρα δεν καθορίζεται η ζωή μας από τις πανελλήνιες. Αν μπορεις να τους βαλεις τις φωνες λεγοντας τους να μη σε ριχνουν. Μην μου φωνάζετε. Δώστε μου αγάπη. Πολλή αγάπη.Φροντίστε με.Καταλάβετε με. Μην ξεχνάς, Η ΨΥΧΙΚΉ ΣΟΥ ΥΓΕΊΑ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΕΣ. ΕΊΣΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΕΣ.Οποτε δίνεις και ότι γίνει βρε αδερφέ. Και κάτι τελευταίο, ο,τι και να γίνει, μην απογοητευτείς,απο τη στιγμή που ξέρεις οτι προσπάθησες, οτι κόπιασες και πόνεσες, οτι ξενύχτισες και πάλεψες, οτι έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό.Ακόμα και αν δεν πέτυχες, απέδειξες σε όλους ,και κυρίως στον εαυτό σου, οτι είσαι δυνατός και δεν τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία.Είσαι ένα πολύ θαρραλέο άτομο και να θυμάσαι να μην τα παρατάς ο,τι και να γίνει .Ακόμα και στο τελευταίο λεπτό γίνονται ανατροπές.Καλή επιτυχία αδερφέ.
Και μενα η μητερα μου μου ελεγε να δωσω για να περαδω τουλαχιστον να βγαλω ενα πτυχιο για την επαγγελματικη μου αποκατασταση...δεν το λεγε για κακο ουτε η μητερα σου το λρει για καλο απλα θελει να σε κανει να στρωθεις για να μην τα παρατησεις...Ξερουμε πολυ καλα το αγχος που περνας τωρα, ομως οι πανελληνιες ειναι τζαμπα λεφτα και τζαμπα αγχος...αν περασεις δε σημαινει οτι θα βρεις δουλεια σε αυτο που θα σπουδασεις...αν εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σου στοχευσε σε αυτο..το παν ειναι να κανεις κατι που θα σε ευχαριστησει στη ζωη σου και θα βγαζεις χρηματα απο αυτο...και γω περασα και ειχα πεθανει απο το αγχος και δε διοριστηκα ποτε,εγινε σερβιτορα και πωλητρια με πτυχιο...ομως ακομα το παλευω..αφου μπηκες σε αυτο το δρομο κανε υπομονη 2 μηνες εμειναν...και μετα ξεκιναει η ζωη σου..
Κατα την δικη μου παντα γνωμη οι πενελληνιες ειναι οι μεγαλυτερη μπουρδα (μην πω κατι χειροτερο) που υπαρχει στην ελληνικη παιδεια. Δεν τελειωνει τιποτα με το αν αποτυχεις στις πανελληνιες. Αν πιστευεις οτι δεν μπορεις να δωσεις ΜΗΝ το κανεις. Ειναι καλυτερο για σενα γιατι δεν υπαρχει λογος να χαλασεις ουτε τα λεφτα των γονιων σου, ουτε την ψυχολογια σου, ουτε τον βαθμο του απολυτηριου σου που θα σε ακολουθει μια ζωη οπου πας. Υπαρχουν τοσα δημοσια Ιεκ για να μας που η αποκατασταση εργασιας σου κατα πασα πιθανοτατα ειναι και πιο γρηγορη απ οτι με τις πανελληνιες που θα πρεπει να σπουδασεις 4-5 χρονια και μετα τρεχα γυρευε ποτε και αν θα βρεις κατι σε μια δουλεια που μαλλον δεν θα σου αρεσει καν..Πιστευω η μανα σου ή ειναι πολυ τοξικη και δεν πρεπει να την ακους ή δεν ειναι σωστα ενημερωμενη και δεν γνωριζει τις αλλες εναλακτικες που εχεις αν δεν δωσεις. Ψαξε τα δεις τις ειδικοτητες σε ιεκ τις περιοχης σου και αν σου αρεσει κατι απλα μολις τελειωσεις το σχολειο πηγαινε και γραψου. Ψαξε και μονος σου τις ενναλακτικες που εχεις στο ιντερνετ αν δεν δωσεις και σιγουρα θα βρεις κατι που σου αρεσει. Ενημερωσου αρχικα σωστα!! Αν εχεις καποιον/α καθηγητρια η κοντινο σου ατομο που εμπιστευεσε και ειναι ανοιχτομιαλος/η μιλησε του/της. Και μολις αποφασισεις ΜΟΝΟ ΣΟΥ τι ΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ να κανεις τοτε ενημερωσε τους γονεις σου για τα σχεδια σου και μην τους αφηνεις να κανουν κουμαντο. Ζητιανος δεν προκειτε να γινεις! Οντως δεν παει κανεις χαμενος. Χαλαρωσε και ψαξε να δεις τι σου αρεσει και πως μπορεις να το κανεις. Οι πανελληνιες δεν ειναι γθα ολους. Εγω ειμαι 22 χρονων, δεν εδωσα ποτε γιατι ημουν μετρια μαθητρια σαν εσενα και ηξερα οτι δεν θα περασω ευκολα καπου (συν την αφοριτη βαρεμαρα για διαβασμα) και πηγα σε ιεκ μαγειρικης μετα το σχολειο και απο τα 19 (πριν καν τελειωσω το ιεκ δηλαδη) εχω μονιμη δουλεια με πολυ καλα λεφτα.! Εγω δεν εδωσα πανελληνιες και δεν εγινα ζητιανα. Εσυ γιατι να γινεις?
Είμαι έξαλλη!!! Τι συναισθήματικος εκβιασμός είναι αυτός;;Μακάρι να δούλευα στο φροντιστήριο που πας και να είχα λόγο να καλέσω τους γονείς σου!!! Άκουσε με. Διδάσκω πληροφορική..Δεν ισχύουν αυτά που σου λένε. Δε θα καταλήξεις στο δρόμο. Κλείσε τα αυτιά σου και μην αφήνεις να σε επηρεάζουν. Διάβασε πάρα πολύ καλά τα πιο σος. Χωρίς άγχος αποστιθησε τα. Δώσε πανελληνιες ήρεμος . Θα περάσεις. Να ξέρεις θα περάσεις!! Αν δε περάσεις. (που για μένα ο μόνος λόγος να μην περάσεις είναι να μη πας) ξανά δίνεις του χρόνου.Για να μείνεις στο δρόμο πρέπει να είσαι τεμπέλης και να μη δουλεύεις ποτέ!! Αλήθεια έχω εκνευριστει πολύ. Δεν έχεις σωστό οικογενειακό περιβάλλον για να διαβάσεις σωστά.Για αυτό άκουσε με . Διάβασε μόνος σου. Πάλεψε μόνος σου. Πίστεψε στον εαυτό σου. Θα περάσεις!!!
Scroll to top icon