ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.8.2020 | 20:42

Θέλω να πω

ότι έχω θέμα. Μεθαύριο είναι η γιορτή μου κι έχω ήδη αρχίσει να αγχώνομαι για τα τηλέφωνα και τα μηνύματα. Ειδικά για τα τηλέφωνα που θα με παίρνουν όλη μέρα φίλοι, συγγενείς, γνωστοί κτλ κτλ. Ακόμη και τα μηνύματα με αγχώνουν καθώς θα πρέπει να απαντάω και νιώθω άβολα, αλλά με το τηλέφωνο είναι το κάτι άλλο. Δεν μιλάω στο τηλέφωνο, με δυσκολία σηκώνω γενικότερα τα τηλέφωνα ενώ αποφεύγω συστηματικά να τηλεφωνώ κι όταν το κάνω νιώθω απίστευτα άβολα, ακούγομαι τέρμα αμήχανη και νιώθω τόσο αγχωμένη που θέλω να βάλω τα κλάματα. Το γεγονός ότι θα αναγκαστώ να μιλήσω με τόσους ανθρώπους μεθαύριο τηλεφωνικώς με τρομοκρατεί και με αγχώνει σε απελπιστικό βαθμό.Παλιότερα είχα σοβαρό θέμα και με την δια ζώσης επικοινωνία. Έτρεμα όταν ήμουν μπροστά σε κόσμο κυριολεκτικά, έσκυβα το κεφάλι χωρίς να τολμάω να κοιτάξω τους άλλους στα μάτια και ήθελα να φύγω ούσα έτοιμη να βάλω τα κλάματα. Προσπάθησα πολύ και τα τελευταία δύο χρόνια έχω κάνει σημαντική πρόοδο, σε σημείο να μην με αναγνωρίζω πολλές φορές αλλά με το ζήτημα του τηλεφώνου δεν έχω βελτιωθεί καθόλου καθώς δεν προσπάθησα και να το ξεπεράσω. Και κάτι ακόμη: παρατηρώ τον τελευταίο καιρό πως έχω αρχίσει να έχω "συμπτώματα" της παλιάς μου κατάστασης. Λόγω κορονοϊού έμεινα πολύ καιρό κλεισμένη, σταμάτησα να συναναστρέφομαι με κόσμο και να πηγαίνω σε όλες εκείνες τις δραστηριότητες που με βοήθησαν σημαντικά ώστε να ξεπεράσω το πρόβλημα που είχα με τη δια ζώσης επικοινωνία, αποφεύγω ακόμη τις πολλές επαφές και θα συνεχίσω αναγκαστικά να το κάνω, αλλά τώρα παρατηρώ πως αρχίζω να έχω πάλι μια κάποια μικρή δυσκολία με τη συναναστροφή. Έχω καταλάβει πως χρειάζομαι καθημερινή "εξάσκηση" και τριβή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και πως όσο αφήνω την κοινωνικοποίησή μου, τόσο με αφήνει. Τρέμω μη ξαναγυρίσω στην κατάσταση που ήμουν.
1
 
 
 
 
σχόλια
Ειναι λογικο μετα την καραντινα ειδικα να νιωθεις ετσι. Προσπαθησε να κανεις μικρά βηματακια, χωρις να σε νοιαζει το αποτελεσμα. Πχ. Σηκωσε το τηλεφωνο κι αν νιωθεις οτι ζοριζεσαι πολυ, κλειστο (εμεινες απο μπαταρια ή δεν εχεις σημα).Αν νιωθεις οικειοτητα με καποιο ατομο πες οτι σε αγχωνει η ολη διαδικασια ή κανε χιουμορ. Δεν εισαι η μονη με κοινωνικη φοβια, ειναι πολυ συνηθες να συμβαινει, ειδικα μετα απο μια τοσο ζορικη περιοδο.
Scroll to top icon