ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.7.2021 | 17:35

Μανάδες

Εσεις των 90s και των 00s που από μανάδες μεταμορφωνόσαστε σε μαινάδες όταν υπερπροστατεύατε τα αγοράκια σας, μεγαλώσατε αλήτες που δεν σεβονται κανένα, καμία και τίποτα και κυρίως δεν δέχονται το όχι ως απάντηση. Σας πήρε στον λαιμό του το δόγμα "Είμαι φίλος με το παιδί". Αν ήσαστε φίλοι με το παιδί, δεν θα λεγόσαστε γονείς. Και κάτι τελευταίο. Οι λίγες και σποραδικές σφαλιάρες που έφαγα από τον πολύ αυστηρό πατέρα μου μ έκαναν να ξέρω πότε να είμαι διακριτικός, να μην είμαι πιεστικός και ν αποδέχομαι την...χυλόπιτα όπως το λέγαμε εμείς στην εποχή μας. Οι δικοί σας ομορφονιοί μπορούν λοιπόν, αφού δεν θέλουν να δοκιμάσουν χυλόπιτα, να τρώνε πατάτες μπλουμ στις φυλακές.
17
 
 
 
 
σχόλια

Διαβάζω τα σχόλια σας και πραγματικά εκτός από ελάχιστους, πιστεύω ότι δεν έχετε καταλάβει ότι δεν υπάρχει ο μύθος της ελληνικής οικογένειας. Είναι ένα δημιούργημα αρπα κόλα όπως πολλά από τα επιτεύγματα αυτής της κοινωνίας, που θα πμου επιτρέψετε να την πω κοινωνία των λαμόγιων.
Και ευτυχώς για 500.000 που την έχουν κάνει από αυτή την...γειτονιά, γιατί και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης εξασφαλίζουν και κοσμοπολίτες γίνονται και βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να δημιουργήσουν.

Με συγχωρείς, αλλά σε όλο αυτό που περιγράφεις οι πατεράδες τι ρόλο είχαν και έχουν? Του θεατή ή του περαστικού? Δλδ και σε αυτή την περίπτωση πιστεύεις πως φταίνε αποκλειστικά μόνο οι γυναίκες για τον τρόπο που μεγαλώνουν και διαμορφώνουν την προσωπικότητα τους τα παιδιά και κυρίως τα αγόρια? Ας γελάσω.... Μήπως, λέω μήπως ,οι αλήτες που παρουσιάζεις, υπήρξαν παιδιά που κάποιες από τις πολλές εικόνες στο σπιτικό τους, ήταν αυτές της ενδοοικογενειακής βίας? Να βλέπει έναν πατέρα να ασκεί λεκτική ή/και σωματική βία στην μητέρα? Να βλέπει έναν πατέρα "άντρα πολλά βαρύ" που να του πιπιλάει το μυαλό, μόνος ή και με συγγενείς και φίλους, πως αυτός θα γίνει ο "γ*μ*ιας της γειτονιάς" σαν αυτούς και καμία γυναίκα δε θα του λέει όχι και να γελάνε όλοι μαζί? Που αν κάποιος τολμήσει να πει το αντίθετο, ακόμα και η γυναίκα του, τον αρχίζει στις "παναγίες"? Χμμμμ, μήπως, λέω μήπως, να εμβαθύνεις τις σκέψεις σου και να προβληματιστείς, ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν ένα παιδί να γίνει βίαιο, μέχρι και επικίνδυνο για μία κοινωνία? Φταίει αποκλειστικά η μητέρα του, επειδή το παραχάιδεψε? Επειδή το έλουζε με αγάπη και του έκανε όλα τα χατίρια? Αυτό σε κάνει βίαιο και δυνητικά επικίνδυνο ως ενήλικα? Κακομαθημένο και απαιτητικό μπορεί, βίαιο λίγο δύσκολο. Εκτός εάν το παιδί βλέπει τον πατέρα του να "αγαπάει" την μητέρα του με σωματική ή / και λεκτική βία. Εκεί είναι πολύ πιθανό το παιδί να πάρει το λάθος μήνυμα πως "η αγάπη πονάει" και να το εφαρμόζει στην ενήλικη ζωή του. Άρα, μήπως ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης δεν είναι αποκλειστικά "οι μανάδες", αλλά και "οι πατεράδες".

