Δεν υπαναχωρεί ο Ταγίπ Ερντογάν

Δεν υπαναχωρεί ο Ταγίπ Ερντογάν Facebook Twitter
11

Αποφασισμένος να μην υπαναχωρήσει απέναντι στους διαδηλωτές εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών έχουν πάρει μορφή γενικευμένης εξέγερσης.

«Ξηλώνουν πεζοδρόμια και καταστρέφουν τις βιτρίνες των καταστημάτων. Είναι αυτό δημοκρατία; Ισχυρίζονται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι δικτάτορας. Δεν έχω να πω κάτι αν αποκαλούν τον άνθρωπο που έχει δεσμευθεί να υπηρετήσει αυτό το έθνος δικτάτορα» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να κινηθεί προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Σπασμένες βιτρίνες και καμμένα οχήματα συνθέτουν το σκηνικό στην Άγκυρα, μετά από τρεις ημέρες διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ συνελήφθησαν περισσότεροι από εννιακόσιοι.

Πηγή: Euronews

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Ο ύποπτος Ταλέμπ Α. οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή - Τι έλεγε στο βίντεο που δημοσίευσε λίγο πριν νοικιάσει την μαύρη BMW X-5 και την οδηγήσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Είναι ψυχίατρος και είχε απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν - Από το τέλος Οκτωβρίου, απουσίαζε συνεχώς από την εργασία του είτε σε διακοπές είτε με αναρρωτική άδεια
LIFO NEWSROOM
Μπράιαν Τζόνσον: Ο άνθρωπος που θέλει να «ξεγελάσει» τη γήρανση με φάρμακο για το αδυνάτισμα

Διεθνή / Μπράιαν Τζόνσον: Ο άνθρωπος που θέλει να «ξεγελάσει» τη γήρανση με φάρμακο για το αδυνάτισμα

