ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.6.2021 | 12:45

Παράλογη απαίτηση

Με την φίλη μου,κανονίσαμε να πάμε τον Ιούλιο για 10 μέρες στο εξοχικό μου οι δυό μας.Τώρα βλέπω ότι θέλει να έρθει μαζί μας και το αγόρι της,προσπαθεί να μου το φέρει απ'έξω-απ'έξω.Μου λέει ότι εγώ θα πάω διακοπές με το αγόρι μου τον Αύγουστο,ενώ εκείνοι δέν θα μπορέσουν να πάνε πουθενά οι δυό τους,και άλλα τέτοια για να με φέρει στο φιλότιμο.Άν ερχόταν και το αγόρι μου,δέν θα είχα πρόβλημα,θα ήμασταν δύο ζευγάρια,αλλά δέν μπορεί γιατί δουλεύει.Δέν έχω κανένα θέμα με το παιδί,αλλά δέν θα νιώθω άνετα και θα είναι και σάν να τους κρατάω το φανάρι.Λογικό δέν είναι αυτό;Άν μου το πεί ευθέως,θα της πώ να επιλέξει,ή οι δυό μας ή το ακυρώνουμε κι άς τσαντιστεί.Άν έχω άδικο,πείτε μου σας παρακαλώ.
6
 
 
 
 
σχόλια

Δεν είναι θέμα αδίκου ή δικαίου στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η φίλη σου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση προς όφελος τους εις διπλούν. Θα κάνεις όπως νιώθεις. Το σπίτι είναι δικό σου, σχεδίαζες διακοπές με τη φίλη σου και μπορείς να θέλεις ή να μη θέλεις τον οποιονδήποτε. Μη νιώθεις άσχημα για αυτό.

Η φίλη σου είναι χειριστική. Είναι άδικη και χειριστική η σύγκριση μεταξύ σας, ότι δηλαδή εσείς θα μπορέσετε με τον σύντροφο σου να πάτε διακοπές και εκείνη δεν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο με τον σύντροφο της. Αυτό είναι πρόβλημα της φίλης και του συντρόφου της, όχι δικό σου και επομένως είναι παράλογο από μέρους της να το κάνει πρόβλημα δικό σου και ότι εσύ είσαι αυτή που πρέπει να το λύσει. Η δική σου στενή επαφή είναι με την φίλη σου, όχι με τον σύντροφο της. Σύμφωνα με την λογική της, θα πρέπει να φιλοξενούμε και τα αδέρφια, τους φίλους, την γονεϊκή οικογένεια κλπ των φίλων μας! Δεν θα έπρεπε να σε φέρει στην δύσκολη αυτή θέση και κυρίως να σου επισημαίνει ότι εσύ θα πας διακοπές με τον σύντροφο σου. Μέρος της ζωής είναι να δεχόμαστε ότι κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πράγματα που εμείς δεν θα μπορέσουμε λόγω συνθηκών. Αν πρόκειται για φίλους μας, τότε ας μάθουμε να χαιρόμαστε με την χαρά τους και όχι να την ακυρώνουμε υπενθυμίζοντας τους ότι εμείς δεν θα έχουμε την ίδια ευκαιρία!

Το θέμα σου δεν είναι αν έχεις δίκιο ή άδικο (με βάση ποιά παγκόσμια κλίμακα δικαίου;) αλλά πώς θα γίνει να γίνει αυτό που θες εσύ χωρίς να παρεξηγηθεί η φίλη σου. Πιο σωστά χωρίς να γίνεις εσύ δυσάρεστη.
Όμως αυτό δεν γίνεται (εύκολα τουλάχιστον, διάβασε παρακάτω όμως, δίνω κάτι ιδέες).

Το εξοχικό είναι δικό σου, επομένως δικοί σου κι οι κανόνες όσο παράλογοι κι αν φαίνονται, αλλιώς όποιος δεν θέλει δεν έρχεται να φιλοξενηθεί.

Πάμε τώρα παρακάτω.

Αυτό που σου λέει είναι ανθρώπινο, και λιγουλάκι το συμπονώ. Από την άλλη εφόσον ο οικοδεσπότης (εσύ) δεν προέκτεινε την πρόσκληση στο σύντροφο της φίλης με την πρώτη κρούση, είναι άκομψο να επιμένει. Είναι και λίγο σαν να σου λέει ότι η δική σου παρέα δεν της επαρκεί. Αλλά ας μην πάμε εκεί. Εσύ ξέρεις την δυναμική της σχέσης σας.

Για το πώς θα την κάνεις να υπαναχωρήσει από την ιδέα να σας κατσικώσει και το αγόρι της, αν σκεφτούνε πονηρά, θα πρέπει να εντοπίσεις το αδύναμό της σημείο και να το χειριστείς ανάλογα. Είναι λχ. ζηλιάρα; Κάποια υποψία ότι θα σε χαλβαδιάζει ημίγυμνη, θα είστε "πιο κοντά" κλπ μπορεί να την κάνει να μην το ρισκάρει. Είναι φοβική και ανασφαλής με το τι θα πει ο κόσμος; Αν το μέρος είναι χωριό, ή έχετε κουτσομπόληδες γείτονες, μια υποψία ότι μπορεί να της κράσουν κουδούνια ότι κάνετε τρίο μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική. Αν πάλι είναι τσιγγούνα, ένας υπαινιγμός ότι θα κληθεί να πληρώνει για δύο θα είναι σούπερ. Κατάλαβες.
Όμως αν χρειαστείς τρικς και μαλαγανιές για να κάνει αυτό που θες, μήπως η σχέση με τη φίλη σου δεν είναι και τόσο ισχυρή εξ αρχής; Οπότε γιατί ακριβώς επιδιώκετε να πάτε διακοπές μαζί;

Scroll to top icon