ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.6.2022 | 18:32

Εξομολογουμαι πως

Έχω την τάση σαν άνθρωπος να απομακρύνω τους δίπλα μου και να κόβω κάθε επαφη μαζί τους όταν δεν νιώθω καλά. Νιώθω πως με κάθε φιλια που κάνω δεν δένομαι αρκετά μαζί τους και είναι λες και δεν μπορώ να αναπτύξω κάποιο συναισθηματικο δεσιμο. Δεν νιώθω, ότι κάνω το κάνω για να περάσει η ώρα μου χωρίς να με νοιάζει πραγματικά ποιος είναι απεναντι μου. Δεν μπορώ να εκφράσω το οτιδήποτε νιώθω είτε είναι θυμός είτε χαρά. Αφήνω τον εαυτό μου σπάνια ελεύθερο.Θα μπορούσα να αναλύσω για ώρες πως λειτουργώ δίχως συναίσθημα. Το μόνο κριτήριο μου είναι η λογική.
9
 
 
 
 
σχόλια

Έχεις κάνει shut down το συναίσθημα, για κάποιον λόγο. Η επιιθυμία για σύνδεση έχει καταπιεστεί σε σημείο να νιώθεις πως δεν υπάρχει. Μας γράφεις εδώ όμως. Κάτι θέλεις να επικοινωνήσεις, κάποιος θέλεις να σε ακούσει. Το ότι κάτι είναι μουδιασμένο δεν σημαίνει ότι παύει να υπάρχει. Απλώς έχεις χάσει την επικοινωνία με την καρδιά σου, για να προστατευτείς από κάτι. Μονάχα εάν καλλιεργήσεις μέσα σου την επιθυμία να νιώθεις (πιστεύοντας πως θα μπορέσεις να είσαι ασφαλής) θα έρθει σιγά σιγά και αυτό. Πήγαινε προς τα εκεί που παίρνεις έστω και την ελάχιστη δυνατή χαρά. Παρατήρησε το σώμα σου. Με τι νιώθει περισσότερη ενέργεια, με τι λιγότερη. Μέσα από το σώμα μπορείς να μάθεις τα συναισθήματά σου. Εάν και αυτό είναι κάπως μουδιασμένο, παρατήρησε τις αισθήσεις μέχρι να δεις κάποια αλλαγή. Αυτά.

Ειδική δεν είμαι αλλά μέσα στα διάφορα που διαβάζω κατά καιρούς, πολλά πράγματα ξεκινούν από τον συναισθηματικο δεσμό μεταξύ μάνας-παιδιου.
Ωραία προσέγγιση Dark_Rose. Ο λόγος που αναφέρεις στην πρώτη σου πρόταση είναι αυτός που θα ξεκλειδώσει κ όλα τα υπόλοιπα.

Μπορεί να είσαι πολύ λογικός άνθρωπος, προσωπικότητα τύπου INTJ ή κάπου εκεί κοντά. Μην νιώθεις άσχημα γι' αυτό. Εξάλλου, δεν χρωστάς σε κανέναν το να είσαι συνεχώς με το πλατύ χαμόγελο στα χείλη και να ταυτίζεσαι απόλυτα με ό,τι δράμα σου διηγούνται. Απλώς να θυμάσαι ότι οι σχέσεις (φιλικές, ερωτικές, ακόμα και επαγγελματικές) χρειάζονται αμφίδρομες ενέργειες. Σαφώς και αν πάντα οι άλλοι σε βρίσκουν πρώτοι, ενώ εσύ ποτέ και αν όπου πάτε, ακόμα και στο αγαπημένο σου μέρος, εσύ δείχνεις σα να έχεις μούτρα (μια αναγνώριση λέγοντας ευχαριστώ και το πόσο σου αρέσει που επέλεξαν το αγαπημένο σου μέρος αρκεί), σταματάει ο οποιοσδήποτε να βλέπει το νόημα στη φιλία σας, είναι λογικό.

Scroll to top icon