ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.6.2020 | 12:14

Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ;

Γιατί να είναι τόσο περίπλοκες οι ανθρώπινες σχέσεις; Παίζει και εμείς να τις κάνουμε περίπλοκες. Πείτε απόψεις
8
 
 
 
 
σχόλια
Είναι έτσι γιατί δεν μπορούν να είναι αλλιώς.Τόσοι άνθρωποι με διαφορετικές επιθυμίες κι εμπειρίες, που αντιλαμβάνονται αλλιώς τον έρωτα, την αγάπη, τον δεσμό, την επικοινωνία και άλλα που μου διαφεύγουν. Πώς να μην είναι περίπλοκο... Ενώ όταν ήμασταν παιδιά, τόσο απλά, αγοράκι/κοριτσάκι θέλεις να παίξουμε; Αρκούσε. Ενηλικίωση δεν θέλαμε, δεν βιαζόμασταν να γίνουμε γυναίκες/άντρες; Ας προσέχαμε.
Καμία δυσκολία δεν υπάρχει, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάρα πολύ απλές: -Εάν δε θέλουν και οι δύο, κόβεται εκεί και τελειώνει.-Εάν πάλι θέλουν κάτι οι δύο, προχωράει και όλα καλά. Το μπλέξιμο συνήθως υπάρχει όταν κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν αυτά τα τόσο απλά.
Γιατί όλοι ψάχνουμε αποδοχή πάνω απ' όλα. Κάποιον να μπορούμε να μοιραστούμε τα στραβά μας χωρίς να μας κρίνει. Αλλά τις περισσότερες φορές είμαστε δειλοί και βγάζουμε προς τα έξω μια διαφορετική εικόνα για να ταιριάξουμε ή για να μη χάσουμε κάποιον που μας ενδιαφέρει. Τα πράγματα περιπλέκονται γιατί δεν είμαστε ειλικρινείς. Όταν σκάει η αλήθεια μας και ο άλλος καλείται να τη διαχειριστεί- κι εμείς αντίστοιχα να διαχειριστούμε τη δική του- τότε είναι που όλα ξεδιαλύνονται και βλέπεις αν μπορείς να προχωρήσεις από κοινού.
Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες. Και νομίζω πιο πολύ φταίει ο εγωισμός. Δηλαδή είναι δυο άτομα θέλουν να γίνουν φίλοι και επειδή του ενός το ένα θέλω δεν αρέσει του άλλου τότε χαλάνε τη φιλία. Βάζου εγωιστικά τα θέλω πιο πάνω από όλα. Έτσι χάνουν ό,τι έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν. Δε βάζω τον εαυτό μου γιατί έχω κατά πατήσει τον εγωισμό σε οποιαδήποτε σχέση. Είναι σιχαμερό πια όταν το σκέφτομαι. Έχει χρόνια όταν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό απλά δε μένω και φεύγω.
Συνήθως το πρόβλημα ξεκινάει με τα θέματα που κουβαλάει ο καθένας μας και ότι πολύς κόσμος είναι σε άρνηση. Καλό είναι γι αρχή να μην είμαστε αυτοί οι άνθρωποι και στη συνέχεια αν τους πετύχουμε αντί να προσπαθούμε να το κάνουμε να δουλέψει, να την κάνουμε νωρίς. :)
Scroll to top icon