Κορωνοϊός: Απαγόρευση όλων των «μη αναγκαίων» ταξιδιών εντός ΕΕ προτείνει η Κομισιόν - Για 30 ημέρες

Κορωνοϊός: Απαγόρευση όλων των «μη αναγκαίων» ταξιδιών εντός ΕΕ προτείνει η Κομισιόν - Για 30 ημέρες Facebook Twitter
EPA
1

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται έκτακτα ταξιδιωτικά και συνοριακά μέτρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για τριάντα ημέρες, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια κάνουμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια (...) προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν. «Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο», πρόσθεσε.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο από την εξάπλωση του ιού, και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε την ροή αγαθών. Είναι ουσιώδες να διατηρήσουμε την κινητικότητα για την οικονομική συνέχεια. Προτείνουμε, «πράσινες οδούς» προτεραιότητας για τα αναγκαία ταξίδια για φάρμακα, αναλώσιμα, φαγητό και έκτακτες υπηρεσίες», είπε η Φον ντερ Λάιν που πρότεινε στην G7 προσωρινό περιορισμό των ταξιδιών στην Ευρώπη. 

Από τους περιορισμούς αυτούς θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

Το προτεινόμενο μέτρο βλέπουν θετικά τα κράτη της Ζώνης Σένγκεν (22 κράτη-μέλη της Ε.Ε. συν Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία και Λίχτενσταϊν), ενώ και η Νορβηγία και η Ελβετία, βλέπουν επίσης «πολύ θετικά» αυτή την προοπτική. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στο Σένγκεν (Κύπρος, Κροατία, Βουλγαρία, Ιρλανδία και Ρουμανία) αναμένεται να εφαρμόσουν κι αυτά την απαγόρευση.

Δύο ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη σχεδιάζει να απαγορεύσει στους αλλοδαπούς πολίτες να μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν, η οποία αποτελείται από 22 χώρες μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Η Βρετανία και η Ιρλανδία δεν είναι μέλη της.

Και οι δύο πηγές είπαν ότι αναμένουν να συζητηθεί το θέμα στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο Τρίτη οι ηγέτες των χωρών μελών με αντικείμενο την πανδημία. «Η ιδέα αυτή συζητείται με σκοπό να αποφύγουμε να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τα συστήματα υγείας. Αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ την Τρίτη, αν θα συμφωνήσουν και οι χώρες της Σένγκεν εκτός ΕΕ, αν θα συντονιστούμε με τη Βρετανία και την Ιρλανδία», είπε η μία από τις πηγές αυτές.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σιγά την απόφαση. Άνθρωποι πεθαίνουν, οικονομίες διαλύονται, πολλοί θα φτωχοποιηθούν και οι καρεκλοκένταυροι λένε βλακείες αντί να γίνει ριζική εισροή κεφαλαίων, να δωθούν χρήματα για την υγεία, το περιβάλλον, τη ζωή μας. Τόση ηλιθιότητα και μικρόνοια. Το τέλος δεν είναι μακρυά, αλλά θα ναι τραγικό για πολλούς από εμάς.