ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.3.2020 | 17:52

Βαρέθηκα

Βαρέθηκα αυτό που γίνεται στις μέρες μας να μένουμε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση και σε τίποτα άλλο! Να φοβούνται να δεσμευτούν με έναν άνθρωπο γτ το μόνο που τους νοιάζει είναι να περνάνε καλά και τίποτα άλλο! Ναι οκ είμαι μια κοπέλα εμφάνισιμη όχι τπτ ουαου αλλά και με το σώμα που έχω τραβάει την προσοχή οκ αλλά δεν είμαι μόνο αυτό! Είναι τόσο δύσκολο ομωνα βρω έναν άνθρωπο να περνάω καλά μαζί του κάνοντας πράγματα μαζί να διασκεδάζουμε να περνάμε όμορφα αλλά είναι μάλλον πολλά και αδύνατο όλα αυτά ??
59
 
 
 
 
σχόλια
Επικριτικα και απολυτα σχολια... δε ξερω αν παιζετε μπαλιτσα, αλλα ναι ισχύει οτι τα πραγματα ειναι αρκετα οπως τα παρουσιάζει η εξ. Ναι μετραει η ηλικια , ναι κ η χημεια κ πολλα απο οσα ειπατε για το αν θα προκυψει σχεση. Γιατι η σχεση προκυπτει .. ειναι λογικο να σε ελκύει καποιος ομορφος η εντυπωσιακος. κ γιατι να ειναι κακό?Δε μενεις σε αυτο.. απο κει κ περα βλεπεις αν θα σε κρατησει η αν θα σε ξενερωσει . Οι εμπειριες του καθενος ειναι διαφορετικες.Τώρα αν καποιος εζησε αυτα κ εκεινα κ εβγαλε καποια συμπερασματα δε σημαινει οτι αυτα ειναι τα σωστα κ τα μονα που ισχυουν. Εχει διαφορά το πως ηταν παλιοτερα τα πραγματα ως ενα βαθμο. Και οχι δεν ειναι ηλιθιες ουτε αχρηστες όσες δεν τους καθεται μια σχεση, ενας άνθρωπος.. γιατι παιζουν πολλα ρολο. Κ αν δεις εκει εξω ,οντως δε ψηνουν για δεσμευσεις. Αλλα κ παλι ούτε αυτο ειναι απολυτο. Παιζουν πολλα ρολο...
Το θέμα είναι ότι για να "μην μείνεις σε αυτό" όπως λες (στο εμφανισιακό δηλαδή), θα πρέπει να υπάρχει και κάτι από πίσω. Αν ΔΕΝ υπάρχει, δεν είναι στο χέρι σου αν θα μείνεις σε αυτό ή όχι. Σαν που θα πας δηλαδή;Δεν είδα να λέει κανείς ότι είναι "κακό" να σε ελκύει ένας όμορφος άνθρωπος. Λέμε ότι αν είναι το μοναδικό προσόν το εμφανισιακό, δεν θα σε πάει μακριά. Και σίγουρα δεν θα σε πάει μακριά αυτός ο τρόπος σκέψης. Αν το γράφει κάποιος όπως το λες, τότε μάλλον το προσπέρασα. Να σε ρωτήσω και κάτι: πως κρίνεις έναν άνθρωπο που κοιτάζει στον καθρέφτη και αναρωτιέται για ποιόν λόγο δεν έχει σχέση εφόσον είναι όμορφος/όμορφη; Το θεωρείς έξυπνο;
Μια ερώτηση έχω να σου κάνω, κοπέλα που έγραψες την Εξομολόγηση. Λες ότι έχεις καλή εμφάνιση αλλά "δεν είσαι μόνο αυτό". Αν δεν είσαι μόνο αυτό, γιατί είναι αυτό το μόνο που αναφέρεις;
Απο εμενα τους τραβαει η εμφανιση και ο χαρακτηρας...οσο γι αυτο που ζητας οχι δεν ειναι κατι δυσκολο..ειναι να βρεις ομως εναν σαν εσενα...αυτο το μηνα μην το περιμενεις που εχουμε αποκλειστει...σε κανα 2μηνο ισως...
