ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.4.2020 | 01:41

Βουλιμία

Έχω τα τελευταία χρόνια μια καθημερινή σχέση με το συναισθηματικά φαγητό. Τους τελευταίους μήνες μετά από έναν χωρισμό σταμάτησα να προσέχω το βάρος μου και τρώω όσο και όποτε θέλω. Έχω βάλει κάποια κιλά, όχι πολλά. Με προβληματίζουν όμως κάποιες σκέψεις που κάνω γύρω από αυτό. Σκέφτομαι πως όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα με ένοιαζε πως θα με κοιτάνε, να είμαι ωραία για τους άλλους ή γιατί έτσι πρέπει. Για να νιώθω ερωτική, για να χωράω στα small, να ξεχωρίζω και όλα αυτά που με τα χρόνια σταμάτησαν να με αγγίζουν. Νιώθω πως δεν είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος. Δε θέλω να με δει κανείς χωρίς ρούχα σε αυτή τη φαση, ούτε να με θεωρούν ωραία γκόμενά. Κουράστηκα πια να μαι η ωραία κοπέλα, η ψηλή, η μουναρα και όλα αυτά τα τόσο κολακευτικά επίθετα που τρώω τόσα χρόνια. Δε με νοιάζει η γνώμη αυτη ή αν τους αρέσω. Βαρέθηκα να παίζω αυτό το ρόλο ότι με αφορά μαι αυτή. Αλλα νιώθω παράλληλα ότι ίσως είναι λιγάκι αυτό καταστροφικό αυτό που μου συμβαίνει.
9
 
 
 
 
σχόλια
Προφανώς και αντιλαμβάνεσαι και η ίδια ότι όλο αυτό έχει βαθύτερα ψυχολογικά αίτια. Είσαι πιεσμένη από τον χωρισμό με κακή ψυχολογία και διακρίνω γενικώς μία μορφή καταπίεσης που ξεκινάει από την εμφάνιση σε συνδυασμό με την καλή εικόνα που θα σου φέρει την καλή σχέση. Αυτή την εντύπωση έχω. Η αλήθεια η εικόνα μετράει, δεν είναι το παν και φυσικά είναι κάτι υποκειμενικό, ωστόσο όλοι άνδρες-γυναίκες θέλουμε να αρέσουμε.Το θέμα είναι να μην γίνεται εμμονή. Στην δική σου περίπτωση νομίζω η απογοήτευση στις σχέσεις σε κάνει να νιώθεις ότι κουράστηκες και όχι ότι σου αρέσει να τρως ακατάπαυστα και να φορτώνεσαι κιλά. Όλα θέλουν μέτρο, ούτε να μετράς τα γραμμάρια και τις θερμίδες με υστερία, ούτε και το αντίθετο. Δυνάμωσε ψυχολογικά, νιώσε καλά με τον εαυτό σου με ή χωρίς παραπάνω κιλά και πιστεύω θα βρεις την ισορροπία μέσα σου.
Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη! Να είσαι ο εαυτός σου για να εχεις δίπλα σου ανθρωπους που σε αποδέχονται όπως είσαι... Μην προσπαθεις, να, είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι! Εάν θες να χάσεις κιλά να, τα χάσεις για σένα και όχι για τους άλλους...!!! Εάν θες να έχεις κιλά και δεν σε ενοχλεί μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι... Δεν ζεις για, τους άλλους αλλά για τον εαυτό σου...!!!! Μια φορά, ζουμε οπότε ζήσε όπως εσυ επιθυμείς όχι όπως επιθυμούν οι άλλοι...
Απλά μπορείς να κάνεις το εξής: Να μη σε απασχολεί η γνώμη των άλλων ή αν θα τους αρέσεις, όπως πολύ ωραία λες, χωρίς όμως να κάνεις κακό στον εαυτό σου. Γιατί αυτό κάνεις αυτή τη στιγμή. Το μυαλό σου απο μόνο του μπορεί να κάνει αυτό που προσπαθείς να δείξεις παίρνοντας κιλά.
Δεν έχεις βουλιμία.Γεμίζεις το συναισθηματικό κενό με το φαγητό. Το έχεις αντιληφθεί κι αυτό ειναι καλό. Αν προσέξεις λίγο, θα επανέλθεις.Πάντως, μην απορρίπτεις αυτόν τον άνθρωπο που ήσουν. Μην επικεντρώνεσαι στα κιλά και στην εικόνα για να νιώθεις ερωτική, να χωράς στα small κτλ. Αυτά, αν προσέξεις τον εαυτό σου και το σώμα σου, έρχονται μόνα τους. Τον εαυτό μας τον προσέχουμε γιατί τον αγαπάμε, όχι για να μας αγαπούν...
Αυτοκαταστροφικο είναι να γνωρίζεις ή να υποψιαζεσαι ότι έχεις διατροφική διαταραχή και να μην απευθύνεσαι σε ψυχίατρο. Είναι ψυχικές ασθένειες, δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας, αυτοπειθαρχία/λαιμαργίας.Εκτός αν εννοείς ότι τόσο καιρό έκανες διατροφή και πιεζοσουν για να έχεις ένα χ βάρος και βαρεθηκες, αυτό δεν είναι διατροφική διαταραχή.Σε κάθε περίπτωση, κοίταξε το θέμα. Αν νομίζεις ότι είναι διατροφική διαταραχή πήγαινε σε ψυχίατρο, αν όχι δες το με ψυχολόγο.
Εγω δε το βρισκω αυτοκαταστροφικο αλλα φυσικη συνεχεια των πραγματων κ της ζωης.Εννοω οτι περνοντας τα χρονια αλλαζουμε κ διαμορφωνομαστε καθως ζυμωνομαστε μεσα απο τις σχεσεις μας,γεγονοτα κ καταστασεις μας ωθουν να αλλαξουμε αποψεις,οπτικες,κοσμοθεωρια.Ετσι κι εσυ αποφασισες να αλλαξεις οπτικη για το πως σε βλεπουν,δινοντας λιγοτερη σημασία στην εξωτερική σου εικονα καθως κουραστηκες να την προσεχεις τοσο.Δε το βρισκω κακο,αφου εσενα αυτο σε κανει πλεον να νιωθεις καλα.Σημασια εχει να νιωθεις εσυ καλα με εσενα κ να αγαπας τον εαυτο σου τοσο οσο να μπορεις να αγαπησεις κ τους αλλους. ;)
Scroll to top icon