Ακολουθεί έναν αυστηρό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει τη λήψη 100 χαπιών καθημερινά και πειραματικές θεραπείες όπως έγχυση βλαστοκυττάρων και επεξεργασία DNA - Τι περιλαμβάνει το νέο του project
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
το πρόβλημα με αυτό που έχει να αντιμετωπίσει ο τούρκικος λαός, είναι ότι έχουν να κάνουν από την μία με τους ισλαμιστές και από την άλλη με τους κεμαλικούς (πολλοί στρατιωτικοί). (οι κεμαλικοί ήταν αυτοί που σχεδιάζανε και επεισόδιο με την ελλάδα και τους τσιμπήσε ο ερντογάν). Οπότε ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι με το τι σημαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν απέναντι μας.Και στις δύο περιπτώσεις ο λαός είναι που την πληρώνει πάντα και παντού.
Μου φαινεται πως σιγα σιγα η ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' Ερντογαν παλικαρι μου ειναι επιλεκτικη...Οπως και η μνημη σου, οπως και η κοφωση.....Οχι μονο για σενα βεβαια..εχουμε και μεις καμπουρα...Να τα λεμε κ αυτα.
Γιατι? Μήπως είναι "δημοκρτία" αυτό που συμβαινει στους ανθρώπους στις μέρες μας? Με μια υπογραφή ενός κυβερνητη και δεκα δοικούντων να καταστρέφονται εκατομμυρια άνθρωποι και ζωές? Μήπως είναι δημοκρατία οι "αγορές" του Babis και του καθε Protopsaltes? Μήπως είναι δημικρατία να ψηφίζεις καθε τεσσερα χρόνια και στο περασμα της τετραετίας να εχουν κανει τη ζωή μας σμπαράλια? Και τέλος, επικαλείστε εσείς τη Δημοκρατία???
Έμα τημεί Χροισει Αβγοί; Τα ίδια ακριβώς λένε και οι φασίστες. Δεν μας αρέσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία με την οποία ψηφίσαμε 4 φορές σε 5 χρόνια (2007.2009,2012, 2012) και επιθυμούμε κάτι άλλο στο οποίο δεν θα ψηφίζουμε ποτέ (θα μας το φέρει η σοφή η επανάσταση)! Το κακό με την δημοκρατία είναι ότι δεν δίνει άλλοθι στον ψηφοφόρο. Ότι και να λέμε αυτοί που έβαλαν τους φασίστες στην Βουλή ή που ψήφιζαν τον λαοπλάνο τον Ανδρέα τον Παπανδρέου ή τον ατάραχο τον Κωστάκη τον Καραμανλή γνωρίζουν πολύ καλά ότι κουβαλάνε τις ευθύνες στην πλάτη τους.
Εντάξει κι εσύ τώρα μη τους χαρίζεις όλους στη χ.α. Η κουβέντα για τη σύγχρονη δημοκρατία είναι πολύ μεγάλη αλλά είναι πολύ απόλυτο και καθόλου δημοκρατικό να λες φασίστα όποιον κάνει κριτική στο πολιτικό σύστημα. Και εδώ στο θέμα μας για παράδειγμα: Ο Ερντογάν εκλέχτηκε αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να κυβερνά αυταρχικά. Μπορεί να ξανακερδίσει τις εκλογές αλλά τόσοι νοματαίοι είναι στην Τουρκία, τόσοι πολίτες δεν τον ψήφισαν, ούτε θα τον ψηφίσουν... δεν μπορούν να κάνουν κριτική επειδή εκλέχτηκε από τους συμπολίτες τους;
Οι απόψεις εκείνων που αμφισβητούν πως έχουμε δημοκρατία ταυτίζονται πλήρως με εκείνες της ΧΑ. Δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να το επιβεβαιώσετε αυτό. Ανατρέξτε στις δηλώσεις των στελεχών της και τις ανακοινώσεις τους! Όποιος αμφισβητεί την ύπαρξη της δημοκρατίας δίνει πόντους σε όσους θέλουν να καταλάβουν την εξουσία χρησιμοποιώντας την βία!
Είναι γεγονός ότι η χ.α. χρησιμοποιεί την αποτυχία του πολιτικού συστήματος για να κερδίζει ψήφους και το καταφέρνει. Αυτό για μένα αποδεικνύει δύο πράγματα: ότι το πολιτικό σύστημα έχει όντως αδυναμίες και μπορεί να γίνει δημοκρατικότερο και ότι δεν υπάρχει εμπεδωμένη δημοκρατική συνείδηση στην κοινωνία... Πάντως όπως και να 'χει, το γεγονός και μόνο ότι μεγάλα στρώματα της κοινωνίας θεωρούν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία και ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις αποτελεσματικά (είναι ένα πρόβλημα αυτό στις μαζικές κοινωνίες που έχει επισημανθεί και όχι από φασίστες αλλά από κοινωνικούς επιστήμονες)πρέπει ως κοινωνία να μας βάλει σε σκέψεις και όχι απλά να ορίσουμε ποιος είναι ο "ορθόδοξος" δημοκράτης και ότι απέχει απ' αυτό να χαρακτηρίζεται φασιστικό. Δεν μπορεί ένα πολίτευμα που βασίζεται στη δημοκρατία να παίρνει καθεστωτικά χαρακτηριστικά... Δεν αμφισβητώ αυτό που λες και ισχύει, αμφισβητώ ότι η κριτική προέρχεται μόνο από μία πλευρά... προέρχεται από πολλές πλευρές, ούτε καν δύο. Και η κριτική ενίοτε βελτιώνει μακροπρόθεσμα. Στην τελική γιατί να μη συμβαίνει το αντίθετο; Ότι όποιος θεωρεί ότι δημοκρατία είναι μόνο αυτό που έχουμε και δεν χρειάζεται βελτίωση να δίνει πόντους στη χ.α; Σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υπάρχει μόνο μία απλή εξήγηση σε μία τόσο περίπλοκη κοινωνία σε περίοδο κρίσης. Πέρα από τα προφανή που ερμηνεύονται κατά το δοκούν υπάρχουν και βαθύτερα αίτια. Τεσπα, δεν συμφωνούμε προφανώς, δεν χρειάζεται. ΥΓ: Η άποψη ότι έχουμε χούντα θεωρώ ότι βρίσκεται στο άλλο άκρο που λέει ότι έχουμε δημοκρατία. Μεικτό σύστημα έχουμε κατά τη γνώμη μου (και κατά τη γνώμη των πρωτεργατών του κοινοβουλευτισμού)που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η λύση είναι σε περισσότερη δημοκρατία, όχι στην κατάργηση της (βλ. χ.α.) Τουλάχιστον ελευθερία του λόγου έχουμε.
σουβλάκι συμφωνώ με το ότι το πολιτικό σύστημα έχει όντως αδυναμίες και μπορεί να γίνει δημοκρατικότερο αλλά ακόμα περισσότερο με το ότι δεν υπάρχει εμπεδωμένη δημοκρατική συνείδηση στην κοινωνία. Ωστόσο πρώτον (αφορά το α σκέλος) καλό θα ήταν να μην μπερδεύουμε τους σκοπούς τις δυνατότητες και το ρόλο της δημοκρατίας με την ουτοπία που έχει ο καθένας στο μυαλό του και δεύτερον επισημαίνω πως μεγάλα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας ξεκίνησαν να θεωρούν πως δεν έχουμε δημοκρατία εξαιτίας της δυσαρέσκειας την οποία δημιούργησαν με κάποιο time-lag οι δικές τους δημοκρατικά λαμβανόμενες αποφάσεις! Επί της ουσίας δηλαδή ο λαός δυσανασχετεί όχι εξαιτίας της έλλειψης πλήρους δημοκρατίας (ουσιαστικά της ανυπαρξίας της ουτοπίας) αλλά επειδή αδυνατεί να έρθει σε good-terms με τις δικές του δημοκρατικά λαμβανόμενες αποφάσεις!"Ότι όποιος θεωρεί ότι δημοκρατία είναι μόνο αυτό που έχουμε και δεν χρειάζεται βελτίωση να δίνει πόντους στη χ.α;"Ισχυριζόμενος πως δεν έχουμε δημοκρατία επειδή δεν συμφωνείς με την έκβαση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί δημοκρατικά αυτό ακριβώς κάνεις. Η δημοκρατία δεν έχει δημιουργηθεί για να βελτιστοποιεί το αποτέλεσμα. Είναι το σύστημα που ευθυγραμμίζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τις αποφάσεις στα θέλω των κυβερνημένων. Τα οποία θέλω δεν είναι πάντα ρεαλιστικά και είναι αρκετά συχνά κοντόφθαλμα. "Democracy is a device that insures we shall be governed no better than we deserve." Η κριτική λοιπόν που γίνεται όχι εξαιτίας της έλλειψης δημοκρατίας αλλά εξαιτίας της απογοήτευσης που συνεπάγονται οι δημοκρατικές αλλά συνάμα αναποτελεσματικές αποφάσεις πλήττει το ίδιο το σύστημα στη ρίζα του και υπονοεί πως υπάρχει κάποιος άλλος αντιδημοκρατικός καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης. Μεγάλα στρώματα της κοινωνίας ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται όταν βρέθηκαν κατάματα και με κάποια μικρή ή μεγαλύτερη καθυστέρηση με το αποτέλεσμα των δικών τους αποφάσεων. Το ότι ψάχνουν σήμερα για άλλοθι στην υποτιθέμενη έλλειψη δημοκρατίας αντί να αναζητήσουν τις δικές τους ευθύνες υποδουλώνει σίγουρα έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης!
Κοίταξε geoponοs, αν εσένα το σημερινό πολίτευμα με τις 4 εκλογές σε 5 χρόνια όπως λέει και ο Αταξινόμητος, και τις 5.654(!!) διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα το 2012 (796 στην Αθήνα) σου φαίνονται 'χούντα" επειδή δεν μπορείς να χωνέψεις με τίποτα την ψήφο του Έλληνα καλοβελεμένου συριζοπασόκου με όλίγον ΝΔ και καμενοαυγή, να πας με το καλό και να ξεκινήσεις καινούρια ζωή στη Κούβα, Βενεζουέλα Η β.Κορέα.Μόνο που ειδικά στη τελευταία δεν θα έχεις καν το "ξευτιλισμένο' δικαίωμα ψήφου επειδή εκεί η εξουσία( guess what) δεν βαδίζει καθόλου με τα "ξεπουλημένα protosalte" πρότυπα που εσύ κράζεις αλλά διαιωνίζεται(surprise) χάρην κληρονομικότητας.Γι αυτό ΜΑΘΕ να ΕΚΤΙΜΑΣ το δικαίωμα της ψήφου και μάθε πως ο "κυβερνήτης και οι ΄δέκα διοικούντες" που νομίζεις ότι φταίνε για τη προσωπική σου κατάντια ψηφίζονται κανονικά απ΄το περιβάλλον των φίλων σου , συγγενών και συναδέλφων.Αρκετά πια με την ανέξοδη καταγγελία της αόριστης "ανεφάρμοστης δημοκρατίας" όταν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι αυτό που μας συμφέρει.Γκέγκε;