ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.6.2020 | 08:38

Έχει δικαίωμα να διεκδικήσει κληρονομικά?

Εμφανίστηκε ξαφνικά στη ζωή μας ένας ετεροθαλής αδερφός (50 χρονων) στην ηλικία τη δική μου και των αδερφών μου. Λενε οτι εχουμε τον ιδιο πατερα και ότι τώρα το αποκάλυψε η μάνα του που είναι ετοιμοθανατη. Την ξεραμε τη μανα του ήταν όντως παλια συντροφος του πατερα μας. Αυτος ζει στο εξωτερικο και θελει να γνωρίσει τα αδέρφια του. Τι μπορεί να θέλει από εμάς? Περιουσία? Μπορει να διεκδικήσει κάτι?
4
 
 
 
 
σχόλια
Είμαι μοναχοπαίδι και είναι φορές που θα ήθελα να έχω κπ αδερφό/ή. Τώρα που γνωρίζει την ύπαρξή σας ίσως θέλει να σας έχει στη ζωή του. Αναφορικά με την περιουσία, δεν ξέρω τι μπορεί να έχει κατά νου. Εγώ, όμως πχ, αν μπορούσα να διεκδικήσω μέρος της θα το έκανα.
Εφόσον ο πατέρας σου τον έχει κανονικά αναγνωρισμένο, έχει δικαίωμα να διεκδικήσει από την περιουσία, εκτός αν ο πατέρας σου τον βγάλει με ένα ποσοστό με τον οποίο δεν μπορεί να προσβάλλει τη διαθήκη (συμβουλέψου κάποιο δικηγόρο με ειδικότητα στο κληρονομικό δίκαιο). Όμως αντί να ζητήσετε το λόγο από τον πατέρα σας που σας έκρυψε κάτι τόσο σοβαρό κι έφερε στον κόσμο ένα παιδί το οποίο περιφρόνησε, και το οποίο τώρα ψάχνει τους δικούς του ανθρώπους τα βάζετε με τον ετεροθαλή αδερφό σας, ο οποίος δε φταίει σε τίποτα; Ο εγωισμός αυτή τη στιγμή σας κάνει να βάζετε το χρήμα και τα ακίνητα πάνω από την ανθρωπιά. Σκέψου το λίγο και θα δώσεις και στον εαυτό σου γαλήνη. Εύχομαι σύντομα να αλλάξεις απόψεις και να επηρεάσεις προς το καλύτερο και τους άμεσα δικούς σου. Καλή σου μέρα!!!
Δηλαδή αποκλείεις να θέλει να σας γνωρίσει, να θέλει να έχει αδέρφια, ειδικά τώρα που η μητέρα του πεθαίνει; To μυαλό στην περιουσία πρώτα...μην χάσουμε τα κεκτημένα μας έτσι; Μόνο που είσαστε αδέρφια ξέρεις και έχει δικαιώματα στην περιουσία του πατέρα (όχι της μητέρας σου φυσικά), αν θέλεις να μιλήσουμε για περιουσία. 'Ενας δικηγόρος μπορεί να σε κατατοπίσει, αφού σε καίει. Ο άνθρωπος αυτός στερήθηκε τον πατέρα του όμως. Εσύ να υποθέσω δεν θες να τον γνωρίσεις...
Scroll to top icon