ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.1.2021 | 21:42

Απαιτήσεις από γονείς

Οι γονείς μιας φίλης την έχουν πρήξει να φύγει από το εξωτερικό και να πάει στο χωριό στην Ελλάδα να τους κοιτάξει. Η κοπέλα εργάζεται έχει σχέση πως θα τα παρατήσει όλα για τους γονείς; Της λένε ότι γέρασαν, αφού κάνανε παιδί σε μεγάλη ηλικία επόμενο ήταν να γεράσουν γρήγορα, η φίλη μας είναι 33 έχει δυο χρόνια που τακτοποιήθηκε από δουλειά. Έδωσε αγώνα και τώρα που έχει όσα ήθελε της λένε να τα παρατήσει. Η μητέρα της λέει ότι είναι αχάριστη και ότι της δώσανε τα πάντα, η φίλη μας έχει πει στους γονείς της αν χρειαστούν χρήματα να τους στέλνει ένα ποσό κάθε μήνα αλλά αυτοί τη θέλουν εκεί. Δεν της δώσανε τα πάντα δεν μπορούσαν από τότε που ήταν μαθήτρια οι γονείς της είχανε προβλήματα υγείας λόγω ηλικίας. Λένε ότι χρειάζονται κάποιον να τους τρέχει στους γιατρούς να μαγειρεύει και να τους προσέχει. Ο σύντροφος της φίλης έχει και αυτός γονείς στο χωριό αν αρχίσουν και αυτοί να λένε τα ίδια τι περιμένουν να χωρίσουν και να πάει ο καθένας στους γονείς του; Ο ένας Μακεδονία ο άλλος Κρήτη δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Άλλα παιδιά που μένουν Αθήνα τα παρατάνε όλα και αν έχουν δικά τους παιδιά τα παίρνουν και πάνε στους γονείς τους; Ένας άλλος φίλος είχε το ίδιο πρόβλημα αλλά και αυτός δεν πήγε στους γονείς του, δεν υπήρχε δουλειά εκεί έλεγε ότι τόσες ανάγκες που έχουν οι γονείς του και να έβρισκε δουλειά δεν θα μπορούσε να δουλέψει μέρα νύχτα χρειάζονται κάτι. Δεν είχε μεγάλο σπίτι να τους πάρει κοντά του αλλά έλεγε ότι και έτσι να ήταν δεν είχε σκοπό να θαφτεί και να μη βρίσκει γυναίκα επειδή μένει με τους γονείς. Τόσοι που δεν έχουν παιδιά τι κάνουν; Όλοι όσοι δεν θα έχουν όταν γεράσουν παιδιά ούτε σύντροφο ή έχουν σύντροφο και αυτός πεθάνει τι θα κάνουν; Δε γίνεται να ζητάνε από τα παιδιά να καταστρέψουν τις ζωές τους για να γηροκομήσουν τους γονείς. Το χειρότερο είναι που έχουν απαιτήσεις και γονείς που δε στάθηκαν στα παιδιά,όπως και να έχει δε γίνεται να κάνει κανείς παιδιά για να εξασφαλίσει νοσοκόμους. Αυτοί μπορεί να ζήσουν 100 χρόνια, και τα παιδιά μπορεί να αρρωστήσουν ποιός θα τους κοιτάξει αν αφήσουν τις δουλειές και τους συντρόφους τους; Πολλούς γονείς δεν τους ενδιαφέρει τι θα απογίνουν τα παιδιά αρκεί αυτοί να έχουν κάποιον νεότερο κοντά τους. Υπάρχουν πολλές αρρωστημένες οικογενειακές σχέσεις μερικοί άνθρωποι που γνωρίζω είναι σκλάβοι των γονιών τους ειδικά της μητέρας τους, μένουν πάντα κοντά της και τρέμουν τι θα γίνει όταν μείνουν ολομόναχοι. Υποφέρουν με τη μάνα αλλά φοβούνται όταν τη χάσουν, η απόλυτη παράνοια. Αυτοί φταίνε μόνοι τους δεν ανξαρτητοποιήθηκαν ποτέ μια ζωή παιδιά της μαμάς κατεστραμμένες ζωές μετά αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν σχέσεις. Η φίλη δεν είναι τέτοιος άνθρωπος πήγε στο εξωτερικό και αγωνίστηκε να βρει καλή δουλειά έχει μια ωραία σχέση με έναν σωστό άνθρωπο θα ήταν τρελλή να τα παρατήσει όλα για να γηροκομήσει τους γονείς της.
4
 