Το καλό σώμα αγάπη μου θα το λιμπιστεί ο άλλος για να κάνει σεξ. Όχι για να κάνει σχέση. Αναρωτιέμαι αν σκέφτεστε μερικές αλήθεια τόσο ανόητα ή αν απλά δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε.
Ο κόσμος επιδεικνύει εξωφρενικές συμπεριφορές και δεν το αντιλαμβάνεται για ευνόητους λόγους. Μετά προβάλλουν ακλόνητα επιχειρήματα τύπου "κανείς δεν είναι τέλειος". Βλέπεις αυτό τους μάρανε, ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ.
Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν και πανέξυπνοι άνθρωποι που όμως είναι απολύτως κακοπροέραιτοι. Κανένα χαρακτηριστικό δεν στέκεται από μόνο του ως θετικό, πρέπει να βλέπουμε τον άνθρωπο στην ολότητά του και σε όλες του τις διαστάσεις.Σου λέει κάτι αν σου πω ότι γνωρίζω έναν πολύ όμορφο άντρα; Εξακολουθείς να μην γνωρίζεις τίποτε για εκείνον παρά μόνο ότι είναι ωραίος. Οι περισσότερες γυναίκες (που ενδιαφέρονται για σχέση) θα ρωτούσαν: "Ναι... και παρακάτω;;".
Καραμέλα έχουν γίνει αυτά τα "Στις μέρες μας", "Στις εποχές μας", "Το 2020" κλπ. Γιατί τα ρίχνετε στην εποχή; Και η εμφάνιση που κολλάει με την δέσμευση; Τα έχεις μπερδέψει λίγο στο κεφάλι σου.
Ούτε πολλά είναι αυτά που ζητάς, ούτε αδύνατο να τα βρεις. Ίσως πρέπει να μπεις σε προβληματισμό βέβαια σχετικά με το λόγο για τον οποίο προσελκύεις μόνο τέτοιους ή κυρίως τέτοιους.Τώρα οι λόγοι για τους οποίους τόσος κόσμος έχει φοβία δέσμευσης, είναι πολλοί και σηκώνουν μεγάλη συζήτηση.
Δεν είναι "φοβία" δέσμευσης, όπως το θέτει η Εξ.Αυτό είναι δικαιολογία γυναικών που δεν μπορούν να κρατήσουν αυτούς που τους αρέσουν. Άλλοι που δεν τους αρέσουν πρόθυμοι είναι για σχέση. Όπως και αυτοί που τους αρέσουν είναι πρόθυμοι για σχέση με άλλες.Και δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση σε αυτό. Αλλού είναι το θέμα.
Βλέπεις είναι πιο εύκολο να αποδίδουμε ευθύνες για αυτά που δεν μπορούμε να έχουμε σε γενικότερα φαινόμενα. Άλλες λένε ότι οι άνδρες έχουν φοβία δέσμευσης και τους νοιάζει μόνο να περνάνε καλά (λες και η σχέση είναι κανένα βασανιστήριο) άλλες λένε ότι φταίνε οι γυναίκες που το δίνουν εύκολα και για αυτό δεν αναγκάζονται να δεσμευτούν. Είναι ανακουφιστικο γιατί αποφεύγεις να αποδεχθείς ότι δεν σε βρίσκει αρκετά ελκυστική.
Η πραγματικότητα εν τω μεταξύ είναι ότι συνήθως οι άντρες δεν επιλέγουν καν την πιο ελκυστική για ταίρι τους! Χτυπιούνται όλες πώς θα δείξουν πιο ωραίες και πιο ποθητές, κι εκείνοι άλλα κοιτούν για την γυναίκα της ζωής τους. (όχι φυσικά να μην τους σηκώνεται, δεν λέω αυτό, αλλά δεν είναι η ελκυστικότητα ο παράγοντας Χ στις μόνιμες σχέσεις.)
