ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.5.2020 | 22:30

άρωμα

θέλω να αγοράσω ένα άρωμα δυστυχώς όμως είναι πανάκριβο αξίζει να πάρω μια απομίμηση ή να χαλάσω τόσα χρήματα;
12
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω είναι καλύτερο να πάρεις ένα ακριβό άρωμα που να σου αρέσει και να φοράς μόνο αυτό παρά να πάρεις 3-4 πιο φτηνά που δεν σου αρέσουν αρκετά.Αν σε κάνει χαρούμενο/η αγόρασε το,συνήθως κρατάνε 6 μήνες τα αρώματα με καθημερινή χρήση οπότε θα το ευχαριστηθείς αρκετά.
Τα 30ml ας πούμε οτι εχουν 30 Ευρώ και τα 100ml 80 Ευρώ, που ειναι μεν πιο συμφέρουσα τιμή/ml, ομως πολλά χρήματα. Τα 30 Ευρώ ισως εχεις να δωσεις για ενα άρωμα, τα 80 ομως όχι. Εγω παίρνω πάντοτε τα λιγα ml, γιατί τα αρώματα με την πάροδο του χρονου χαλάνε και εκτος οτι γίνονται βαριά αλλοιώνεται και η ευχάριστη μυρωδιά.
Πράγματι, έχει να κάνει με διάφορα. Τα αιθέρια έλαια βοτάνων, φρούτων κ.α κρατάνε 3-5 χρόνια αναλλοίωτα και μετά "ξινίζουν" ή ξεθωριάζουν ελαφρώς. Άλλες ουσίες όπως ρητίνες, (μύρο κ.λπ) σανδαλόξυλο αλλά και οι συνθετικές κρατάνε πολλές δεκαετίες με εντυπωσιακή σταθερότητα. Όντως εξαρτάται από το πόσο πόσο εξειδικευμένη είναι η αρωματοποιΐα και τι υλικά παρασκευής και συσκευασίας χρησιμοποιεί. Συναρπαστικός κλάδος, έτυχε να τον μελετήσω και μού έμεινε ο ενθουσιασμός! :)
Υ.Γ Σε κάποια αρώματα "μάρκας" υπάρχουν (σχεδόν) parfum αν ψάξεις, συνήθως περιέχουν φράσεις όπως "intense eau de parfum", "absolut eau de parfum" κ.α.Το μυστικό είναι ότι οι οίκοι (οι μάρκες που λες) προμηθεύονται τα υλικά από οικογενειακές αρωματοποιΐες (κυρίως κατά Γαλλία μεριά) που μετρούν εκατονταετίες στην αγορά ;-)
Μύρισε και δοκίμασε πρώτα επάνω σου την απομίμηση (σε σχέση με το πρωτότυπο), και μετά αποφασίζεις. Υπάρχουν αρωματοπωλεία που κάνουν καλή δουλειά, αν όχι καλύτερη από τους μεγάλους οίκους. Οι δοκιμές είναι το παν, να φοράς κάτι που σου ταιριάζει και σε ευχαριστεί να μυρίζεις :)
Scroll to top icon