 
 
 
σχόλια
Απάντηση ψάχνει η κοπέλα, σε ένα θέμα που μπορεί να απασχολήσει όλους μας και για το οποίο, όποια απόφαση και να πάρεις, πάντα υπάρχει μια μεγάλη θυσία από πίσω. Δεν είναι αναίσθητη, πονάει κι αυτή.Ήμουν έτοιμη να γράψω στη θεματοθέτρια "για ΚΑΝΕΝΑ λόγο να μη γυρίσει πίσω η φίλη σου" αλλά θυμάμαι τα δικά μου με αντίστοιχη περίπτωση και στενοχωριέμαι. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν κάποια από τις συμβουλές που μου έδιναν όταν το χρειαζόμουν ήταν σωστή.Καλή δύναμη σε όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχες καταστάσεις. Εύχομαι να πάρουν σωστές αποφάσεις.
Δυστυχώς στην Ελλάδα οι μεγάλοι άνθρωποι στα χωριά χωρίς βοήθεια από συγγενείς ζοριζονται πάρα πολύ. Τους καταλαβαίνω. Όσο μεγαλώνουν μπορεί να μην το δείχνουν αλλά φοβουνται. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βοηθά οικονομικά και να τους πάρει μια γυναίκα να τους ψωνίζει μια φορά τη βδομάδα, να φτιάχνει κάνα φαγητό κτλ.
Μπορεί ναι μεν κάποια πράματα που αναφέρεις να έχεις κάποιο δίκιο, αλλά ο τρόπος έκφρασής σου σε κάποιες προτάσεις προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου. Εισπράττω μια κακία και πικρόχολα σχόλια, σαν να λες καλά να πάθουν με μένος. Σου τις παραθέτω : " Αφού κάνανε παιδί σε μεγάλη ηλικία επόμενο ήταν να γεράσουν γρήγορα ''''Μια ζωή παιδιά της μαμάς κατεστραμμένες ζωές μετά αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν σχέσεις''.Δεν μπορείς να γνωρίζεις γιατί κάποιοι τεκνοποίησαν σε μεγαλύτερη ηλικία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή τους τη καθυστέρηση. Το ότι κάποιος έχει σχέση, πόσο μάλλον αν έχει προχωρήσει σε γάμο και έχει απογόνους, δεν τον καθιστά καλύτερο και πιο επιτυχημένο από κάποιον που είναι ακόμη μόνος. Δεν είσαι σε κανενός τη καρδιά, τις σκέψεις και τη ψυχή να γνωρίζεις πτυχές και λεπτομέρειες που οδηγούν στη στασιμότητα και στη μοναξιά. Φυσικά δεν πρέπει να είναι υπηρέτες τα παιδιά προς τους γονείς, αλλά πρέπει να τους στηρίζουν και να μη ξεχνούν και τα εφόδια που πήραν για να προχωρήσουν στη ζωή. Με λίγα λόγια οι γονείς αξίζουν την αγάπη μας και το σεβασμό. Αναφέρομαι σε υγιείς δεσμούς και όχι σε ακραίους με ενδοοικογενειακή βία που είναι λογικό να μην υπάρχουν θετικά συναισθήματα προς τα πρόσωπά τους λόγω άσχημων βιωμάτων. Οπότε με ένα ωραίο ξεκαθάρισμα μιας ήσυχης συζήτησης, πιστεύω πως όλα λύνονται. Αν δεν λύνονται, τότε ο καθένας συνεχίζει το δρόμο του ειρηνικά.
Scroll to top icon