λάθος μεγάλο κάνεις που εξισώνεις τους βαριά παραβατικούς συνεπεία της ενδοοικογενειακής βίας, με τους παραχαιδεμένους γόνους που μεγάλωσαν και συνεχίζουν να μεγαλώνουν με στοργή και προδέρμ από τις μανάδες τους βασικά και από αδιάφορους πατεράδες που εκτός από την ενασχόληση με την λίμπιντο τους, το επάγγελμα τους και τον...στοιχιηματισμό, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το τι συμβαίνει στο σπίτι τους. Αυτούς τους αρκεί που φέρνουν (αν φέρνουν κιόλας) λεφτά στο σπίτι, κι από κει και πέρα, τους αφήνουν στο έλεος της αδιαφορίας ή του κανακέματος της μανούλας που ουσιαστικά τους προστατεύει από τον πατέρα τους.
Και που να...εμβαθύνω, όταν η βρώμα είναι ορατή από την επιφάνεια;;;

Λολ...θα το πω πιο απλά. Ο τρόπος γραφής σου και ο τίτλος της εξομολογησης δίνει την εντύπωση πως ρίχνεις όλη την ευθύνη στις μανάδες για το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά. Και σε ρωτάω "Οι πατεράδες τι ρόλο έχουν;". Μήπως δεν φταίνε αποκλειστικά οι μανάδες; Περιγράφεις στην απάντηση σου για τους πατεράδες ότι εγραψα κι εγώ. Άρα το πρόβλημα είναι οι γυναικες-μαναδες; Η η νοοτροπία των ανδρών - πατεράδων; Άρα που εντοπίζεται το πρόβλημα; Στις μανάδες η στους πατεράδες; Άρα μήπως δεν φταίνε οι μανάδες, αλλά και οι πατεράδες με τα λάθος πρότυπα και τις λάθος συμπεριφορες που περνάνε στα μυαλά των παιδιών τους;; Άρα μήπως αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι αυτή η σάπια αντίληψη πως ο άντρας έχει δικαιώματα ζωής και θανάτου στη γυναίκα του και τα παιδιά του και πως είναι κτήματα του και μπορεί να τους κάνει ότι γουστάρει; Δεν περιμένω απάντηση να δώσεις, απλώς λίγο να προσέχουμε τον τρόπο που εκφραζομαστε, γτ μπορεί να τα γράφεις καλοπροαίρετα αλλά αυτό που διάβασα στην εξομολογηση για εμένα ήταν όλο λάθος.

Λάθος είναι μόνο ότι δίνει τέτοια αποτελέσματα. Δεν ξέρω ποια τα παραδείγματα που έχεις αλλά μόνο παραβατικές συμπεριφορές εγείρουν τέτοιου είδους συμβάντα. Δεν είναι οι αιώνιοι "εκνευρισμένοι" που ελκύουν τις γυναίκες, είναι τα καλά παιδιά που με την υποστήριξη της μανούλας και του μπαμπάκα-υποχείριου της μανούλας πάνε βα βγάζουν κακή ώρα τον γιόκα τους ψυχοπαθή. Ελπίζω μετά και τις σημερινές εξελίξεις ν αναθεωρήσεις τις απόψεις σου και να ξεχωρίσεις την εγκληματικότητα από την νοσηρή ανατροφή.

Συμφωνώ στο ότι οι γονείς πρέπει να έχουν το ρόλο του γονέα και όχι αυτόν του φίλου. Κατά τα άλλα δε θα γενικευα τόσο. Ναι είναι αλήθεια ότι πολλά παιδιά (ίσως και πάρα πολλά παιδιά τελικα) έχουν μεγαλώσει με λανθασμενες αρχές. Δηλαδή, για να γίνω πιο σαφής, με αρχές αρχ*δια (σορι κιολας). Ούτε και με σφαλιάρες στρωνει το παιδί. Για μένα θέλει διάλογο, σωστές αρχές και σεβασμό σε ο,τι αναπνέει και κινηται. Κάθε μέρα, κάθε ώρα της ημέρας. Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία γεννάει και μετά τα βάζει όλα στον αυτόματο. Αυτό είναι το πρόβλημα.

ο γράφων είμαι, θα συμφωνήσω 100% στο "αρχ@δια αρχές" αλλά τελικά μάλλον είναι χωρίς καμία αρχή...μέση και τέλος, μόνο με το ένστικτο!!! Σε τι ξεχωρίζει λοιπόν το είδος τους από των υπόλοιπων ζώων;;;

Η διαφορά με τα ζώα έγκειται στο εξης: τα ζώα λειτουργούν μόνο με το ένστικτο. Ο άνθρωπος, αν και είναι προικισμένος με τη λογική, λειτουργεί και πάλι μόνο με το ένστικτο. Αν και έχει την επιλογή της λογικής και του νου, δεν την αξιοποιεί. Άρα τα ζώα δεν έχουν επιλογή ενώ ο άνθρωπος έχει. Εκεί είναι η διαφορά. Επομένως τα ζώα είναι ανώτερα του ανθρώπου. Γνώμη μου, πάντα.

