ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.10.2022 | 04:01

Όλα είναι ατμός....

Πώς συμπαραστέκεται κανείς στην αδερφή του που παλεύει με τις ορμόνες της για να κάνει κατάψυξη ωαρίων για το ενδεχόμενο να γίνει μητέρα, αν προλάβει ηλικιακά και αν βρει σύντροφο (ή δότη), κι ενώ έχει δώσει πόσα λεφτά, έχει πάρει πόσες ορμόνες, ξαφνικά κολλάει κοβιντ και πάνε όλα χαμένα γιατί δεν μπορεί να γίνει η λήψη ωαρίων σε ασθενή με κορονοϊο; Τι να της πω; Ότι δεν έχει δίκιο που στενοχωριεται που της πάνε όλα στραβά; Να ξαναπροσπαθήσει; Και πόσο καλό είναι αυτό; Τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν τόσες ορμόνες στην υγεία της στο μέλλον που κανείς δεν μπορεί να πει αν είναι ή σε πιο βαθμό επιβαρυντικές για τον οργανισμό; Αξίζει τόσες θυσίες για να γίνει κάποια μητέρα; Μπορεί... εξαρτάται τι θέλει η κάθε γυναίκα...αλλά δεν είναι και τεράστια κοινωνική πίεση για μια γυναίκα στα 40+; Λες και η αξία της μετράει μόνο αν γίνει μητέρα και όλα τα άλλα είναι μάταια... Οι άνθρωποι κάνουμε πολλά λάθη και κρίνουμε τόσο εύκολα τις ζωές και τις επιλογές των άλλων. Κι όμως αυτό που βλέπω εγώ ακόμη και σ αυτή τη στήλη, είναι άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους, τις έγνοιες τους, τις χαρές τους με έναν σύντροφο αλλά δεν μπορούν να βρουν τον/την κατάλληλη και υπάρχει μοναξιά στον κόσμο...κι όπως λέει και ο Ντίνος Χριστιανόπουλος "Εσείς που βρήκατε τον άνθρωπό σας κι έχετε ένα χέρι να σας σφίγγει τρυφερά, έναν ώμο ν’ ακουμπάτε την πίκρα σας, ένα κορμί να υπερασπίζει την έξαψή σας, κοκκινίσατε άραγε για τη τόση ευτυχία σας, έστω και μια φορά; Είπατε να κρατήσετε ενός λεπτού σιγή για τους απεγνωσμένους;".....
11
 
 
 
 
σχόλια

Το θέμα είναι να ενημερώνεται κάνεις και να συμβουλεύετε τον γιατρό του.

Το περιβάλλον, σίγουρα, πιέζει την γυναίκα και υπάρχουν αρκετές προλήψεις αλλά πρέπει να πάρει αποφασίσεις μόνη της στο τέλος της ημέρας

Αυτό που λες για την ηλικία της, το θέμα είναι να κάνει παιδί αν τα καταφέρει επειδή το θέλει, όχι επειδή το λέει ο χ ψ κλπ.
Αλίμονο αν κάναμε παιδιά απλά για να λέμε ότι κάναμε.
Γενικά το λέω.
Και η ηλικία στην γυναίκα - όπως τα βλέπεις και εσύ με την φίλη σου - είναι κρίσιμος παράγοντας.
Καλό είναι να γίνονται σε συγκεκριμένες ηλικίες αυτά..Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετά από μια χ ψ ηλικία είναι απίθανο. Καλή της επιτυχία, μακάρι να της πάνε όλα κατ'ευχήν.

Στα 25-35 τι έκανε? Δεν το λέω επικριτικά, αλλά αυτά δεν πρέπει να γίνονται τελευταία στιγμή.
Δυστυχώς κάποιες (λάθος και μη) επιλογές του παρελθόντος μας γυρνάνε μπούμεραγκ. Υπομονή και επιμονή λοιπόν στην αδερφή σου. Να είσαι δίπλα της και να της δίνεις κουράγιο.

Υ.Γ. Γενικά μιλώντας, κατά την προσωπική ΜΟΥ γνώμη, δεν το θεωρώ ιδανικό να γίνει κάποια μάνα με δότη, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορεί να βρει σύντροφο.
(Μιλάω για την περίπτωση έλλειψης συντρόφου).
Τι σημαίνει δεν μπορεί? Χάθηκαν οι άνδρες? Τόσα χρόνια τι έκανε δλδ? Και το παιδί που θα μεγαλώσει χωρίς πατέρα/ανδρικό πρότυπο? Τι θα του πει κιόλας, έχεις ανώνυμο πατέρα-δότη?
Κάποιες γυναίκες τα έχουν κάνει τόσο μαντάρα στα ερωτικά τους που φτάνουν μια χ ψ ηλικία και καταφεύγουν σε λύσεις απελπισίας μόνο και μόνο επειδή θέλουν να τεκνοποιήσουν. Ναι, η μητρότητα είναι δικαίωμα της γυναίκας, δεν χωράει αμφιβολία, (ίσως και σκοπός για πολλές), αλλά επίσης είναι ιερό πράγμα και πρέπει να γίνεται αβίαστα και σε σωστό περιβάλλον.
------------
@15.10.2022 | 11:54

Μίλησα με επιχειρήματα και λογική, κάνοντας ορθή κριτική πάνω στο θέμα αυτό βάση των πεποιθήσεων μου.
Εσύ από την άλλη πετάς την καραμέλα του μισογυνισμού χωρίς επιχειρηματολογία, απλά επειδή δεν έχεις τι να πεις και θες να μου πας κόντρα.
Κάνε με τώρα report και πιες ξυδάκι.

