ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.5.2020 | 15:21

Ρε παιδιά

δεν πρέπει να γνωρίζει ένας 17χρονος ότι είναι επικίνδυνο να πηδάμε από μεγάλο ύψος; Αν δεν του το έχουν πει οι γονείς του δεν το καταλαβαίνει από μόνος του; Σύντομα ψηφίζει, αν θέλει παντρεύεται και κάνει παιδιά. Συγγνώμη εμένα μου φαίνεται περίεργο που λένε που να ξέρει το παιδάκι.
3
 
 
 
 
σχόλια
Γενικά υπάρχει μία τάση να υποτιμούμε κάθε είδος νοημοσύνης στα αγόρια.Τα κορίτσια μαθαίνουν από πιο νωρίς να είναι υπεύθυνα επειδή οι γονείς το απαιτούν από αυτά, ένα κορίτσι στα 17 μπορεί να ξέρει να μαγειρεύει και να καθαρίζει ενώ ένα αγόρι τα μαθαίνει αυτά μετά όταν φύγει από την σχολή και άμα.Οι φοιτητές συχνά έρχονται με μία βαλίτσα άπλυτα ενώ οι φοιτήτριες σχεδόν ποτέ δεν το κάνουν γιατί ή ήδη ήξεραν πως να πλένουν και να φροντίζουν τα ρούχα ή προσπαθούν αμέσως μόλις φύγουν να μάθουν.Συμμαθητές μου πριν μήνες είχαν πάει σε έναν βράχο να βγάλουν φώτο και κόντεψε ο ένας να πέσει,που ο τελευταίος που έπεσε από κει πριν 30 χρόνια στην ίδια ηλικία είναι ανάπηρος.Όταν η αδερφή εκείνου που θα έπεφτε (η οποία πάει γυμνάσιο) του έβαλε τις φωνές εκείνος δεν καταλάβαινε που έκανε λάθος,γιατί το να κρεμιέστε 5 άτομα από έναν βράχο ύψους 100 μέτρων για μία φώτο είναι απόλυτα ασφαλές και λογικό.Τα αγόρια δεν είναι ηλίθια ή ανώριμα από την φύση τους,απλά τα κάνουν έτσι οι γονείς και η κοινωνία με το να μην τα καθιστούν υπεύθυνα για τις πράξεις τους.
Άμα ακούγαμε ο,τι μας λένε οι γονείς μας και ξέραμε τις συνέπειες των πάντων θα τα κάναμε όλα σωστά. Στην πραγματικότητα κάνουμε ο,τι μλκ μας κατέβει στο κεφάλι επειδή εκείνη τη στιγμή μας φάνηκε καλή ιδέα. Αν μετα δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, οι οικείοι μας ψάχνουν να ρίξουν το φταίξιμο αλλού. Άμα μπορούμε να αντιδράσουμε, είμαστε δηλαδή ακόμα ζωντανοί, πολύ απλά λέμε ψέματα. Σε κάθε ηλικία. Κυρίως στην εφηβεία.
Γνώριζε και πιστεύω φοβόταν, όπως ήθελε να αποδείξει στους φίλους του ότι μπορεί, γιατί η αποδοχή τους ήταν σημαντική γι' αυτόν. Η αποδοχή των φίλων ειδικά σ' αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντική. Και δεν σκέφτηκε τι πήγαινε να κάνει. Ας ελπίσουμε ότι έμαθε τόσο εκείνος, όσο και οι φίλοι του. Να γίνει καλά έχει σημασία τώρα.
Scroll to top icon