ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.12.2022 | 19:19

Πώς βάζεις όρια;

Είμαι 27 χρόνων και έχω σχέση σχεδόν ένα χρόνο με το αγόρι μου. Τώρα είμαστε από απόσταση . Εγώ είμαι στην Αθήνα μαζί με την μητέρα μου αυτό το διάστημα. Πριν κάποιο καιρό όταν η μητέρα μου ήταν στο σπίτι μας στην επαρχία και εγώ στην Αθήνα, πήρε τηλέφωνο να ευχηθεί στο αγόρι μου και του είπε κάποια πράγματα που είχε πει το αγόρι μου σε εμένα και τα είχα συζητήσει με την μητέρα μου. Αμέσως το αγόρι μου τα έβαλε με εμένα γιατί του κρύβω πράγματα και γιατί δεν του είχα πει ότι το συγκεκριμένο θέμα το συζήτησα με την μητέρα μου. Εγώ του είχα εξηγήσει ότι επειδή δεν έχω φίλες παρά μόνο μια γνωστή , ούτε κάποια αδερφή ή ξαδέρφη που να είμαι κοντά, τα λέω στην μητέρα μου για να πάρω μια γνώμη. Το γεγονός ότι η μητέρα μου πήρε την πρωτοβουλία να τον πάρει τηλέφωνο και να του ευχηθεί με ενόχλησε αρκετά. Της είπα με όμορφο τρόπο ότι δεν θα ήθελα να τον ξαναπάρεις τηλέφωνο και γενικά να μην ανακατεύεται και είχε συμφωνήσει. Σήμερα τον ξαναπήρε τηλέφωνο να του ευχηθεί για τα Χριστούγεννα χωρίς να με ρωτήσει και θύμωσε επειδή θεώρησε ότι της μίλησε ειρωνικά και ότι δεν εκτίμησε ότι τον πήρε τηλέφωνο για τις γιορτές κτλ. Μου λέει να τελειώσω την σχέση μου κτλ. Δεν μπορώ να της βάλω όρια , ώστε να μην ανακατεύεται στην ζωή μου . Της έχω μιλήσει και με όμορφο τρόπο και με καυγάδες . Δεν σέβεται την άποψη μου και κάνει πάντα το δικό της. Τον αριθμό του αγοριού μου τον είχαν ζητήσει οι γονείς μου όταν θα πήγαινα διακοπές το καλοκαίρι μαζί του σε περίπτωση που γίνει κάτι.Έχουμε σπίτι στην επαρχία και έχω αποφασίσει να μείνω στην Αθήνα για να βρω δουλειά και αργότερα θα έρθει και το αγόρι μου να μείνουμε μαζί. Η μητέρα μου λέει ότι δεν θέλει να έρθει το αγόρι μου για να μείνουμε μαζί και ότι έτσι δεν θα μπορεί να έρχεται να με βλέπει στην Αθήνα. Ξέρω ότι ίσως λέω παραπάνω πράγματα στη μητέρα μου και έτσι ανακατεύεται πιο πολύ, αλλά το κάνω επειδή δεν έχω κάποιον να μοιράζομαι τα πράγματα που με απασχολούν. Ξέρω ότι πρέπει να τα κρατάω για τον εαυτό μου όλα και να κάνω ότι νομίζω,αλλά καμιά φορά έχω την ανάγκη να κουβεντιάσω με κάποιον γιατί νιώθω ότι ίσως κάνω κάποιο λάθος κτλ. Το γεγονός ότι θα μείνω στην Αθήνα και οι γονείς μου στην επαρχία ξέρω ότι θα την κάνει να ανακατεύεται λιγότερο εφόσον θα είμαστε μακριά, αλλά γενικά δεν μπορώ να την διαχειριστώ. Με κάνει ότι θέλει. Αν θέλει να λήξω την σχέση μου θα την λήξω, ούτε θα υπολογίζει την γνώμη μου όταν της ζητήσω να μην κάνει κάτι. Τώρα θα μου πείτε να της βάλεις όρια ...πραγματικά δεν μπορώ. Η μητέρα μου σαν χαρακτήρας είναι νευρική , αρπάζεται με το παραμικρό και έτσι καταλήγουμε να τσακωνόμαστε. Λέει ότι το κάνει για το καλό μου και ότι αν συμβεί κάτι αυτή θα τρέχει μετά όχι το αγόρι μου.
9
 
 
 
 
σχόλια

Μια λύση μόνο υπάρχει κι αυτή είναι να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή μακριά από αυτήν. Καταλαβαίνω ότι την αγαπάς και είναι η μητέρα σου όμως 27 χρόνων θα μπορούσες να είχες ήδη τη δική σου οικογένεια και να είσαι πλήρως ανεξάρτητη.
Είναι πιθανό να ευθύνεται εν μερει η μητέρα σου που δεν έχεις φίλες, ώστε να στρέφεσαι για συμβουλές μόνο σε αυτήν (σκληρό ως σκέψη και πράξη για μια μάνα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν κι αυτά).
Προσπάθησε να κάνεις γνωριμίες και φίλες, θα σε βοηθήσει να απομακρυνθεις λίγο και ίσως δεις τα πράγματα πιο καθαρά.