Όχι. Η ελκυστικότητα συμβάλλει για να δημιουργηθεί γνωριμία. Για να γίνει σοβαρή σχέση κοιτάνε άλλα και όσο κι αν δεν αρέσει αυτά είναι πολλά και διάφορα και όχι πάντα πράγματα που θέλουν/μπορούν να κάνουν οι γυναίκες. Τα λένε από καιρού εις καιρόν κι εδώ μέσα, αλλά τα απορρίπτει μέγα πλήθος γυναικών.
Αυτά τα πολλά και διάφορα, πχ χαρακτήρας/προσωπικότητα, δεν συγκαταλέγονται στην ελκυστικότητα; Αν δεν βρίσκεις κάποιον ελκυστικό, δε νομίζω να προχωρήσεις περαιτέρω την γνωριμία σου μαζί του, ώστε να μάθεις σταδιακά και τα υπόλοιπα.
Με την έννοια που το λέει η Caramel έχει δίκιο. Πακέτο πάει, ισχύει.Αυτό που εννοούσα όμως είναι κάπως πιο συγκεκριμενοποιημένο. Οι άντρες, και δη οι Έλληνες, κατά κανόνα (υπάρχουν κι εξαιρέσεις) αναζητούν ένα είδος αντανάκλασης του καλύτερου εαυτού τους στην σύντροφό τους.Αυτό έχει χαρακτήρα κοινωνικό, η σχέση καταξιώνεται από το αν μπορούν και θέλουν να την παρουσιάζουν στον κοινωνικό τους κύκλο. Πώς το έλεγε η Παπαδοπούλου στο επεισόδιο των Απαράδεκτων; Η σύζυγος είναι αντανάκλαση του συζύγου.Έτσι επιζητούν κάποια που να είναι κοινωνικά αποδεκτή, σε ποκύ μεγαλύτερο ποσοστό απο ότι οι γυναίκες τους άντρες (εκείνες έχουν την φενάκη ότι θα τους σώσουν, θα τους αναμορφώσουν, θα τους φέρουν στον ίσιο δρόμο και πάνε και μπλέκουν με ρεμάλια). Με αυτό το κριτήριο, να μην ντρέπονται να τις κυκλοφορήσουν δίπλα τους, κόβονται πολλές. Αν τις θεωρούν (θεωρούν εκείνοι) ξέκωλα, κατίνες, ρεντίκολα, ηλίθιες, βλάχες κλπ κόβονται με συνοπτικές διαδικασίες και τος κρατούν για κρυφό σεξ και ξεπέτες. Επίσης τους ενδιαφέρουν, κι ας μην το πιλυπαραδέχονται, ότι θέλουν φροντίδα, αυτά τα γυναικουλίστικα (μπλιαχ όρος) που έκανα σε παλιές εποχές "για να τους τυλίξουν" τυχαία δεν είναι. Βασίζονται κάπου. Βέβαια χωρίς κάποια έλξη και χωρίς κοινωνική αποδοχή δεν σε πάνε κάπου (και είναι και αυτουποτίμηση να είσαι με κάποιον που πέφτει με κόλπα). Αλλά το τελευταίο, αυτό που πραγματικά κάνει τους άντρες εξυπνότερους στο παιχνίδι των σχέσεων (και αυτό είναι κοινωνικό μαθημένο στοιχείο στο οποίο εμείς πάσχουμε και πρέπει να το διορθώσουμε) είναι ότι η γυναίκα που θα έχουν σοβαρά δίπλα τους θέλουν να είναι ΚΑΛΗ. Κι όσο η γυναίκα μεγαλώνει τόσο η καλοσύνη της (η πηγαία, όχι υποκριτική) εκτιμάται περισσότερο και αποδίδει. Αυτά από την πείρα μου.