Όταν ο ρόλος της γυναίκας και μάνας υποβαθμίζεται από τον ιδιο τον άντρα της μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα έχει και το σύνδρομο νταντεματος του κανακαρη, δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Ο γιος περιμένει από τη μάνα να του φτιάχνει πίτες, την εξυμνεί ως νοικοκυρά, αλλά παράλληλα τη θεωρεί κατώτερη του ανδρός και πιστεύει ότι πρεπε να περιορίζεται στο ρόλο της.
Υπάρχουν και οι άλλες,- για να λέμε και την αντιθετη άποψη- που είτε δουλεύουν πολύ και κοιτούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία είτε δεν θεωρούν μέρος της ανατροφής μια διαοαιδαγωγηση με ηθικές αξίες και σωστά πρότυπα με αποτέλεσμα να βγαίνουν όλα αυτά τα μπουμπουκια, που δολοφονούν νομίζοντας πως παίζουν στη μονοπολη.

Μετά από κάποια ηλικία φέρουμε ευθύνη εμείς οι ίδιοι για το τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε. Σίγουρα, το να δώσουν τα σωστά εφόδια οι γονείς είναι τεράστιο πλεονέκτημα, δεν το συζητώ. Όμως, πώς στο καλό προκύπτει για μια ολόκληρη κοινωνία που επικροτεί ή στην καλύτερη ανέχεται την κουλτούρα βίας ( πολλές φορές έμφυλης) να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη μιας γυναίκας; Ότι το πρόβλημα του ότι η γυναίκα για πολλούς θεωρείται μειωμένης αξίας αποτελεί έργο της ... μάνας;

Εν ολίγοις, αυτό που διάβασα είναι ότι φταίει πάντα μια γυναίκα για την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός άντρα. Συγγνώμη, αλλά όλο αυτό μπάζει. Ας σοβαρευτούμε λίγο και στην τελική να πάρουν ευθύνη κι αυτοί που όταν βλέπουν σκηνές βίας γύρω τους δεν τους αφορά. Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα με τους φίλους τους αν δέρνουν τη γυναίκα τους αλλά κερνάει το μαγαζί. Ας αναθεωρήσουν λίγο όλοι την στάση απέναντι στα θύματα της βίας και μετά να κουνήσουν το δάχτυλο στη "μάνα", το βρίσκω κομματάκι υποκριτικό.

Υποκριτικό είναι όπως και άλλα βέβαια, το γεγονός ότι ενώ μερίδα γυναικών κυκλοφορεί κι οπλοφορεί, δείχνει την μαγκιά της και ισοπεδώνει τα πάντα στο όνομα της ανεξαρτησίας της, ξαφνικά θυμάται ότι είναι το ανίσχυρο φύλο και επικαλείται θεούς και δαίμονες. Μπάζει από παντού η υποκρισία λοιπόν αυτών των γυναικών που με πρόσχημα τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν με θύματα γυναίκες, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να ενοχοποιήσουν συλλήβδην όλο το αρσενικό γένος. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι ούτε κερνάμε φάπες δημόσια ούτε έχουμε πιέσει για τίποτα όταν η σύντροφος μας δεν ήθελε. Αλλά έαν τώρα εσείς θέλετε να αυτοανακηρυχθείτε σωτήρας και τιμωρός μπορείτε να το κάνετε, για να υποκαταστήσετε και τους κρατικούς φορείς σ αυτην την τόσο προοδευτική χώρα των νταβραντισμένων ανδρών και των ζακετομαμάδων!!!

Οι γενικεύσεις αγγίζουν τα όρια του μισανδρισμου. Αυτοί όμως που συμπεριφέρονται έτσι είναι γιατί μεγαλώσανε σε μια γυάλα με αποτέλεσμα όταν βγήκαν στην ζωή, εργασία, σχέσεις, να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι μετράνε με όλους τους λάθος τρόπους. Και αυτό δεν θα αλλάξει όσο μεγαλώνουμε ναρκισσους και όχι άνδρες με αυτοπεποίθηση.

Scroll to top icon