ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.8.2021 | 22:59

Ραντεβού και απόρριψη

Με βουρλίζει όταν βγαίνει κάποιος ραντεβού ερωτικού χαρακτήρα, απορρίπτει έναν άνθρωπο και δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τους λόγους της απόρριψης. Με ενοχλεί επίσης όταν κάποιος λέει το κλισέ "δεν ξέρω" ή το "δεν κολλάνε οι αύρες μας" ως λόγο απόρριψης. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι ακριβώς σας κλωτσάει (από αυτιά, μύτη μέχρι τρόπο ντυσίματος, ιδεολογία, θρησκευτικές πεποιθήσεις και ό,τι άλλο) και προσδιορίστε με ειλικρίνεια τους λόγους (ειδικά αν ερωτηθείτε).
14
 
 
 
 
σχόλια

Στις πλείστες των περιπτώσεων η εξωτερική εμφάνιση παίζει καθοριστικό ρόλο... τι ψάχνεις τώρα κι εσύ...
Ιδιαίτερα όταν η αρχική γνωριμία γίνεται μέσω ίντερνετ ή διαφόρων σαιτς γνωριμιών, όπου καλλιεργουνται υψηλές προσδοκίες, η επαφή με την πραγματικότητα είναι μια απότομη προσγείωση.

Υπάρχει και μια στοιχειώδης ευγένεια, για να σου πει ο άλλος κατάμουτρα ότι δεν σε γουστάρει. Θυμάμαι κάποτε, είχα βγει ραντεβού με μια κοπελίτσα. Έκατσα περίπου 45' και της λέω, πρέπει να φύγω, για να πάω το αυτοκίνητο στο 'συνεργείο'. Πέρα από την ευγένεια δηλαδή, δεν σου πάει κι η καρδιά να πεις στην άλλη ευθέως "πώς είσαι έτσι ρε μανάρι μου";;

Προφανώς λόγω μη οικειότητας ο καθένας ή η καθεμία δεν είναι σε θέση να μπαίνει σε λεπτομέρεις και να σου πει πχ ξέρεις μυρίζει η ανάσα σου, ή είναι βρώμικα τα νύχια σου, ή μου μυρίζεις ιδρωτίλα ή δεν μου άρεσει ο τρόπος που εκφράζεσαι/συμπεριφέρεσαι. Οπότε απαντάει με κάτι γενικό κι αόριστο κι ο καθένας σπίτι του.

Ελπίζω το ίδιο σεβαστό να είναι το γεγονός ότι κάποια δε θέλει να δώσει ακριβή αναφορά . Δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση, αρκεί που δεν παίζει με τα συναισθήματά σου. Να το κοιτάξεις λίγο αυτό.

Σε βουρλίζει... Μάλιστα.
Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά.

Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να απορρίψει τον οποιονδήποτε για σεξ ή σχέση, όσο τέλειος, καλός, όμορφος, έξυπνος, πλούσιος, δοτικός, ευαίσθητος, κοινωνικός κλπ κι αν είναι. Αδιαπραγμάτευτο αυτό! Αν επιμείνει να μην δέχεται όχι, ξέρεις πού οδηγούμαστε.

Τους λόγους που απορρίπτει μια χαρά τους νιώθει και τους γνωρίζει, άλλο αν δεν τους εξωτερικεύει. Μπορεί να διστάζει επειδή ξέρει ότι κατόπιν θα αρχίσει μια συζήτηση "μα γιατί" και "αν όμως", η οποία είναι και ανώφελη και ανούσια. Λες και αν το άλλο άτομο το ενοχλούν η μύτη σου πχ. ή οι θρησκευτικές σου πεποιθήσεις, εσύ θα πας να τα αλλάξεις για να μπορέσεις να καλουπωθείς στην απαίτηση ενός άλλου για το πώς θα είσαι. Δεν μιλάμε για συμπεριφορές κοινωνικής ευελιξίας, ή μικροσυμβιβασμούς υπαρκτού σχετίζεσθαι, εδώ, αλλά για θεμελιώδη χαρακτηριστικά. Αυτό από μόνο του είναι τρελό αντι-κούκου, μυρίζει απόγνωση από χιλιόμετρο και απομακρύνει.

Αυτά από μένα, διευκρινίσεις πολύ ευχαρίστως.

"Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να απορρίψει τον οποιονδήποτε για σεξ ή σχέση": Αυτό δε νομίζω ότι χωράει αμφιβολία.

"Τους λόγους που απορρίπτει μια χαρά τους νιώθει και τους γνωρίζει, άλλο αν δεν τους εξωτερικεύει. Μπορεί να διστάζει επειδή ξέρει ότι κατόπιν θα αρχίσει μια συζήτηση "μα γιατί" και "αν όμως", η οποία είναι και ανώφελη και ανούσια. Λες και αν το άλλο άτομο το ενοχλούν η μύτη σου πχ. ή οι θρησκευτικές σου πεποιθήσεις, εσύ θα πας να τα αλλάξεις για να μπορέσεις να καλουπωθείς στην απαίτηση ενός άλλου για το πώς θα είσαι": Είμαι της άποψης ότι είναι καλό να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, αν δε μας αρέσει κάποιο εξωτερικό χαρακτηριστικό σε έναν άνθρωπο, το εκφράζουμε (προφανώς δε χρησιμοποιούμε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αλλά πάντα υπάρχει ο τρόπος να εκφράσουμε με ειλικρίνεια τους λόγους της απόρριψης). Τουλάχιστον εγώ προσωπικά (και όχι μόνο εγώ) θέλω να ξέρω σε τι αφορά η απόρριψη. Το αν κάποιος διστάζει να εκφράσει τους λόγους απόρριψης, είναι δικό του θέμα και καλό θα ήταν να το δουλέψει με τον εαυτό του. Αν επίσης διστάζει, μπορεί να το πει ("συγγνώμη, αλλά διστάζω να προσδιορίσω τι με ενοχλεί"). Επιλέγω να λειτουργώ βάσει ειλικρίνειας (ακόμα και αν - άθελά μου - πληγώσω). ΔΕ λέμε ψέματα. ΔΕΝ εξαφανιζόμαστε. Επιπλέον, μπορεί όντως κάποιος να αλλάξει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις (ή οτιδήποτε άλλο) αν το θέλει/αν είναι ερωτευμένος με τον "άλλον" (γνωρίζω άτομο που άλλαξε θρησκεία, για να παντρευτεί την αγαπημένη του). Δεν ισχυρίζομαι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει, αλλά καθένας δυνητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά σε διαφορετικά σενάρια.

Αυτό από μόνο του είναι τρελό αντι-κούκου, μυρίζει απόγνωση από χιλιόμετρο και απομακρύνει. Αυτό ακριβώς που λέει η αγαπητή Καραβάν. Αν είναι δυνατόν να θες να μάθεις γιατί τρως χυλοπιτα. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι πως ο σημαντικότερος λόγος είναι να αντιλαμβάνεται κάποιος ότι δεν υπάρχει χημεία σε επικοινωνιακό επίπεδο. Δε θα σε εξυπηρετήσει σε τίποτα ακόμα και αυτό. Θα πέσει η ψυχολογία σου. Αν σου πει ότι θεωρεί το χιούμορ σου κρύο, σε θεωρεί ξενερωτη και ψυχρή θα ήσουν ικανοποιημένη;

Caravan όπως πάντα τα σχόλια σου εύστοχα και καλά τεκμηριωμένα! Είχες καιρό να γράψεις και η απουσία των σχολίων σου ήταν αισθητή😊

Scroll to top icon