ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.1.2021 | 15:56

Βριστε με. Πειτε μου οτι μου αξιζει. Μου αξιζει!

Πριν ενα χρονο γνωριστηκα με μια κοπελα απο το facebook και συντομα γιναμε κολλητοι. Μιλουσαμε καθε μερα για πολυ ωρα, ειτε μεσω μηνυματων ειτε με βιντεοκληση (ειναι ξενη). Ολα πηγαιναν αψογα, αν αξεραισει κανεις οτι εχω μια ψυχικη νοσο που με βασανιζει. Πριν απο λιγες μερες προσπαθησε να με βοηθησει. Μου ειπε να ζητησω βοηθεια εκει οπου θα μου την προσφερουν. Μιλησα ασχημα, ειπα οτι δεν θελω βοηθεια και συμβουλες, ειπα οτι θελω να μεινω μονος μου, οτι δεν νοιαζομαι για τη ζωη μου, οτι δεν θελω να συζηταω ολο τα ιδια γιατι με κουραζουν, οτι τα καταφερερνω εδω και πολλα χρονια μονος μου και οτι νοιαζομαι για αυτην αλλα ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕ ΘΕΛΩ. Ειπα ακομη οτι ολες μας οι συζητησεις ειναι πλεον τοξικες εξαιτιας μου αλλα δεν μπορω να πραξω καλυτερα (ψεμα). Την πληγωσα, ημουν εγωιστης.Ειπα οτι αν δεν θελει να μου μιλαει αλλο θα το σεβαστω. ΤΗΝ ΠΛΗΓΩΣΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Αποφασισε να φυγει. Μου ειπε οτι δεν μπορει να το κανει πλεον αυτο. Η αληθεια ειναι οτι της εκλεινα ολες τις πορτες. Εβαλα τα κλαματα γιατι συνειδητοποιησα οτι ετσι την διωχνω για παντα απο τη ζωη μου. Εκλαψα για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια. Καθισε και τα σκεφτηκε. Και η απαντηση; Ο καθενας καλυτερα να προχωρησει με τη ζωη του. Ζητησα συγγνωμη, γελοιοποιηθηκα στα ματια της, της ειπα οτι τα ελεγα εν βρασμο σε μια προσπαθεια να σωσω οσα δεν σωζονται. Ειναι καλυτερα να ξεκοψουμε, ειπε. Θα ειμαι μια χαρα χωρις αυτην.Ειπε πως μακαρι να καταφερω να νικησω τους δαιμονες μου. Τελος μου ειπε να μην ξαναεπικοινωνησω μαζι της ποτε ξανα. Δεν ειναι υγιες αυτο το πραγμα και για τους δυο μας. Μετα απο λιγο το πηρε πισω και ειπε οτι μπορουμε να κρατησουμε μια μικρη επαφη, αλλα μετα πηρε πισω ΚΑΙ ΑΥΤΟ και ειπε οτι δεν μπορει να συνεχισει να κανει παρεα μαζι μου απλα και μονο επειδη ειμαι στενοχωρημενος. Την εχασα, την εχασα για παντα. Και μου αξιζει. Γιατι ημουν μαλακας. Μιλησα χοντροκομμενα και χωρις σεβασμο σε μια φιλη. Δεν ξερω αν θα τα καταφερω χωρις αυτη. Μαλλον απλα πρεπει να περιμενω να με γιατρεψει ο χρονος.
5
 
 
 
 
σχόλια
Δεν είσαι μαλακας φίλε μου. Έχεις μια ψυχική νόσο όπως είπες. Ο τρόπος που της μίλησες δεν λέω ότι είναι σωστός, αλλά δικαιολογείται εν μέρη ή εν πολλοίς από το γεγονός αυτό.Ίσως βαρέθηκες να σε αντιμετωπίζουν σαν άρρωστο μια ζωή και ξέσπασες. Έτυχε να είναι εκείνη. Δεν πειράζει. Ξέχασε την και προχώρα στη ζωή σου.
Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να λύσεις πρώτα τα ψυχολογικά θέματα που έχεις.Την κοπέλα την επιβαρυνες πολύ με τα προσωπικά σου προβλήματα χωρίς να προσπαθήσεις να δώσεις κάτι θετικό στη (φιλική) σχέση σας. Λογικό είναι να μη θέλει να σε ξαναδεί ή να επικοινωνήσει πάλι μαζί σου. Ξέχνα τη και αφιέρωσε χρόνο σε εσένα.
Εξομολογητή δυστυχώς την ιστορία που μοιράζεσαι την έχω περάσει κι εγώ. Ήμουν μικρότερος τότε και σε μια παρόρμηση της στιγμής μίλησα άκομψα σε μια καλή φίλη με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί για πάντα. Πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω και να σεβαστείς όποια απόφαση πάρει αυτή η κοπέλα και μην ανησυχείς, ο χρόνος θα σε γιατρέψει. Πάντα θα έρχεται πού και πού στη μνήμη σου μια γλυκόπικρη ανάμνηση αυτού του ατόμου, μπορεί να μη θυμάσαι τι μοιραστήκατε ακριβώς αλλά θα τη θυμάσαι σαν πρόσωπο και θα γνωρίζεις ότι κάποτε πέρασες χρόνο με αυτό τον άνθρωπο. Καλύτερα να σταθείς στην όμορφη σκέψη ότι πέρασε ένας ωραίος άνθρωπος από τη ζωή σου, παρά στο ατυχές φινάλε. Καλή χρονιά και καλή δύναμη!
El ProfessorΑν η «φίλη» σου απομακρύνθηκε για πάντα επειδή απλά της μίλησες άκομψα σε μια παρόρμηση της στιγμής, μάλλον δεν πολυνοιάζονταν για τη φιλία σου.
Scroll to top icon