ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.5.2020 | 02:02

Δάκρυα

Όταν χώρισα με τη τελευταία μου σχέση, έκλαιγα σχεδόν κάθε βράδυ για μερικούς μήνες.. Αλλα κρατούσε το πολύ μια ώρα. Μου έλειπε πολύ.. Ένα χρόνο αργότερα, ένα μεσημέρι, απλά τα δάκρυα μου άρχισαν να τρέχουν σαν καταρράκτες, έκλαιγα για 6 ώρες ακατάπαυστα. Απο τότε δεν ξανά έκλαψα. Αν υπάρχει κάτι που έμαθα από αυτό είναι ότι αν κάτι σε πονάει, να κλαις. Να κλαις για όσο χρειαστεί μέχρι να μην υπάρξουν άλλα δάκρυα. Είναι ένας τρόπος εκτόνωσης ή κάτι τέτοιο.. Δεν έχω βρει ακόμη τη λέξη που να ταιριάζει. Πάντως μετά από αυτό ήταν σαν να μου έφυγε ένα βάρος. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς..
2
 
 
 
 
σχόλια
Σύμφωνα με τον πρώην δάσκαλο νυν ακαδημαϊκό Hidefumi Yoshida: "Όταν κλαίμε, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες, όπως συμβαίνει μετά από οποιαδήποτε σωματική άσκηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γενική χαλάρωση του νευρικού συστήματος, η οποία επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, από την κορυφή ως τα νύχια. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία της καρδιάς. Κατά τη διάρκεια και μετά το κλάμα, οι ρυθμοί της επιβραδύνονται για να φτάσουν τελικά να αγγίξουν τη χαμηλή ένταση που έχουν όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση ύπνου. Παρομοίως και ο ρυθμός της αναπνοής."Συγχαρητήρια που ανακάλυψες αυτόν τον τρόπο εκτόνωσης! :)
Scroll to top icon