ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.8.2021 | 03:44

Ο κοσμος σήμερα....

Είμαι 24 χρονων και έχω δουλέψει μπορώ να πω σε πολλές δουλειες. Τα περισσότερα χρόνια στην δουλειά όμως, τα έχω κάνει κυρίως ως σερβιτόρα. Έχω δει έχω ζησει και έχω ακουσει πολλά κάνοντας αυτή την δουλειά. Έχω καταλήξει εδώ και καιρό ότι οι άνθρωποι ειναι ηλίθιοι. Βλέπω παρέες νέων, κάθονται σε ένα τραπέζι και απλά δεν ξέρουν να συζητάνε, χωρίς παιδεία και χωρίς γνώσεις. Σαν μικρά παιδάκια. Το ιδιο και για τους μεγαλύτερους. Γεροί να κουτσομπολευουν τα νεαρά παιδιά κυρίως κοριτσια, κρίνουν τα όνειρα των άλλων. Άνθρωποι αγράμματοι συζητάνε θέματα σοβαρα σαν κάτι το πολύ απλό και πουλάνε μυαλό συνέχεια ενώ οι απόψεις τους είναι κυριολεκτικά γελοίες. Έχω μιλήσει με τοσο κοσμο και απλά πολύ σπανια να μου έχει τύχει ένας που να έχει απόψεις τις οποίες μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα και όχι με λογια αλλόκοτα. Δηλαδή ειλικρινά τώρα αυτοί είναι οι νέοι και οι νέες οι οποίοι υποτίθεται θα φερουν ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα μας;;Που πήγαν οι άνθρωποι με γνώσεις;;; Έχω ακούσει και έχω δει τόσα πολλα που λέω ειλικρινά αυτή η χώρα δεν έχει σωτήρια. Χανόμαστε! Κανενας δεν μας φταίει. Παιδιά της ηλικίας μου κοιτανε ποια θα ρίξουν σε ένα βράδυ ή αμα ο γκόμενος θα στείλει ή οχι. Παπουδες και οι άνθρωποι στην ηλικια των πατεράδων μας καταβαθος ακόμα εγκρίνουν την βία στην οικογένεια. Αυτά υπάρχουν και η πλειοψηφία ετσι είναι! Χάθηκαν οι σωστοί άνθρωποι;; Τα νέα παιδιά τι έγινε;; όλα έχουν γίνει το ίδιο!! Απλά αυτό με θλίβει γιατι το βλέπω κάθε μέρα... είναι θλιβερό να ξέρεις ότι το κύριο πρόβλημα της χώρας σου είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι της. Άνθρωποι να μην ξερουν την ιστορία της πατρίδας τους, να μην έχουν καν τις θεμελιώδεις γνώσεις, να μην τους νοιαζει ιδιαίτερα για την χώρα τους. Ειναι θλιβεροο!!! Και αυτό το λεει μια σερβιτόρα, την οποια την εχουν βρίσει οι ίδιοι οι άνθρωποι αυτοί. Ειμαστε μηδεν σε όλα ενώ κάποτε όλοι μας ζήλευαν..... Αλήθεια πώς γίναμε έτσι το σκέφτεστε ποτέ;;;;
6
 
 
 
 
σχόλια

Ύστερα από ατελειωτη εμπειρία στο ίδιο επάγγελμα έχω να πω πως έχεις απόλυτο δίκιο και ότι για ένα μεγάλο διάστημα είχα καταντήσει να σιχαίνομαι τους ανθρώπους. Το 95% των ανθρώπων έχει μεγάλο προβλημα. Το ποσοστό είναι κυριολεκτικό. Ο κάθε αμαμητος, ο κάθε άνανδρος που έχει προβλήματα με τη γυναίκα, τα παιδιά, τη δουλειά του, η κάθε υστερική που περνάει κλιμακτηριο, ο καθένας τέλος πάντων που δεν έχει παιδεία και ανθρωπιά βγάζει όλα του τα απωθημένα σε ανθρώπους που νιώθει ότι έχει εξουσία επειδή του σερβίρουν έναν καφε. Η νεολαία από τέτοιους ανθρώπους έχει πάρει παράδειγμα γιατί όλοι αυτοί είναι οι γονείς τους οπότε τι καλύτερο θα βγάλουν. Μου θύμησες έναν γέρο που έπαιρνε σύνταξη 2.700 και παραπονιόταν που ο Τσίπρας του χαμήλωσε τη σύνταξη στα 2.400 ενώ στη δουλειά μας 2.400 παίρναμε μισθό 5 άτομα στην καφετέρια και ο ίδιος είχε πει ότι αυτό το μαγαζί μαζεύει σερβιτόρους από το καλάθι. Ήταν πολύ άδικο και ένας θεός ξέρει πως δεν τον χαστούκισα, απλά δεν άντεξα να μην του.πω ότι αν θεωρεί τους νέους ανθρώπους που σπούδασαν και είχαν όνειρα αλλά δεν τα πραγματοποίησαν γιατί αυτός και πολλοί όμοιοί του έφεραν την Ελλάδα στο σημείο του σήμερα, είναι ντροπή να μας λέει παιδιά του καλαθιού επειδή αναγκάστηκαμε να κάνουμε τους σερβιτόρους για να ζήσουμε. Ντράπηκε και δεν είπε τίποτα παρά μόνο μια συγγνώμη. Επίσης επειδή με πολύ κόσμο τσακώθηκα παρατήρησα ότι μόλις είδαν τις αντιδράσεις μου μαζεύτηκαν. Κατά βάση αυτά τα ανθρωποειδή είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, έλλειψη παιδείας που κατά βάθος φοβούνται και αποφάσισα να μην ξανασχοληθω. Δε θα αλλάξει ο τόπος αυτός με τα μυαλά που κουβαλάει το 95% του.Λυπαμαι που το λέω αλλά έτσι είναι.

Το καθε υστερικη που περναει κλιμακτηριο και καθε αμαμητος δε νομιζω οτι σας κατατασει στο υπολοιπο 5% .. εξακολουθω να μη καταλαβαινω πως απ τη μια τοσος κοσμος εδω μεσα προσπαθει να ξεχωρισει απο οσους θωρει «κακους» αλλα απο την αλλη δε σκεφτεται καν τα λογια που λεει και τους χαρακτηρισμους και τις ταμπελες αυτες που συγγνωμη αλλα ειναι ακριβως αυτο που αναφερει η κοπελα πιο πανω! Λογια παλαιων γεννεων για να κολλησουν ταμπελες που γελοιοποιουν η υποτιμουν οτιδηποτε δε μπορουσαν να δεχτουν! Πχ μια γυναικα με νευρα= κακια, στριμενη λογω των ορμονικων της!
Θα ξαναπω κατι που εγραψα και αλλου! Γιατι χρειαζεται να χρησιμοποιουνται προσβλητικοι χαρακτηρισμοι για κακες συμπεριφορες;; Πως μας ξεχωριζει αυτο απο αυτους που αναφερουμε τελικα;;

Οι νέοι με γνώσεις και στόχους έφυγαν στο εξωτερικό, καλή μου, δυστυχώς. Ή, πολύ απλά, δεν κάθονται σε ταβέρνες και καφετέριες με τα λεφτά των δικών τους, παρά προσπαθούν να βγάζουν δικά τους λεφτά, όπως κάνεις εσύ, καλή ώρα. Γι' αυτό δεν έχουν χρόνο ν' αναλώνονται σε ανούσιες συζητήσεις και, φαντάζομαι, θα είχαν την ίδια αντίδραση μ' εσένα αν άκουγαν τέτοιες παρέες να μιλάνε. Επίσης, οι νέοι στην Ελλάδα κατά κανόνα δεν δέχονται αρκετά ερεθίσματα για να έχουν θέματα συζήτησης. Ας αφήσουμε το θέμα συζήτησης για πολιτική και οικονομία κατά μέρος, εγώ μιλώ για ενδιαφέροντα γενικότερα. Τι συζήτηση να κάνεις με ανθρώπους που δεν έχουν ασχολίες άλλες πέρα από το φτιάχνουν με τις ώρες το μαλλί για να πάνε "ΓΙΑ POTAREW" και γκομενικά, άντε και κανένα γυμναστήριο για να έχουν να λένε ότι πάνε. Οι περισσότεροι δεν έχουν καν δυνατότητα να καταπιαστούν με κάποια χόμπυ που ναι μεν κοστίζουν, αλλά αν υπήρχαν δουλειές και αξιοπρεπείς μισθοί δεν θα ήταν και άφταστα. Οι νέοι που τρώνε από τα έτοιμα, από την άλλη, συνήθως δεν έχουν την παιδεία ν' ασχοληθούν με χόμπυ, γι' αυτό κάθονται στα iPhone και με τις ώρες στο Instagram για ποζεριά. Από έλλειψη γενικότερης παιδείας πάσχει η Ελλάδα και, φυσικά, τη γενικότερη κοινωνικο-οικονομική πενία. Και το βλέπεις παντού. Από τα σκουπίδια στο δρόμο μέχρι και το επίπεδο συζητήσεων στα μαγαζιά.

Αυτο που λειπει απο καθε γενια και βλεπουμε ολα αυτα ειναι 1. Η ενσυναισθηση, 2. Το να μη παραδεχομαστε λαθη και τροττα σημεια και να μη κανουμε κατι να τα δουλεψουμε οσο κ αν ποναει η διαδικασια! Το αποτελεσμα ειναι να μαζευονται κομπλεξ, κακια η αδιαφορια στην καλυτερη και να ξεσπουν τα δυο πρωτα πανω σε αλλους. Ο κοσμος εχει την ταση να συγκρινει αντι να κοιταει 1. Την καμπουρα του 2. Πως να μπει λιγακι στη θεση του αλλου κ στην τελικη αν δε μπορει ας προχωρησει παρακατω η ας μην ασχοληθει.
Αυτο ηθελα να πω σε σενα που εγραψες την εξομολογηση. Εφοσον εχεις εντοπισει τι σε ενοχλει στην κοινωνια κ στους γυρω σου φροντισε πανω απ ολα να μη το πραττεις εσυ και να γεμισεις τη ζωη σου με ατομα που σε εκφραζουν. Φροντισε δηλαδη αυτος ο θυμος για οσα σε στεναχωρουν/απογοητευουν να γινει η κινητηριος δυναμη να γινεσαι καλυτερη εσυ!
* να με συγχωρησει η Belatrix που απαντω σ εκεινη απλως δεν εχω λογαριασμο.

Scroll to top icon