ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.5.2020 | 22:41

Αδύναμος και κλειστός χαρακτήρας

Είμαι μια κοπέλα, 22 χρονών και θα ήθελα να είμαι πιο δυναμική. Δυσκολεύομαι πολύ να πω όχι και να βάλω όρια στους άλλους. Δεν διεκδικώ πράγματα και είμαι πάρα πολύ συνεσταλμένη και ντροπαλή. Από μικρή, έτσι ήμουν. Μερικές φορές νιώθω ότι οι άλλοι δεν με λαμβάνουν υπόψη και με κάνουν ότι θέλουν. Ζηλεύω τις κοπέλες που είναι δυναμικές και νιώθω μειονεκτικά απέναντι τους. Επίσης έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν πιστεύω στον εαυτό μου και έχω γενική αγχώδης διαταραχή. Δυστυχώς έχω πολλά θέματα αλλά προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερη.
2
 
 
 
 
σχόλια
Πρώτον το ότι ξέρεις ακριβώς τι σου συμβαίνει το διατυπώνεις ξεκάθαρα, οπως και το ότι θες να γίνεσαι καλύτερη είναι στοιχείο δύναμης και δυναμικότητας.Δεύτερον, το να μην βαζουμε όρια είναι μία επιλογή που κάνουμε λόγω 1ος φόβου, ο οποίος είναι ο εξής : Αν είμαι ο πραγματικός μου εαυτος (δείξω δηλαδή τα όρια μου, τις ανάγκες μου, τι μαρεσει και τι όχι) οι άλλοι θα πάψουν να με αγαπούν. Οι άλλοι θα φύγουν. Η συμβουλή μου είναι λοιπόν : ΡΙΣΚΑΡΕ να απογοητεύσεις. ΡΙΣΚΑΡΕ να δυσαρεστήσεις. ΡΙΣΚΑΡΕ να χάσεις κόσμο. ΡΙΣΚΑΡΕ να λάβεις αντιδράσεις "ξινιλας" . Όσοι σε νοιάζονται θα νοιάζονται και τα όρια σου μαζί με εσένα. Όταν σταματήσεις να σε προδίδεις, ο εαυτος σου θα σε εμπιστευτεί περισσότερο γιατί θα υπερασπιζεσαι τις βαθύτερες ανάγκες του!!Για την ντροπαλοτητα, απλά αποδεξου το και όσο δυναμωνεις με τον τρόπο που σου είπα, θα φεύγει! Δεν χρειάζεται να είσαι ακραία δυναμική τύπου "δεν σηκώνω κουβέντα". Αυτές είναι και κομπλεξικες συμπεριφορές, μην τις ζηλεύεις. Μια απλή διατύπωση "αυτό δεν μου αρέσει", "δεν θέλω να έρθω", "όχι" ΑΡΚΕΙ. Όμορφα και φυσικά. Είναι φυσικό το να έχεις επιθυμίες! Έτσι είναι οι άνθρωποι. Αν σε καποιους σε κάνει αντιπαθητική αυτό τότε δεν είναι για σένα!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon