ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.8.2020 | 17:40

Δωρα

Εχουν περασει 2 χρονια απο τοτε.Ημασταν μαζι 8 μηνες και του πηρα ενα αντρικο βραχιολι που κοστιζε περιπου 70€ αν θυμαμαι καλα.Χωρισαμε απο δικη μου αποφαση γιατι τσακωνομασταν αρκετα και δεν ταιριαζαμε σαν χαρακτηρες.Αυτος μου ειχε κανει δωρο για τα γενεθλια μου (ειχαμε 4 μερες διαφορα στα γενεθλια γιαυτο και τα δωρα) ενα κολιε ασημενιο με το συμβολο του απειρου.Για μερες με επαιρνε τηλεφωνα μετα τον χωρισμο να του επιστρεψω το δωρο του.Επεμενε να μου δωσει και το βραχιολι που του πηρα πισω.Τελικα δεχτηκα να βρεθουμε και του το εδωσα αλλα του ειπα οτι δεν θελω να μου δωσει πισω το βραχιολι.Επεμενε τοσο πολυ που τσακωθηκαμε παλι και κατεληξα να το παρω.Θυμηθηκα σημερα το περιστατικο μετα απο καιρο.Ειναι ακομα στο συρταρι του γραφειου μου γιατι ποτε δεν ηξερα τι να το κανω.Εσεις πιστευετε οτι ειναι λογικο ή γυφτια κατι τετοιο;
9
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω ότι, με την κοινή λογική, όλοι οι προηγούμενοι σχολιαστές έχουν δίκιο.Οι δικές μου πρώτες σκέψεις, όμως, με βάση αυτά που γράφεις, είναι οι ακόλουθες:α) Αν έχω εκτιμήσει σωστά, το κολιέ κοστίζει αρκετά λιγότερο από το βραχιόλι, οπότε βγαίνεις κερδισμένη "χρηματικά" (θα μου πεις "δεν είναι αυτό το θέμα", αλλά νομίζω μετράει). Το βραχιόλι, αν δεν μπορείς να το φοράς ή να το δώσεις κάπου χωρίς δυνατότητα παρεξήγησης, μπορείς να δοκιμάσεις να το πουλήσεις.β) Η "γυφτιά" μου φαίνεται ότι υπάρχει στα ακόλουθα:- την πιθανότητα ο άλλος να χαρίσει το κολιέ σε μια επόμενη σχέση, μη θέλοντας να χαλάσει (μάλλον λίγα) χρήματα εκ νέου. Η "οικονομία" που κάνει έτσι είναι σαν να ακυρώνει ό,τι συμβολίζει το κολιέ και σαν να δείχνει ότι δε βλέπει τη νέα σχέση ως κάτι που χρειάζεται καινούργια "επένδυση" -συναισθηματική κυρίως- από την αρχή. Τι μας νοιάζει βέβαια για το από "εδώ και πέρα" του.- την πιθανότητα (α) να σε προσέβαλε επειδή δε δέχτηκε να κρατήσει το δικό σου δώρο, σαν να ακυρώνει και το δικό του συμβολισμό και (β) να σε ενόχλησε που σε αναζητούσε για μέρες σε μια φάση που μάλλον ήθελες απλά την ησυχία σου.γ) Βρίσκω θετικό ότι ο άνθρωπος επέμενε να πάρεις πίσω το βραχιόλι, ειδικά αν ο χωρισμός ήταν σύντομα μετά τα γενέθλιά σας και η αξία του ήταν μεγαλύτερη από την αξία του δικού σου δώρου. Η αμοιβαία ανταλλαγή μπορεί να ήταν ο δικός του τρόπος να βάλει τέλος σε μια σχέση που μάλλον δεν ήταν γραφτό να μακροημερεύσει (τουλάχιστον στο δικό του μυαλό). Γύφτικη; άκομψη; Μπορεί. Αλλά το είπες μόνη σου ότι ήσαστε/είστε διαφορετικοί χαρακτήρες, άρα βλέπετε και διαφορετικά τα πράγματα.δ) Νομίζω ότι είναι ώρα να αποχωριστείς αξιοπρεπώς το βραχιόλι. Κάνε την απαιτούμενη δουλίτσα μέσα σου και σε καμία περίπτωση μη θεωρήσεις την ιστορία του βραχιολιού "αποτυχία". <3
Γυφτιά καθαρά... Τα δωρα δεν τα στελνεις πισω, ποσο μαλλον να τα ζητησεις... Οτι και αν συνεβει και να τελειωσε μια σχεση, απλα καθεσαι και σκεφτεσαι οτι οταν ο αλλος σου εκανε αυτο το δωρο, κατι αισθανοταν για εσενα (μιλαω για normal καταστασεις). Ξοδεψε χρηματα, κοπο, ασχοληθηκε για να στο παρει, ηταν ενας τροπος να σου εκφρασει το τι ενιωθε τοτε... Τωρα και να το παρεις πισω, ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω ποιο το νοημα... Το καθε δωρο εχει συνδεθει με συγκεκριμενο προσωπο, φερει αναμνησεις. Μπορεις να το δωσεις αλλου?
Γυφτιά,μικροπρέπεια,όπως θες πές το.Πάντως μήν μπείς στον πειρασμό να κάνεις δώρο το βραχιόλι σε άλλον.Στο λέω επειδή μου έχει συμβεί,και το κατάλαβα.Μή με παρεξηγήσεις,με συμπάθεια στο λέω.Θα σου έλεγα να το φοράς εσύ,δύσκολο βέβαια,οπότε καλύτερα να το κρύψεις κάπου ώστε να μήν το βλέπεις.
Να συμπληρώσω τώρα που θυμήθηκα κάποια περιστατικά που έχουν φτάσει στα αυτιά μου: όταν κάποιος/κάποια δέχεται από τον σύντροφό του εκ του πονηρού δώρα ενώ με το μυαλό του έχει ήδη χωρίσει ή είναι "αλλού", αυτό αποτελεί εξαίρεση του κανόνα και τότε ναι έχει κανείς το δικαίωμα να τα ζητήσει πίσω. Πάντα φυσικά εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη.
Catching Fireδεν αιτούνται επιστροφές για λόγους τσιγγουνιάς (τότε δεν θα έπαιρνε δώρο εξαρχής, ή θα έπαιρνε κάτι ευτελές) αλλά για "να σου δείξει" πόσο σε φτύνει και πόσο σε απαξιώνει ο δωρητής. Από άχτι γίνεται.
Οι επιστροφες? Που τα ζητάνε? Καλά ναι δεν αντιλεγω. Συμφωνω. Τσιγκούνη τον είπα γιατί το θέλει πίσω για να μην αγοράσει άλλο στην επόμενη ή για να το πουλησει ενδεχομένως. Φυσικά και το κανει για να νιωσεις υποτελής. Φυσικά. Ξεκάθαρα.
Το έγραψα και παρακάτω είναι μεγάλη γυφτια να κανεις δώρο και να στο πετάνε στα μούτρα επειδή δεν τους αρέσει. Και δυστυχως μου το έχουν κανει ναι. Μα δεν είναι τσιγκουνια η τσιγκουνια είναι στο ακριβό εκεί που το θέλει ή για τα λεφτά ή για να το ξαναδωσει αλλου.
Scroll to top icon