Μια από τα ίδια, φίλη μου (δεν είμαι η εξομολογούμενη). Η μάνα μου πάντα κάτι αρνητικό βρίσκει να πει ακόμα και σε ουδέτερη πληροφορία που θα της δώσω. Για να καταλάβεις, είμαι 29 και σε σοβαρή σχέση. Ο δικός μου λέει του χρόνου να πάμε Ταϋλάνδη και κλείνει εισιτήρια. Το μοιράζομαι όλο χαρά με τη μαμά, και αυτή όλο πανικό μου λέει ε μα του χρόνου θα είσαι 30, δηλαδή αντί να προσπαθείτε για παιδί, έχετε πλάνα να πάτε διακοπές?! Μα στις διακοπές είναι που προκύπτουν οι εγκυμοσύνες μια χαρά. Ασχέτως αυτού, τι τη νοιάζει, πρόγραμμα στην τεκνοποίησή μας θα βάλει? Γελάω. Τέλος πάντων, είναι κάτι τύποι μάνας που απλώς έχουν άποψη για όλα. Είτε κάτι θετικό τους πεις είτε κάτι αρνητικό ή μια ουδέτερη πληροφορία, βρίσκουν κάτι να πουν. Ευτυχώς η δικιά μου δεν επεμβαίνει, αλλά νομίζω ότι αν έμενα μαζί της και της είχα δώσει αέρα, μια χαρά θα το έκανε κι αυτό.

People pleasing λέγεται αυτό , συνεξαρτητική σχέση με τη μητέρα η οποία σαν ναρκισσιστική φιγούρα σε χειραγωγεί. Όλα αυτά είναι δική σου επιλογή , εσύ της κάνεις όλα τα χατίρια γιατί νομίζεις ότι έτσι θα έχεις την αγάπη της! Τι αγάπη είναι αυτή που για να την έχεις πρέπει να θυσιάσεις το να έχεις εαυτό και αυτόνομη ύπαρξη με δικές σου επιθυμίες ?! Ό,τι δεν έχουν πάρει κάποιες μάνες στη ζωή τους το ψάχνουν από το παιδί . Ημαρτον. Εάν έχεις άρνηση να αλλάξεις δεν θα αλλάξει τίποτα , θα έχουν περάσει 10 χρόνια και θα έχεις μόνο τη μαμά σου,όχι φίλες και όχι αγόρι γιατί θα τους έχει απομακρύνει όλους. Για να σε ταρακουνήσω τα λέω. Μπορείς και μόνη σου γενικά , τον θηλασμό τον έχεις κόψει χρόνια τώρα :Ρ

"θα μείνω στην Αθήνα και οι γονείς μου στην επαρχία ξέρω ότι θα την κάνει να ανακατεύεται λιγότερο" πόσο αθώα, πόσο αγνή, πόσο ατριφτη !!!! Ο ΔΡΑΚΟΣ θ σε βρει παντού, ήδη τ έχεις δώσει πλήθος δικαιώματα αφού "τα λέω στην μητέρα μου για να πάρω μια γνώμη" εσκαψες τ λάκκο σου μόνη σου, καλά ξεμπερδεματα (not)

Φοβού τις μάνες που φυτρώνουν εκεί που δεν τις σπέρνουν…
Απαράδεκτο αυτό που έκανε, να πάρει τηλέφωνο δήθεν, για να ευχηθεί. Μόνο προβλήματα μεγάλα θα σου δημιουργήσει αυτή η συμπεριφορά και θα κάνει τη ζωή σου άνω κάτω. Για αρχή μίλα σε ένα ψυχολόγο, για να σε βοηθήσει να βάζεις όρια (χωρίς να το ξέρει η μαμά φυσικά). Πρέπει να βρεις τρόπο να ζήσεις χωριστά και να βρεις φίλους, για να μιλάς. Όσο της μιλάς, θα της δίνεις πάτημα να ανακατεύεται στη ζωή σου. Βάλε όρια τώρα. Προλαβαίνεις, είσαι μικρή ακόμα. Αλλιώς θα ανακατεύεται στη ζωή σου ακόμα και όταν είσαι πενήντα δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Εσύ στη συνέχεια να μαζεύεις τα κομμάτια σου από τις καταστροφές που θα προκαλεί. Μην το επιτρέψεις.

Scroll to top icon