ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.4.2021 | 16:43

Τοξικός νουμερο 2

Καλησπερα στη παρεα! θελω τα φωτα σας! Ημουν σε τοξική σχεση 6 ολόκληρα χρονια απο τα 15 . Με ζορι κ θεραπεία(απο τα 18) φτάνω στα 21 οπου και χωρίζω (επιτελους!) . Ρολο στο οτι αποφάσισα να χωρίσω επαιξε και οτι ερωτεύτηκα αλλον που ειναι 26. Και μαντέψτε ειναι και αυτός τοξικός και χειρότερος. Ειναι χειριστικος μεχρι και στο που θα ειναι η δουλεια που θα βρω, να εχει μονο γυναικες, να βγαινω πρωινομεσημεριανες ωρες και να του το λεω τουλαχιστον δυο μερες νωριτερα γτ ανησυχεί, τα μαλλια να τα βαφω μονο καστανά και να τα αφήσω στο φυσικό, οταν παω γιατρο θελει απόδειξη οτι ημουν όντως στο γιατρο και αλλα πολλά. Ειμαστε 6 μηνες μαζι να σημειώσω οτι μονο εγω παω να τον δω καθώς εχει το ελευθερο απ'τους γονεις του να καθόμαστε εκει να αράζουμε. Ολη αυτή η συμπεριφορά ισχυρίζεται οτι φταιει που εχει προβλημα και οτι πρέπει εγω να τον ηρεμω και να του λεω οτι ειναι ολα οκ κ να μην ανησυχεί κ να κανω υπομονη(με λιγα λογια να με κανει χαλια εμενα με τη ζήλια του εγω να τον ανέχομαι κ να τον ηρεμω).Δουλεια δεν ψάχνει κ δεν θελει να βρει γτ τον εχουν αδικήσει σε ολες τις δουλειες που έβρισκε. Εχει βγαλει μεχρι 1η λυκείου(δν ξερω αν παίζει καποιο ρολο). Ουσιαστικα ειναι ολη την ωρα στο pc παίζοντας..τιποτα παραπάνω. Ουτε στρατό εχει παει και σκέφτεται να παρει Ι5 αν του δωσουν. Μελλον φαίνεται οτι δεν εχουμε αυτος ισχυρίζεται οτι με αγαπάει παρ'όλα αυτα ουτε τι κανω αν ειμαι καλα δεν με ρωτάει μονο "τι κάνεις τωρα? " . Ολο παράπονα απο εμενα κ ολο οτι εγω δεν ειμαι σωστη και εγω δεν του συμπεριφέρομαι ωραια και σε ολα φταιω εγω με λιγα λογια. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να τον χωρίσω και οταν παω να τον χωρίσω η οταν παει να με χωρίσει αυτος με πιανει πανικός και αναστάτωση με αποτέλεσμα να μην γινεται το βημα και αν με χωρίσει αυτος να τον "παρακαλάω". Σε τσακωμό μου χει δώσει κ χαστούκι και παλι εμεινα. Εχω υποστήριξη απο φίλες μ τη μητερα μ κ τη θεραπεύτρια μου αλλα παλι κατι με εμποδίζει. Ξερω οτι με καταστρέφει δν μπορω να παω μπροστα στη ζωη μου αλλα παλι κατι με σταματάει και στεναχωριέμαι οταν σκεφτομαι οτι κανω το βημα να χωρίσω. Συγνώμη αν κούρασα ξερω οτι θα προκαλέσουν νευρα σε πολλους ολα αυτα αλλα θα ηθελα τη γνωμη σας. Ευχαριστώ πολυ!
15
 
 
 
 
σχόλια

Διάβασε άρθρα και δες βίντεο για τις χειριστικες σχέσεις και τις μεθόδους χειρισμού. Θα καταλάβεις πολλά πράγματα. Αυτό που ελπίζεις ειναι οτι εκεινος θα αλλάξει και θα δει πως τον αγαπάς και θα αρχίσει να κάνει το ίδιο. Δεν θα συμβεί ποτέ. Όχι γιατί δεν είσαι αρκετή, αλλά γιατί έτσι είναι εκείνος. Ο,τι σχέση και να κάνει θα εχει την ιδια συμπεριφορά, θα βρει τα κουμπιά της κοπέλας και θα τα πατάει για να την ελέγχει υποχθόνια. Το έχω πάθει, και εγώ από τα 15 ημουν σε τέτοια σχέση. Όλο αυτό προέρχεται από δικές μας ανασφάλειες, για αυτό καθόμαστε σε τέτοιες σχέσεις, γιατί νομίζουμε πως δεν αξίζουμε κάτι καλύτερο. Ειδικά στην εφηβεία που είναι μια κρίσιμη περίοδος. Να προσέχεις τον εαυτό σου, έχεις πολλά άτομα που νοιάζονται για εσένα.

