ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.2.2021 | 11:13

Ο πατέρας μου

έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, φοβάμαι πάρα πολύ, δε θέλω να τον χάσω. Θα τρελαθώ αν πάθει κάτι, ήδη κλαίω όλη ημέρα. Και δίνω μάθημα στη σχολή αύριο.
12
 
 
 
 
σχόλια
Εύχομαι να ζήσει ο πατέρας σου και να είναι γερός και δυνατός. Επειδή όμως έχω χάσει το μπαμπά μου από εγκεφαλικό εδώ και τρία χρόνια, θα σου πω πως εξαρτάται αν είναι ισχαιμικό ή αιμορραγικό. Αν είναι ισχαιμικό σώζεται, αλλά μπορεί να υπάρχουν πολλά ελαττώματα στο σώμα του, στο στόμα του και γενικά στις κινητικές του λειτουργίες. Στη χειρότερη περίπτωση ο άνθρωπος μπορεί να μείνει και φυτό. Αν είναι αιμορραγικό, δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει και λειτουργεί μόνο η καρδιά με υποστήριξη μηχανήματος. Εμένα τρεις μέρες ήταν σε κόμμα και έφυγε δυστυχώς επειδή έσπασε αρτηρία εγκεφάλου. Είναι πολύ σοβαρό γενικά το εγκεφαλικό. Όλα εξαρτώνται από τον εγκέφαλο τελικά και μετά από τη καρδιά. Αυτά δεν είναι λόγια δικά μου. Έχω μιλήσει με γιατρούς όταν ο μπαμπάς μου ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήμουν πανικόβλητη, έκλαιγα, ήμουν μόνη και καταλαβαίνω οπότε το φόβο και την αγωνία σου.
Παιδιά, σεβαστές οι εμπειρίες σας, αλλά μην την πανικοβάλλετε λες κι είστε ο θεράπων ιατρός του ασθενούς. Ψυχραιμία. Είχα συγγενή με αιμορραγικό εγκεφαλικό, δημιουργήθηκε αιμάτωμα, μπήκε ΜΕΘ, παροχετεύτηκε το αίμα με επέμβαση και ο άνθρωπος επανήλθε κατόπιν σε λίγες εβδομάδες. Πέθανε 10 χρόνια μετά από καρκίνο του πνεύμονα (κοινώς άσχετη αιτιολογία).
Δεν είχα σκοπό να πανικοβάλλω κανέναν, αλλά να καταθέσω τη δική μου επίπονη εμπειρία, μιας που διάβασα για το εγκεφαλικό. Μακάρι και ο δικός μου ο μπαμπάς να μην πέθαινε από το αιμορραγικό και να ζούσε πολλά χρόνια ακόμα. Δεν στάθηκε τυχερός και εννοείται πως πονάω ακόμα και ούτε πρόκειται να το ξεπεράσω επειδή έχω δει άσχημες εικόνες που χαράχτηκαν στη μνήμη μου δυστυχώς. Εμένα η εμπειρία μου σε αυτό το θέμα έχει μεγάλες ρίζες, διότι και η πλευρά της μαμάς μου και του μπαμπά μου είχαν τέτοια θέματα. Δυστυχώς στο δικό μου σόι είναι κληρονομικό. Και οι δυο μου γιαγιάδες το έχουν πάθει επίσης και μία έφυγε από αυτό. Η άλλη είχε χρόνια προβλήματα στην ομιλία και στο στόμα της. Το εγκεφαλικό δεν κοιτά ηλικίες. Στα 30 της το έπαθε, έζησε φυσικά πολλά χρόνια και έφυγε από άλλο αίτιο. Ο θείος μου που δεν γνώρισα παρά μόνο με κράτησε μωρό, έπαθε το ίδιο. Το θέμα είναι πως όταν έρχεται μία άτυχη και δύσκολη στιγμή, δεν πρέπει να απορρίπτουμε την αλήθεια ότι μπορεί να συμβεί το μοιραίο. Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι, διότι όταν σου δίνουν φρούδες ελπίδες όπως σε μένα και μου χάιδεψαν τα αυτιά για το μπαμπά μου ότι δήθεν λιποθύμησε και θα ζήσει, ενώ ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρός, δεν μπορώ να σου περιγράψω το ΣΟΚ που έζησα και ούρλιαζα εντελώς μόνη μου χωρίς κανέναν κοντά μου. Μπήκα σε ένα σινούκ τα μεσάνυχτα, έκανα εμετό συνέχεια μέσα σε μια κούτα, ήμουν ζαλισμένη και όταν δεν πρόλαβα να μπω καλά καλά στην είσοδο του νοσοκομείου, η υπεύθυνη γιατρός μου το είπε ΩΜΑ... Ο γιατρός που μας συνόδευε μου έλεγε ψέματα για να μην πανικοβληθώ και από αλλού μου ήρθε η κεραμίδα. Δεν θέλω να το συνεχίσω άλλο. Μακάρι να γίνει καλά ο μπαμπάς της...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Πάντως, μια οικογενειακή φίλη που έπαθε το ίδιο προ τριετίας, όχι μόνο συνήλθε εντελώς, αλλά αυτή η περιπέτεια έγινε το έναυσμα για να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή της. Έχασε πολλά κιλά, άρχισε να ασκείται και πλέον χαίρεται μια υγιή και φυσιολογική ζωή.Εύχομαι τα καλύτερα για τον πατέρα σας. Κουράγιο σ' εσάς και τους οικείους σας.
Όλα καλά θα πάνε και θα το έχετε σύντομα κοντά σας γερό και δυνατό. Μάζεψε ότι αντοχές έχεις και πήγαινε δώσε. Και ο μπαμπάς σου αυτό θέλει αν μπορούσε να στο επικοινωνήσει τώρα.
Scroll to top icon