ειχες δεν ειχες παλι τα πετας τα μισογυνιστικα σου. Δεν βρηκε καταλληλο αντρα. Τελος. Ριξε μια ματια στον καθρεφτη κ θα καταλαβεις. Τσάο!

Τι εννοεις τόσα χρόνια τι έκανε? Δεν βρήκε τον κατάλληλο που θα της έβγαζε το μητρικό ενστικτο, δεν ήταν αρκετα ώριμη, μπορεί να πληγώθηκε και δεν ήθελε κάτι μέχρι να το ξεπεράσει, μπορεί να έκανε μεταπτυχιακό/διδακτορικό, επικεντρώθηκε στη καριέρα της και τα χρόνια πέρασαν. Το τι έκανε τόσα χρονια αφήστε την ίδια να το ξέρει. Είναι και θέμα τύχης να βρεις τον κατάλληλο.
Το θέμα είναι ότι θέλει παιδιά, και η κατάψυξη θα της προσφέρει μια άνεση τα επόμενα χρόνια.

@Anne_of_green_gables

Μήπως βρήκε τον κατάλληλο αλλά δεν τον ήθελε διότι επέλεγε τους μη κατάλληλους? (λέω ένα σενάριο, όπως και εσύ. Τι, όχι?)
Και το ότι πληγώθηκε δεν μου λέει κάτι, ούτε αυτό που λες για μεταπτυχιακό.
Και άλλες πληγώθηκαν, όλα στην ζωή είναι.
Και άλλες έκαναν μεταπτυχιακό/διδακτορικό και έχουν παιδιά. Ο καθένας θέτει τις προτεραιότητες του.
Αυτό για την ωριμότητα είναι αστείο, δεν το σχολιάζω καν.
Το μητρικό ένστικτο στην γυναίκα δεν χρειάζεται άνδρα για να βγεί. Εξού και η φίλτατη που δεν έχει σύντροφο και θέλει να γίνει μητέρα. Οπότε αυτό που λες ότι δεν της έβγαλε κανένας άνδρας το μητρικό ένστικτο είναι άτοπο.
Λες ότι μόνο αυτή ξέρει τι έκανε τόσα χρόνια, αλλά αμέσως αναιρείς την τοποθέτηση μου με το έτσι θέλω και μιλάς λες και είσαι defacto.
Δεν με αφορά τι θα κάνει η κοπέλα, δικαίωμα της όπως είπα και νωρίτερα. Εγώ είπα την άποψη ΜΟΥ με επιχειρήματα και λογική, ούτε έκρινα κανέναν.
Συμφωνώ ότι παίζει ρόλο και η τύχη καθώς και οι συγκυρίες της ζωής, αυτό εννοείται. Αλλά οι ΛΟΓΟΙ που αναφέρεις ΕΣΥ δεν δικαιολογούν να μην κάνει οικογένεια κάποιος-α, εφόσον το θέλει.

Να μάθεις να κάνεις διάλογο αρχικά και να δέχεσαι τις γνώμες των άλλων. Καθώς και να κατανοείς καλύτερα αυτά που διαβάζεις. Αλλά βέβαια, θίχτηκε ο εγωισμός σου εσένα και μιλάς με υφάκι.
(Ξέχασες να αναφέρεις την καραμέλα του μισογυνισμού όμως.)
λολ

Καταρχάς Το υφακι που το είδες? Είπες ότι τόσα χρόνια τι έκανε και δεν το λες επικριτικά, η επόμενη παράγραφος όμως άλλο δείχνει. Λες για διάλογο αλλά ούτε εσύ τον δέχεσαι, ούτε τις γνώμες των άλλων επίσης. Οι λόγοι που αναφέρω εγώ όπως λες είναι και αυτοί συγκυρίες της ζωής, δεν είναι δύσκολο να περάσουν τα χρόνια. "Κι άλλες έκαναν παιδιά καριέρα," τι να γίνει ρε φίλε κι άλλες δεν έκαναν όμως.
Κρίνεις πολύ εύκολα τους άλλους. Δεν ωριμάζουν όλοι το ίδιο, δεν προχωράνε όλοι με τους ίδιους ρυθμούς, δεν ξεπερνάνε όλοι χωρισμούς το ίδιο κτλ κτλ.
Δεν ξέρω για σένα αν έχεις βρει την κατάλληλη, αν θες παιδιά αλλά θα έκανες παιδιά με οποία να ναι? Θα παντρευοσουν έτσι απλά.?
Είπες ότι η μητροτητα είναι ιερή και θα πρέπει να γίνεται σε σωστό περιβάλλον. Ποιο είναι το σωστό περιβάλλον.? Σίγουρα να βρεθεί ο κατάλληλος πρώτα, εε δεν βρέθηκε. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία είναι που θα έχει παιδί χωρίς αντρικό πρότυπο.

Anne, λίγο πολύ οι άνθρωποι πληγώνονται επειδή πληγώνονται, πληγώνουν και δη το ίδιο άτομο δύο φορές. Και εγώ έχω πληγωθεί, ξανά και ξανά. Αυτό που θα γράψω δεν ενδιαφέρει κανέναν αλλά είναι τελείως ανθρώπινο και θέλω να το γράψω, δεν πλήγωσα κανέναν για να ξεπεράσω κάποιον άνθρωπο, θα μπορούσα να το κάνω ; Ναι, μου έδειξαν ενδιαφέρον αλλά δεν το έκανα ποτέ. Όλοι ζητάνε ειλικρίνεια και αμοιβαία συναισθήματα αλλά πόσοι από εμάς είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα παραπάνω;

Scroll to top icon