ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.7.2020 | 18:31

Ψυχολόγος

Νομίζω ότι χρειάζομαι ψυχολόγο! Είμαι μονίμως στενοχωρημένη, κλαιω, δεν εχω ορεξη να μιλήσω, γενικα δεν εχω ορεξη να κανω οτιδήποτε εκτός του να τρώω. Ζω όμως σε ένα χωριό και εδω τα πράγματα δεν είναι τόσο εξελιγμένα. Όταν το είχα αναφέρει παλιότερα στη μητέρα μου, με κοροιδευε και είπε πως θα μου γράψουν ψυχοφαρμακα και θα τρελαθω. Επίσης εξαρτωμαι οικονομικά από αυτούς ακομα οποτε δε μπορω να διαθέσω τέτοια ποσα που πρόκειται να μου ζητηθούν.
8
 
 
 
 
σχόλια
Προσπάθησε να βρεις μια δραστηριότητα, ένα χόμπι και να μη ξεσπάς στη περιττή κατανάλωση φαγητού που θα σου προσθέσει κιλά και ο οργανισμός σου δεν θα λειτουργεί σωστά. Μπορείς πολύ απλά να κάνεις καθημερινούς περιπάτους και εφόσον ζεις σε επαρχία, να κάνεις και ποδήλατο αν θέλεις. Τα φάρμακα δεν είναι η λύση για μένα.
Φυσικά και βοηθάνε οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι όσους έχουν διάθεση να βοηθηθούν. Η διαδικασία δεν γίνεται μαγικά, χρειάζεται χρόνο, επιμονή, διάθεση και θάρρος να έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου. Τη φαρμακευτική αγωγή την καθορίζει ο γιατρός αν κρίνει ότι χρειάζεται και δεν θα πρέπει να τη φοβάσαι. Δυστυχώς υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις για τις ψυχικές ασθένειες που πρέπει να σπάσουμε ή τουλάχιστον να μην τις αναπαράγουμε αν δεν είμαστε γνώστες .
Σε οποιονδήποτε και να ανοιχτείς, σε όσους Ψυχολόγους/Ψυχιατρους και να μιλήσεις, πάντα θα έχεις μέσα σου κάτι που δεν το ξέρει κανείς, παρά μόνο εσύ. Μόνο εσύ μπορείς να σε κατανοήσεις και να σε βγάλεις από τον βούρκο σου. Μην περιμένεις πως θα επισκεφτείς κάποιον που ως δια μαγείας θα σε γιατρέψει.
Υπάρχουν δωρεάν γραμμές όπου μπορείς να μιλήσεις, ή και να κλείσεις έναν συγκεκριμένο αριθμό από δωρεάν ραντεβού. Π.χ.https://www.psychologynow.gr/nea-psyxologias/epikairotita/5504-poy-tha-kano-dorean-psyxotherapeia.html
Θα συμφωνησω και γω οτι οι ψυχολογοι δε βοηθανε τη δουλεια τους κανουν. Μηπως ηρθε η ωρα να αλλαξεις μερος; αν εχεις καποιο γνωστο που μπορει να σε φιλοξενησει μεχρι να βρεις δουλεια προσπαθησε. Πρεπει να καλυψεις το κενο πουνιωθεις μεσα σου με πραγματα που σε γεμιζουν. Μη φοβασαι τις αλλαγες στη ζωη σου - τολμησε.
Scroll to top icon