Κορωνοϊός: Στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία επειδή πολίτες αψήφησαν τα μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός: Στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία επειδή πολίτες αψήφησαν τα μέτρα προστασίας Facebook Twitter
Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους των Τιράνων, 20 Μαρτίου 2020 (ΕΡΑ)
1

Στρατιωτικός νόμος επιβάλλεται για 40 ώρες στην Αλβανία καθώς πολίτες αψήφησαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό

Η κυβέρνηση της Αλβανίας προχώρησε σήμερα, στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων, ώστε να επιβάλλει καθεστώς στρατιωτικού νόμου για 40 ώρες, ώστε να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς οι πολίτες της χώρας αγνόησαν τα προηγούμενα μέτρα κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αλβανικών Αρχών, την οποία επικαλέσθηκε σε χθεσινή της ανάρτηση η ελληνική πρεσβεία, από σήμερα Σάββατο οι ώρες κατά τις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία θα είναι από τις 05.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. Αυτό θα είναι και το ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Τραπεζών, των φαρμακείων και των λοιπών καταστημάτων.

Περίπου 120.000 Αλβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία, η οποία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα στον κόσμο από τον κορωνοϊό. πριν από τη διακοπή της αεροπορικής και θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, πριν από 12 ημέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/himara.gr

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν βγάλει η Αλβανία τα αυταρχικά κατάλοιπα της "κινέζικης" εποχής Χότζα, θα δούμε "απόχη" να πέφτει σύννεφο.Αλλά εδώ που τα λέμε, κάποιων - και σε άλλες χώρες ...- το τραβάει ο οργανισμός τους, γιατί έχουν παρεξηγήσει και καταστρατηγήσει την έννοια της δημοκρατικής ανοχής - και κάπως πρέπει να συνέλθουν.Πάντως - όπως αποδεικνύεται -, η απόχη και το "μπουζούριασμα" έφεραν αποτέλεσμα στην Κίνα. Και τελικά, η αυστηρότητα του Κράτους - δυστυχώς μεν, αλλά - δικαιώνεται (για το συγκεκριμένο θέμα).