ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.6.2020 | 15:58

Μιζερια.

Καλησπερα σας. Δεν θελω συμβουλες,ξερω οτι θα παρω την προφανη και πιο σωστη,απλα θελω να τα γραψω εδω.Αισθανομαι οτι η ψυχικη μου υγεια εχει χειροτερευσει πολυ, και ειναι ίσως η πρωτη φορα που κυριολεκτκα ανησυχω καθε μερα που περναει για τον εαυτο. Εχω γεμισει το κεφαλι μου με κομπλεξ,για την ακμη μου,για το σωμα μου,το προσωπο,τα μαλλια,τον χαρακτηρα μου. Καθε φορα που καποιος μου λεει κατι θετικο στο μυαλο μου αμεσως εχω ενα αρνητικο στοιχειο που θα αντικρουσει την καλο λογο.Ειμαι απομακρη και νιωθω ασχημα που πολλες φορες δεν εχω την δυναμη να μιλαω σε κανεναν,ακομα και σε μια φιλη μου που κι αυτη ειναι σε παρομοια κατασταση με εμενα.Ο,τι κανω νιωθω οτι το κανω λαθος. Ερωτικα ουτε λογος,και πολλοι αναρωτιουνται γιατι; Ε οταν με τοσα κομπλεξ και προβληματα δεν εχω ορεξη να πρηζω και αλλους ανθρωπους. Και γενικα κρυβομαι πισω απο το ''δεν θελω να σε ενοχλω'' και εξαφανιζομαι απο την ζωη των αλλων επειδη φοβαμαι μην τους κανω σαν εμενα. Το οικογενειακο περιβαλλον εχει πλασει στο μυαλο του μια τελεια εικονα για εμενα και οταν τους λεω οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ και φοβαμαι πολυ για τον εαυτο μου δεν το δεχονται με τιποτα. Ποτε δεν ειχα παραπονεθει για την κατασταση που επικρατει στο σπιτι με τα 2 αδελφια που βρισκονται στο φασμα το αυτισμου και μαλιστα ο ενας και με ογκο στον εγκεφαλο,αλλα εχει αρχιζει να με κουραζει.Κουραζομαι να ξυπναω καθε μερα με τις φωνες του αδελφου μου και κουραζομαι να εχω συνεχεια σημαδια στο σωμα μου απο την σωματικη βια που ασκει η αδελφη μου κατα τις κρισεις της..και ξερω οτι δεν φταινε αυτοι,αλλα ουτε εγω ευθυνομαι.Παντα ξεφευγα με το διαβασμα,ομως τωρα δεν εχω δυναμη να το κανω ουτε αυτο. Η σχολη μου ειναι απαιτητικη, ημουν πολυ καλη ομως τωρα δεν εχω ορεξη για τιποτα. Η μητερα μου ισως θα προτιμουσε να της πω να παρω καμια ουσια για να γινω καλα,παρα να παω σε ψυχολογο. Παραπονιεται που δεν τα λεω σε αυτη και οταν της εξηγω οτι δεν μπορει να βοηθαει παντα μου λεει '' ε οκ πηγαινε να μιλησεις σε κανεναν ξενο''. Εχω βαρεθει παρα πολυ...ειμαι 20 χρονων και εχω χασει ολα αυτα τα ωραια χρονια στην μιζερια.Και φοβαμαι μηπως χασω κι αλλα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Θα κανω "διάγνωση" και ας είναι ανεπιτυχής δεν πειράζει. :ΡΈζησες και ζεις με δύο αδερφια τα οποία φροντίζεις με αποτέλεσμα να λάβεις τον ρόλο γονιού. Αυτό σου στέρησε το δικαίωμα να είσαι παιδί. Σου στέρησε το να ανησυχεί κάποιος για ΕΣΕΝΑ γιατί ΚΑΙ εσύ είσαι παιδί. Σε έμαθε να μην παραδέχεσαι τις ανάγκες σου αλλά να ανησυχείς για τις ανάγκες των άλλων. Η κατάθλιψη είναι κάτι που ΑΠΑΙΤΕΙ με βίαιο τρόπο να στερέψουμε το βλέμμα στις ανάγκες μας επειδή τόσο καιρό τις αρνούμασταν/καταπιέζαμε!!!Μάθε απ'όλο αυτό με ποιον ΤΡΟΠΟ θες να αγαπιέσαι. Ζήτα το Ή δώστο στον εαυτό σου.Η μητέρα σου θέλει να την εμπιστεύεσαι αλλά δεν έχει τα σωστά λόγια να το εκφράσει . Αν περιμένεις να λέει τα σωστά πράγματα θα απογοητευτείς, μπορείς όμως τουλάχιστον να την μάθεις λιγάκι τον τρόπο με τον οποίο θες να σε νοιάζονται . Καλή τύχη!
Καλησπέρα φίλη μου!!!Η κατάσταση που βιώνεις είναι όντως δύσκολη και σε συγχαίρω που έχεις τη δύναμη να τη μοιραστείς μαζί μας!!! Εγώ θα σου δώσω μια απλή συμβουλή, για να μη σε κουράσω!!! Οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο ώριμους απέναντι στη ζωή και στα γεγονότα!!! Δώσε δύναμη στον εαυτό σου να αρχίσεις να φροντίζεις την υγεία σου πάνω από όλα, σωματικά και ψυχολογικά, την επιδερμίδα σου, τα μαλλιά σου, τα περιττά κιλά που σε ενοχλούν μέσω μιας σωστής διατροφής και κοίτα να τελειώσεις τη σχολή σου, χωρίς να σε παίρνει από κάτω!!! Στη συνέχεια ψάξε για μια δουλειά, έστω ημιαπασχόληση, για να ξεφύγεις από το περιβάλλον που σου επιβαρύνει!!! Όσο για τη μητέρα σου, μην ακούσεις σε καμία περίπτωση τη συμβουλή της να πάρεις ουσίες, νέα κοπέλα, αλλά συμβουλέψου κάποιο ψυχολόγο, που θα ενδυναμώσει την ψυχολογία σου και την ευεξία σου!!! Στη φίλη σου δώσε δύναμη και το ίδιο οφείλει να κάνει κι εκείνη σε σένα!!! Μην μειώνετε και ρίχνετε το ηθικό η μια της άλλης!!! Τέλος, μην επιτρέπεις σε κανένα/καμία να σηκώνει χέρι πάνω σου, όμως σε καμία περίπτωση μην ασκήσεις βία λεκτική ή σωματική!!! Βρες κάποιον ειδικό, ψυχολόγο για α΄φάση, που θα σε βοηθούσε να είσαι δίπλα στην οικογένειά σου, χωρίς όμως να καταβάλλεσαι σωματικά και ψυχολογικά!!! Καλή δύναμη σου εύχομαι και θα δεις πως όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο!!!
Scroll to top icon