Προσυπογράφω το σχόλιο της Καραβανας, και ερωτευμένος να είναι κάποιος θα προτιμήσει αυτήν που τον έλκει αλλά τον 'αναβαθμίζει' στο κοινωνικό τους στάτους. Φυσικά δεν σκέφτονται όλοι έτσι. :)
Ε και τι, γαμπρό ψάχνεις; @αριάδνηΑνία, δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι που συμφωνούμε στο συγκεκριμένο...Να ξέρεις όμως αυτό το "καλή" είναι το σημαντικότερο. ;)
Δεν είναι μομφή, είναι μικρή απογοήτευση για το γεγονός ότι υπάρχει ανειλικρίνεια, προσωπικά δε θα ήθελα να είμαι απλά ταιριαστή επιλογή σε κοινωνικό επίπεδο, θεωρώ ότι αλλά πράγματα είναι σημαντικά.Υ. Γ. Με τον Γουάιλντ; Οχι, την πλάκα μου την έχω πάθει με Ντοστογιεφσκι και γι' αυτό μικρότερη αν κάποιος είχε διαβάσει έστω κι ενα βιβλία τσουπ ανέβαινε ένα σκαλοπατακι στα μάτια μου. Κανένας συγγραφέας δε μ' έχει συγκλονίσει έτσι, ήταν κι εφηβεία, καταλαβαίνετε.
Εγώ δεν το προσωποποιω. Θεωρώ ότι το όλο θέμα συνδέεται με τον θαυμασμό και την εκτίμηση. Βρίσκω λογικό να θέλει κάποιος να είναι "περήφανος" για την κοπέλα που έχει δίπλα του. Το ίδιο κάνουμε άλλωστε και εμείς σε μεγάλο βαθμό.
Τότε δε θα υπήρχαν αρκετοί ανικανοποιητοι ως προς τις σχέσεις τους. Άλλο το να νιώθεις περήφανος και καλά με κάποιον, είναι όμως λίγο διαφορετικό αυτό που λέμε και δεν είναι μομφή. Τα κοινωνικά κριτήρια αφορούν πολλές φορές όχι αυτά που θαυμάζεις εσύ σε κάποιον όσο οι άλλοι θα σου πουν μπράβο και θα (σε) θαυμάζουν για την επιλογή σου.Υ. Γ. Καραβάνα η καλοσύνη πάντως και για μένα είναι σημαντικό κριτήριο γιατί είναι ένα στοιχείο που με γοητεύει στους ανθρώπους αλλά μου προκαλεί και μια αίσθηση ασφαλειας αναγκαία για να αφεθω. :)
Θεωρώ οτι υπάρχει κάποια έλξη αλλά μπορεί να έχει κενά, πολλές φορές μπορεί να είναι και τα κοινά θέλω που είναι πολύ σημαντικά για να είμαστε ικανοποιημένοι. Απλά σχέση είναι εύκολο να έχεις, μια καλή σχέση σε βάθος χρόνου απαιτεί πολλά, όχι όμως ανεμοδούρες. Οπότε δε νομίζω να έχουμε κάποια ουσιαστική διαφωνία. :)
Καλησπέρα σε όλην την ομορφη παρεα.... Δυστυχώς ζουμε σε μια κοινωνία που οι άνθρωποι είναι επιφανειακοί και ενδιαφέρονται μονάχα, για την σεξουαλική τους, ικανοποιηση και για την κοινωνική τους άνοδο....!!!! Θυμάμαι και παλαιοτερα, ότι υπήρχαν άνθρωποι που ενδιαφέρονταν μονάχα, για, ωραίες, γυναίκες η για, γυναίκες πλουσιες, κλπ αλλά, τελικά τις, επιλογές μας τις, πληρώνουμε διότι όταν δεν είχε ο τυπος χρηματα, η δουλειά η ήταν με ίωση έφευγαν... Άρα κάθε εποχή έχει πολλα κοινά
Συγγνώμη για αυτά που θα πω , αλλά εσύ επιλεγείς αυτούς τους ανθρώπους και δεν γίνεται να τους αλλάξεις αυτοί φαίνονται και σου λένε ξεκάθαρα τι θέλουν μπορεί να είναι εντάξει σαν άνθρωποι αλλά να μην θέλουν δέσμευση , το θέμα είναι εσύ τι θέλεις τι επιθυμείς υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να γνωρίσουν τον άλλο αλλά για να γνωρίσεις τον άλλο χρειάζεται χρόνος πρέπει να διαθέσεις χρόνο, μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν όμορφα μπορεί και όχι αλλά αυτό εξαρτάται από εσένα και από αυτόν που έχεις απέναντι σου .
Scroll to top icon