ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.2.2021 | 05:51

Δε συμβαίνει απλά..

Σε μία χώρα του 2021, ως άνθρωπος γένους θηλυκού, 21 ετών, μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν δέχτηκα οικογενειακή βία. Από το μικρότερο σε ηλικία αδελφό μου. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου οι οποίοι βρισκόντουσαν μπροστά στο συμβάν δεν αντέδρασαν. Χρειάστηκε να πάω νοσοκομείο και να περάσω όλο τη διαδικασία μόνη καθώς οι γονείς μου δεν θέλαν να αναγνωρίσουν τη πράξη και τις συνέπειες που θα είχε το άτομο που τις προκάλεσε. Τις επόμενες μέρες, ακόμα και τώρα, βρίσκομαι σε σόκ. Είναι κάτι εφιαλτικό να ζεις κάτι τέτοιο. Μόνο και μόνο επειδή ένας άνθρωπος, ένας άντρας, ένα αγόρι θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να τα "χάνει" και να σου επιτίθεται. Ακόμα χειρότερα είναι ότι οι άνθρωποι που συνηγορούν σε τέτοιες πράξεις ζούν και θα συνεχίσουν να πράττουν έτσι και να το κρύβουν. Ότι έγινε και σε αυτή τη περίπτωση, πράττουν σαν να μην έγινε κάτι φοβερό και φέρονται στον άνθρωπο που είναι ικανός για τέτοιες πράξεις ως κάτι που είναι φυσιολογικό να περνάει εύκολα μετά από λίγες ώρες. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να κρίνουν σε τέτοια περιστατικά ή να λυπούνται. Όποια γυναίκα, νεαρής η μεγαλύτερης ηλικίας ζεί ή έχει ζήσει κάτι τέτοιο να το επικοινωνεί και οι άνθρωποι που θα τη στηρίξουν θα εμφανιστούν. Πρέπει να σταματήσει να κρύβεται η ενδοοικογενειακή βία σε οποιοδήποτε σπίτι και συμβαίνει. Και οι γυναίκες που περνάνε κάτι τέτοιο χρειάζεται να βρίσκουν το σθένος να το συζητάνε και να ζητάνε βοήθεια.
3
 
 
 
 
σχόλια
Θυμάμαι μικρός, μια φορά χτύπησα τον αδερφό μου εγώ 7 αυτός πιο μικρός, μπροστά στον πατέρα μου και με ξεχεσε κανονικά, ότι δεν έχω δικαίωμα να μαλώνω τον αδερφό μου. Και γενικά δεν έχω ακούσει στον περίγυρο μου ,γιατί κάνω και παρέα με αρκετές κοπέλες να έχουν βιώσει τέτοια περιστατικά. Είναι πολύ κρίμα όταν ακούω τέτοια. Και όπως είπε κ ο Διογένης από πάνω, μιλά ανοιχτά και συ. Οι εποχές αλλάζουν.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: όλες να μιλάνε και όλα στο φως και όλοι οι κακούργοι μέσα. Εκτός από τα μας τα γράψεις εδώ, πήγες να κάνεις μήνυση όταν έγινε το συμβάν, εν έτει 2021; γιατί αν δεν πήγες, το να γράφουμε εδώ θεωρίες, δε βοηθά ιδιαίτερα.
Καταρχάς περαστικά, ελπίζω να είσαι καλύτερα. Δυστυχώς οι γονείς πολλές φορές αρνούνται να δουν ή να πάρουν θέση σε τέτοιες καταστάσεις γιατί ντρέπονται για το ότι απέτυχαν σαν γονείς, δεν κατανοούν όμως ότι τότε ακριβώς πρέπει να μπούνε μπροστά, ότι τότε ακριβώς πρέπει να πάρουν θέση και ότι αυτό θα είναι καλό και για τα δυο τους παιδιά. Καλό για τους ίδιους, σε βάθος χρόνου. Λυπάμαι για όσα έζησες ειλικρινά, ελπίζω πλέον τώρα, η κοινωνία να ξεμουδιάσει από το ρόλο του αμέτοχου θεατή, όσοι αντιδρούν σε τέτοιες καταστάσεις να είναι ο κανόνας και όχι ο γραφικός της υπόθεσης. Απλά, μέχρι στιγμής δεν ξέρω πόσοι θα σε ακούσουν και δε θα κάτσουν απλά αμήχανοι ή στο μέλλον δε θα τα χρησιμοποιούν εναντίον σου, μπορεί ακόμη να μη σε πιστέψουν κτλ, δύσκολες αυτές οι πληροφορίες σε ένα κράτος που οδηγεί τους πολίτες της να νιώθουν ότι πρέπει να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους. Μια μικρή μόνο ένσταση, ας μη ζητάμε από τις γυναίκες να βρούνε το σθένος να το πουν, ήδη λογικά έχουν εξαντληθεί με όσα ζουν. Οι υπόλοιποι, εμείς να μάθουμε να μη κλείνουμε τα μάτια μας σε όσα άσχημα συμβαίνουν, ας μην τα βαφτίζουμε αλλιώς και να παίρνουμε θέση. Ειδικά όταν ένα άτομο έχει βιώσει κακοποίηση, ας μην είμαστε ισαποστάκηδες και βγάζουμε τα θύματα προβληματικά για να καλύψουμε όλη τη δυσωδία. Ειδικά αν ήσασταν μάρτυρες, μην το μειώνεται, είναι το λιγότερο απαράδεκτο και πολλές φορές εγκληματικό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon