ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.1.2022 | 19:39

Ευθυνοφοβία λόγω βολέματος

Φίλος πάσχει από ευθυνοφοβία. Κάτι σαν σύνδρομο του πήτερ παν. Έχει εξαιρετική οικονομική κατάσταση και το πρόβλημα επιβίωσης λυμένο από τους γονείς του. Θα έχει σίγουρα να φάει και να μη δουλέψει μέχρι το τέλος της ζωής του. Κοντεύει τα 30 και ενώ έχει το πτυχίο του από τα 23, σουλατσάρει από εδώ και από εκεί σε διάφορες βλακείες και κάνει μεταπτυχιακά το ενα μετά το άλλο για να γεμίσει το χρόνο του, χωρίς ομως να αναζητά εργασία. Φοβάμαι μήπως έχει μπλέξει με ναρκωτικά. Η σχέση του με το άλλο φύλο είναι προβληματική. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω ώστε να γίνει επιτέλους ενήλικας και να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του; Πώς να του εξηγήσω πως μη μοχθώντας να βγάλει το δικό του ψωμί θα παραμείνει παιδί και υποτακτικός σε χειριστικούς τυχοδιώκτες που θέλουν να τον εκμεταλλευθούν οικονομικά; πως η κοινωνία κατακεραυνώνει τέτοιους ανθρώπους γιατί τους θεωρεί παράσιτα που ζουν με το μόχθο των άλλων χωρίς καμία προσπάθεια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
8
 
 
 
 
σχόλια

να εισαι εσυ υπευθυνος για τη ζωη σου ωστε να δινεις καλο παραδειγμα. να τον βοηθησεις δε μπορεις, μπορεις να εισαι διπλα του μεχρι να αποφασισει να βοηθησει τον εαυτο του - αν αποφασισει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν όντως δεν μάθει ποτέ του να δουλεύει να δει πως βγαίνει το ψωμί και τα έχει έτοιμα, σίγουρα θα πέσει σε εκμεταλλευτές. Αν γνωρίσει κάποια γυναίκα ''αράχνη'' ή οποιοσδήποτε τον ξεγελάσει, μπορεί να τον αφήσει ταπί. Μετά θα αναγκαστεί οπότε να δουλέψει. Θα πέσει όμως στα βαθιά νερά. Πάντως μεγάλο λάθος των γονιών του αυτή η πορεία που ακολουθεί.

Εγώ γενικά είμαι ενάντια στους αυτόκλητους συμβουλάτορες. Ο καθένας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι και έχει τα δικά του κριτήρια για το πως πορεύεται. Πολλές φορές το να λέμε ότι ξέρουμε τι θα ήταν καλύτερο για τον άλλον κρύβει κάτι εγωιστικό. Όσο παράξενη και προβληματική να μας φαίνεται προσωπικά η πορεία κάποιου άλλου ανθρώπου θα πρέπει να αναλογιστούμε με ποιανού τα κριτήρια μας φαίνεται έτσι; Τα δικά μας; Όπως λες ο φίλος σου είναι ενήλικας. Και πως νομίζεις ότι θα ενηλικιωθεί καλύτερα; Με το να του λες πως να πρέπει να ζήσει τη ζωή του ή να τον αφήσεις να πάρει το τιμόνι της ζωής του εκείνος; Και ας κάνει λάθη, κι ας πληγωθεί. Δικιά του η ζωή, δικές του και οι συνέπειες. Τέλος και να του τα πεις άμα ο ίδιος δεν θέλει να αλλάξει τη ζωή του δεν πρόκειται να το κάνει. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν συνήθως γιατί εμείς τους το λέμε αλλά γιατί παίρνουν εκείνοι την απόφαση να το κάνουν.

Αν σε όλο αυτό που γράφεις δεν υποβόσκει μια τόση δα ζήλεια για την τύχη και τη στρωμένη ζωή του φίλου σου, εύγε για τα ευγενικά σου συναισθήματα να προστατέψεις κάποιον άνθρωπο από τους άλλους.
Καλέ μου, το παιδί αυτό έτσι μεγάλωσε,έτσι τον έμαθαν. Επειδή γνωρίζω άτομα που τα είχαν όλα στρωμένα όντως έπεσαν στα ναρκωτικά. Εκεί προσπάθησε να τον συνετίσεις. Κατά τα άλλα, ορισμένοι γονείς μεγαλώνουν έτσι τα παιδιά τους που τα κάνουν άχρηστα. Σε αυτό δεν ξέρω αν θα καταφέρεις εσύ κάτι γιατί πιθανόν να σκεφτεί ότι ζηλεύεις.
Θα έπρεπε οι γονείς του να τον σπρώξουν από μικρό να δουλέψει. Να μάθει πως βγαίνει το μεροκαματο. Αφού δεν το έκαναν μην περιμένεις προκοπή τώρα.
Δε λέω ότι είναι καλό αυτό που κάνει όμως ας το πάρουμε και από την άλλη μεριά του νομίσματος. Όπως είπες δε δουλεύει αλλά μαζεύει μεταπτυχιακά. Αυτό δε μπορούν να το κάνουν όλοι, λόγω οικονομικών. Κάτι κάνει όμως, δε σουλατσαρει μόνο. Το να παίρνει το ένα μετά το άλλο τα μεταπτυχιακά σημαίνει ότι και πληρώνουν οι δικοί του αλλά και αυτός διαβάζει, ασχολείται με Κάτι. Μπορεί στο μέλλον να του τη βαρεσει και να πάει εξωτερικό και για αυτό να μαζεύει και τόσα μεταπτυχιακά και να εργαστεί σε κάτι που θα του αρέσει και τα μεταπτυχιακά να είναι ισάξια των απολαβών κάτι που αποκλείεται να γίνει στην Ελλάδα.Που το κακό εδώ;
Και τέλος ας μην κοροιδευομαστε!! Είδαμε και εμεις που μοχθησαμε την προκοπή μας. Δεν είχαμε πλούσιους γονείς,τα πτυχία στις κορνίζες και γίναμε σερβιτόροι για πενταροδεκαρες. Όλοι παλεύουμε για 500 ευρώ μετά από τόσους κόπους και διάβασμα και θυσίες. Που ακριβώς να πάει ο φίλος σου για δουλειά εδώ; Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς μας αν δεν είχε ανάγκη δε θα έκανε τις εξεφτελιστικες δουλειές που υπάρχουν εδώ με τους ακόμα πιο εξεφτελιστικους μισθούς. Για μένα καλά κάνει. Εσύ κοίτα να δεις τι θα κάνεις στη ζωή σου και άσε το φίλο Σου. Μια χαρά είναι!

Γιατί να τον βοηθήσεις? Φέρεται αλλοπρόσαλλα, είναι μαστουρωμένος, κακοποιεί τις κοπέλες του? Ή απλά σου ζήτησε την βοήθεια σου? Δεν αναφέρεις τίποτα τέτοιο μόνο το ότι είναι βολεμένος με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Να τον αφήσεις ήσυχο,

Δεν ξέρω τι θες να πεις με την παρομοίωση αυτή αλλά αν θες να ξέρεις ο Πίτερ Παν είχε δουλειά και μάλιστα πολύ σοβαρή! Ήταν ο αρχηγός μας και υπεύθυνος για όλα τα Χαμένα Παιδιά!
Δεύτερο αστέρι δεξιά και ίσια ως το πρωί!
Άσε τον άνθρωπο στην ησυχία του! Αφού όπως και ο ίδιος λες το έχει λυμένο. Θες να τον βάλεις στο λούκι! Ωραίος φίλος είσαι εσύ χαχα!

Μου φαίνεται ότι σε ενοχλεί που έχει λεφτά και δεν χρειάζεται να δουλέψει. Διακρίνω ζήλια.
Δεν χρειάζεται να μοχθήσει σε μια δουλειά αν δεν δεν έχει ανάγκη από λεφτά. Απλά έχεις την νοοτροπία 'αφού εγώ τρώω σκατά γιατί να μην φάει και ο άλλος'.

Scroll to top icon