ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.3.2020 | 22:05

Η μάζα

Είμαι τέρμα απογοητευμένος με τη μάζα των ανθρώπων εκεί έξω. Όλοι το ίδιο υφάκι και ψιλομύτικη πόζα του τύπου ξέρεις ποιος είμαι εγώ, αμόρφωτοι με πτυχία που και η κουτσή Μαρία έχει πια, αποβλακωμένοι με τα ακουστικά στα αυτιά και σκυμένοι στα κινήτα να στέλνουν το ένα μήνυμα μετά το άλλο (αλήθεια σε ποιον και τι λένε συνέχεια;)Ψυχοσυναισθηματικά ξεσκισμένοι από το "να περνάμε καλά-yolo", χωρίς ίχνος αλήθειας, αξιών και προσανατολισμού στη ζωή. Ανίκανοι να αγαπήσουν και να δημιουργήσουν. Εφέ και πώς να τα αρπάξουμε από όπου μπορούμε. Αυτή δεν είναι η κωλοκοινωνία μας; Γι' αυτό δεν τρώμε απανωτά τις σφαλιάρες; Γι' αυτό οι άξιοι δεν ξενιτεύονται; Αλλά βέβαια φταίει το κράτος, οι ξένοι και ο καπιταλισμός. Όχι η αμορφωσιά και η βλακεία μας. Και φυσικά, ευτυχώς, υπάρχουν εξαιρέσεις (έτσι δε γίνεται παντού και πάντα;) που παραπαίουν και ακόμα προσπαθούν. Κι άντε μέσα σε αυτό το μπουρδέλο να βρεις ένα ψυχικά ισορροπημένο άτομο, εντάξει με τον εαυτό του, που να θέλει να δώσει, και όχι να πάρει και να εκμεταλλευτεί... Είναι πιο εύκολο να αγαπάς σκύλους, παρά ανθρώπους. Γεμίσαμε σκυλιά-παιδιά...Ακούγομαι πολύ ελιτίστικος; Δίκιο έχεις. Είμαι. Διότι σιχάθηκα με τα δήθεν ανθρωπάκια, την άδεια τους ψυχή και την εικόνα τους.
3
 
 
 
 
σχόλια
Πού είναι το κακό να στέλνει κάποιος μηνύματα συνέχεια και να είναι με τα ακουστικά; Ή να είναι ποζερας, φαίνεσθαι κλπ; Θα επιμένω, κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να κάνουμε παρέα κάποιον που δεν μας ταιριάζει. Ο καθένας είναι αυτό που είναι και δεν θα αλλάξει για να αρέσει σε εσένα. Δεν σε επηρεάζει πουθενά, αν δεν το επιτρέψεις. Όσον αφορά αυτούς που είναι αμόρφωτοι με πτυχία, υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσοι όσοι αυτοί που έχουν πτυχία και είναι απαίδευτοι και απολίτιστοι. Υπάρχουν βέβαια και χωρίς πτυχία αυτοί οι άνθρωποι. Επιπλέον, συγχεεις στο μυαλό σου την ανάγκη των ανθρώπων για φαίνεσθαι, τους "κενούς" ανθρώπους, τα σκυλιά παιδιά όπως λες, με τον καπιταλισμό, τους ξένους, την ξενιτιά των νέων μας και το κράτος. Ότι να 'ναι. Πάλεψα πολύ είναι η αλήθεια για να βγάλω μια άκρη. Το πρόβλημα σου είναι οι κενοί άνθρωποι, του φαίνεσθαι. Ωραία. Απέφευγε τους. Ή αυτοί που είναι κολλημένοι στο κινητό τους. Μην τους συναναστρέφεσαι, αν σε ενοχλούν τόσο πια. Υπάρχουν άνθρωποι που ταιριάζουν σε εσένα, εφόσον μόνος σου ανέφερες ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν βρίσκω λόγο να ασχολείσαι με τους άλλους ανθρώπους τόσο πολύ, γιατί αυτό είναι κάπως προβληματικό. Συμφωνώ ωστόσο στο ότι υπάρχει έλλειψη αξιών, ήθους και ειλικρίνειας, που μας επηρεάζουν σαν κοινωνία πολύ. Όπως υπάρχει και ψευτομορφωση (με εξαγορά πτυχίων, ή όταν συζητάμε και κοιτάμε να "μορφωσουμε" τον άλλο ενώ στην πραγματικότητα είμαστε άσχετοι κλπ) Αλλά υπάρχουν και οι βαθιά μορφωμένοι άνθρωποι με πτυχία ή χωρίς και συνήθως δεν το διατυμπανίζουν. Και αναξιοκρατία υπάρχει ακόμα και διακρίσεις και ανεργία και κακές συνθήκες εργασίας κλπ. Όλα αυτά είναι προβλήματα που πηγάζουν από το κράτος φυσικά και την διαχείριση των κυβερνώντων σε προβλήματα υψίστης σημασίας. Επίσης τί πάει να πει ψυχικά ισορροπημένο άτομο; Θεωρείς εσύ ότι είσαι ισορροπημένος/η εντελώς με όλα αυτά που γράφεις; Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικά ισορροπημένος άνθρωπος σήμερα. Και το να έχει κάποιος προβλήματα ψυχικής υγείας δεν είναι ντροπή. Τωρα, σε σχέση με αυτό που αναφέρεις με την εκμετάλλευση, συμφωνώ αλλά και πάλι μπορείς να προστατευτείς από αυτούς τους ανθρώπους, μεγάλο παιδί είσαι. Τέλος, λες για τα παιδιά σκυλιά και ότι είναι πιο εύκολο κάποιος να αγαπάει κάποιο ζωάκι, από ότι κάποιον άνθρωπο. Δικό σου συμπέρασμα βέβαια που απορρέει από τα δικά σου βιώματα. Όσοι αγαπούν τα κατοικίδια τους ή κάποιο ζωάκι περισσότερο από κάποιους ανθρώπους, καλά κάνουν. Όσοι αγαπούν το ίδιο τα ζωάκια τους και τους ανθρώπους καλά κάνουν επίσης. Και αυτοί που αγαπούν περισσότερο τους ανθρώπους από τα ζωάκια, δικαίωμα τους. Σκέψου με τόσα κακα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, γιατί συμβαίνει αυτό.
Αν είσαι καλύτερος, αγαπητέ/ή, κάνε τη διαφορά!! Άνοιξε τον δρόμο κ άσε τους άλλους να σ' ακολουθήσουν! Μόνο με κράξιμο δε σώθηκε κάνεις....ούτε έσωσε!!
Πας να πεις κάτι, αλλά δε λες τίποτα. Είναι επιφανειακή η προσέγγισή σου και δεν εμβαθύνεις γιατί έχεις (επί) κριτική στάση και δε θες να κατανοήσεις. Υ. Γ. Ανήκω σ' αυτούς που σνομπάρεις λογικά γιατί βάζω τ' ακουστικά και γράφω στο κινητό. Ο εγωισμός μου θα τ' αντέξει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon