ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.4.2020 | 23:51

Και τωρα...

Πριν λίγες μέρες έμαθα πως έγινα δεκτή για προπτυχιακές σπουδές στην Οξφόρδη. Δεν μπορώ να πω πως ήταν εύκολη η είσοδος, ωστόσο έβαλα τα δυνατά μου. Τα παντα κανονισμένα και προγραμματισμένα, ο ενθουσιασμός των γονιών μεγάλος και ο δικός μου, φυσικά. Όμως τώρα, τι; Νιώθω πως δεν θα είμαι αντάξια του επιπέδου, νιώθω πως εισέρχομαι πια σε ένα περιβάλλον γεμάτο ταξικές ανισότητες και τεράστιο ανταγωνισμό. Πνίγομαι και δεν ξερω πως να το διαχειριστώ... Και κει που λεω δεν θα τα παρατήσω για τον δικο μου κόπο αλλα κυρίως των γονέων μου νιώθω να βρίσκομαι σε ένα χάσμα στο μεταξύ που καταλήγει σε αδιέξοδο...
4
 
 
 
 
σχόλια
Ρε όρμα και πάνω τους, με το καλό! Και πού 'σαι, γράψου στην κωπηλατική τους ομάδα να βοηθήσεις, πέρυσι σας πήρε τα σώβρακα το Καίμπριτζ! Και στον αγώνα ανδρών και γυναικών αν θυμάμαι καλά.
Μπράβο σου! 'Έχεις μια μοναδική ευκαιρία. Μην αφήσεις τις ανασφάλειες να σου τη δηλητηριάζουν. Κάποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται στη ζωή μας μια φορά, και αυτή είναι για σένα μια τέτοια ευκαιρία. Ζήσε τη. Διάβασε όσο μπορείς, μάθε. Σαφώς μαζεύει πολλούς από συγκεκριμένη τάξη η Οξφόρδη, αλλά μαζεύει και κάποιους άξιους που μπήκαν εκεί με το σπαθί τους. Αυτό να θυμάσαι. Καλή τύχη και όλα να πάνε καλά.
Αν σου αρέσει η σχολή και η ιδέα της όλης εμπειρίας, πήγαινε, μην το σκέφτεσαι! Αν το κάνεις μόνο και μόνο για να ευχαριστήσεις τους γονείς σου, τότε είναι ρίσκο. Μπορεί να το μετανιώσεις αλλά μπορεί και όχι, αν διαπιστώσεις στην πορεία ότι σου αρέσει. Ταξικές ανισότητες θα συναντήσεις σίγουρα σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο αλλά μην πτοείσαι. Θα έχεις και πλούσιους συμφοιτητές και μετρίου εισοδήματος. Μπορεί να συναντήσεις αξιόλογα άτομα και των δύο κατηγοριών, μπορεί και όχι... Το πιο πιθανό είναι ότι, ακόμα και αν κάνεις παρέες με πολλά άτομα, στο τέλος θα χαθείς με τους περισσότερους, αν όχι με όλους! Είναι το κλίμα τέτοιο και οι αποστάσεις που θα σας χωρίσουν. Ο άλλος θα γυρίσει Αυστραλία, ο άλλος Αμερική κλπ. Πάντως θα δεις έναν νέο τρόπο ζωής και θα μάθεις πολλά. Το θέμα είναι να σου αρέσει και να πηγαίνεις με κέφι στη σχολή. Να γνωρίζεις ότι πηγαίνεις έχοντας ένα στόχο. Πολλές φορές αυτά τα βαρύγδουπα ονόματα Πανεπιστημίων έχουν προγράμματα σπουδών που είναι "να 'χαμε να λέγαμε"... Ευφάνταστοι τίτλοι και λίγη ουσία... Ψάξε λίγο τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών σου. Αν είναι να σηκώνεσαι το πρωί και να καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή... Είναι και το κρύο, ο βρωμόκαιρος που δε θα πρέπει να αφήσεις να σε πτοήσουν. Εξαρτάται και από την ηλικία σου. Αν είσαι γύρω στα 18-25 πήγαινε, είναι η πιο τέλεια ηλικία, δε θα δυσκολευτείς να κάνεις παρέες και ο χρόνος θα κυλίσει ευχάριστα. Πήγαινε χωρίς σχέση, μην πας και αρχίσεις τα σούρτα-φέρτα στην Ελλάδα γιατί θα χαθεί η μισή εμπειρία! Είναι πολλοί παράγοντες που κάνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα σπουδών πετυχημένο ή όχι. Καλή τύχη!
Scroll to top icon