Το ατομο αυτο εχει τρελες ανασφαλειες και χαμηλη αυτοεκτιμηση. Προφανως δεν εχει ονειρα και στοχους.Νιωθει ενα τιποτα.Ενας τροπος να μην νιωθεις τιποτα ειναι να εχεις λογο στη ζωη καποιου.Με κακο τροπο ομως.Το να σε ελεγχει και να ειναι το "αφεντικο" σου, τον κανει να νιωθει καποιος.Με λιγα λογια ζει μεσω της ζωης σου.Γι αυτο εαν πχ δεν τον ειδοποιησεις οτι θα βγεις με φιλη σου, θα φρικαρει γιατι θα νιωσει οτι δεν τον υπολογιζεις, δεν τον ενημερωσες.Το προβλημα με τα ατομα αυτα ειναι πως νομιζουν πως σε αγαπουν.Ομως δεν σε αγαπουν, εδω δεν αγαπουν τον εαυτο τους, τον μισουν και ξεσπανε πανω σου.Εσυ για πολλους λογους, που η ιδια δεν ξερεις, αδυνατεις να φυγεις απο τη σχεση αυτη.οκ.Κανε το εξης τοτε, προσπαθησε με καποιο τροπο να αγαπησεις τον εαυτο αου.Δεν ξερω πως θα το κανεις..γκουγκλαρε το, ρωτα τη θεραπευτρια.Δεν ειναι ευκολο.Ομως δεν ειναι ακατορθωτο.Και δουλεψε το θεμα με την αυτοεκτιμηση, με την εικονα που εχεις για τον εαυτο σου.Προφανως κι εσυ εχεις μεγαλα θεματα.Δεν ειναι τυχαιο που πηδας απο τη μια τραγικη περιπτωση σε αλλη πιο τραγικη.Η σχεση αυτη μοιαζει πιο πολυ με σχεση αλληλοεξαρτησης.Δεν νομιζω να τον αγαπας. Προσπαθησε λοιπον εστω παραλληλα με αυτη τη σχεση(εαν δεν εχεις τη δυναμη να τη τελειωσεις) να αποκτησεις σεβασμο για τον εαυτο σου και κυριως αγαπη. Η θεραπευτρια θα σου δειξει τον δρομο, το θεμα ειναι να θελεις να ρον ακολουθησεις.Να εισαι προθυμη.
Γιατι ενω νομιζουμε πως ειναι απλα μια σχεση και οκ καποτε θα τελειωσει, να ξερεις πως πολλες βγαινουν με σοβαρα αυτοανοσα απο τετοιου ειδους σχεσεις.
Εαν ομως εχεις υπερβολικα χαμηλο δεικτη νοημοσυνης ή εισαι μαζοχιστρια και γουσταρεις να βασανιζεσαι τοτε εισαι σε καλο δρομο.

Ευχαριστώ που απάντησες πιστεύω ολα όσα ειπες ισχύουν. Πολυ ρολο στη χαμηλή αυτοεκτίμηση μου πιστεύω επαιξε η πρώτη σχεση λογω το οτι ημουν και μικρη.. μου χουν μεινει κουσούρια δηλαδη. Ναι δεν τον αγαπαω και δεν νομίζω οτι με αγαπάει κ αυτος. Πρεπει να βρω τη δύναμη να το τελειώσω αλλα ειναι κατα καποιο τροπο σαν να νιωθω τύψεις μετα που τον αφησα οτι και καλα θα μπορουσα καπως να τον βοηθησω(εχω προσπαθήσει δεν πιανει ο εγκέφαλος του ειναι τελειως αλλου) και οτι τον παράτησα κ γω η οτι εγω δν ημουν αρκετή. Γιατι καθε φορα τα ρίχνει σε μενα οτι δεν του εδωσα την "αγκαλια" που ζήταγε. Με τη λογικη μου προφανως δν ισχύουν αυτα αλλα μου βγαινουν σε συναισθημα. Ειναι σαν να κανει πλύση εγκεφάλου αυτος ο άνθρωπος

Έχουμε και λέμε.. Την πρώτη φορά χώρισες για τον λάθος λόγο, ο πανικός σε πιάνει για τον λάθος λόγο και εξακολουθείς να συνεχίζεις μια σχέση που σου κάνει κακό για δεύτερη φορά, για κάποιον ανεξήγητο- ακόμα-λόγο. Μάλλον ήρθε η ώρα ν' αλλάξεις θεραπεύτρια.

Καλημέρα εξομολογουμενη..εννοούσα ότι αντί να σε πιάνει ο πανικός από την καταπίεση που βιώνεις, σε πιάνει γιατι φοβάσαι μήπως σε χωρίσει, που μακάρι να γινόταν για ν'απελευθερωθεις. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα σε χωρίσει ποτέ, εσύ πρέπει να βρεις την δύναμη να το κάνεις,γιατί πρέπει να καταλάβεις ότι δεν σου προσφέρει τίποτα και μόνο κακό στην ψυχική σου ισορροπία κάνει . Επίσης θα πρέπει να κατανοήσεις γιατί επιλέγεις να συνδέεσαι με τέτοιου είδους ανθρώπους. Ακολουθείς μια συμπεριφορά η οποία σου φαίνεται οικεία μεν , δεν είναι φυσιολογική δε.

Σταματησα στο έχει βγάλει μεχρι την πρώτη λυκείου και είναι όλη μέρα στο pc. και χειριστικος να μην ήταν αυτά είναι αρκετά. Φύγε τρέχοντας....

Όχι κοπέλα μου μα γιατί να χωρίσεις είναι δυνατόν ????Κάτσε κ παντρέψου τον κιόλας να αράζει να μην δουλεύει κ να σ χτυπάει στην καλύτερη περίπτωση.....στην χειρότερη άσε τα ακούμε στα δελτία ειδήσεων με κοπέλες που δολοφονήθηκαν από τους συζύγους τούς οι οποίοι τις ζήλευαν παθολογικά ......

Καλησπερα. Εγω πιστευω οτι ετσι κι αλλιως καποια στιγμη θα χωρισετε και οσο αργει αυτο τοσο χειροτερο ειναι και για τους δυο σας και ειδικα για σενα.

Scroll to top icon