ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.1.2023 | 00:40

Η ηλικία δεν είναι ένας αριθμος

Η ηλικία δεν είναι απλά ένας αριθμός, σήμερα στο μάθημα(χομπυ)πάνω στη κουβέντα μας ρώτησαν την ηλικία μας, θα έπρεπε να πω ψέματα, να κερδίσω 5 χρόνια έτσι κι αλλιώς μικροδειχνω, ας έλεγα ότι είμαι 30 και όχι 35. Είμαι 9 χρόνια μεγαλύτερη από την πιο μικρή και 4- 5 από τους υπόλοιπους. Ένιωσα πολύ άσχημα που με έβλεπαν έτσι. Μου είπαν ότι δεν μου φαίνεται όμως δεν είναι το ίδιο. Όχι δεν είναι απλά ένας αριθμός για μένα, μου θυμίζει πόσο αποτυχημένη είμαι, που δεν κατάφερα αυτά που ήθελα, ούτε που θυμάμαι τι έκανα στα 26 μου, μόνο ότι ενιωθα αρκετα χαμένη σε διάφορα θέματα,σίγουρα όμως έβλεπα τα 35 ως κάτι πολύ μακρινό. Έχω θέμα με την ηλικία. Είμαι αυτή η γενιά που στην ενηλικίωση μας μετά από τις σπουδές δηλ που θα βγει στην αγορά εργασίας δοκιμαστηκε από την οικονομική κρίση του 2008 -με επηρέασε βαθύτατα-και μετά δεν σταματησε να δοκιμάζεται μέχρι και σήμερα με ολα αυτά τα αρνητικά που συμβαίνουν. Νιώθω ότι μου χρωστάει η ζωή. Και τώρα εφτάσα 35 να ντρέπομαι που δεν είμαι εκεί που θελω επαγγελματικα ούτε προσωπικά που τώρα που πήγαινα για να χαλαρώσω στο μάθημα να νιώθω ότι τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο, ότι η ηλικία μου είναι τροχοπέδη στο πως φέρομαι. Πιθανόν για τους υπολοιπους να τους ήταν αδιάφορο. Γιατί πρέπει η ηλικία να είναι το σημείο αναφοράς μας?
14
 
 
 
 
σχόλια

Ο μόνος αριθμός που με προβληματίζει πλέον είναι αυτός που δείχνει η ζυγαριά.
Ειλικρινά δε θα ήθελα να είμαι πάλι 20 χρόνων, ίσως 10-11. Σε εκείνα τα χρονια της αθωότητας που ήταν όλα απλά, ζούσαμε ξέγνοιαστα και η μόνη μας έγνοια ήταν αν θα μας αφήσουν να γυρίσουμε αργά το βράδυ σπίτι.
Μην γκρινιάζεις, ζήσε τη ζωή σου. Και στα 35 νεότατη είσαι. Αν δεν τα καταφέρνεις πήγαινε να παίξεις τάβλι σε καπη. Θα σου λένε όλοι πόσο νεαρή είσαι και θα λυθεί το θέμα. Όλα σχετικά είναι σε αυτή τη ζωή.

Ποτέ δεν είναι "κατάλληλη" η ηλικία, αν δεν νιώθεις άνετα στο πετσί σου. Όταν ήμουν 16-17 υπέφερα, γιατί ευχόμουν να δείχνω "πιο γυναίκα" και να μοιάζω σε γυναίκες σταρ που ήταν πολύ μεγαλύτερές μου (συγκεκριμένα, στη Νικόλ Κίντμαν). Ένιωθα "λίγη" γιατί δεν είχα τη γοητεία και τον αέρα μιας άνετης γυναίκας και αντ' αυτού ήμουν συχνά αμήχανη, συνεσταλμένη έφηβη κοπελίτσα και μόνιμα ανικανοποίητη με την εμφάνισή μου. Οι συνομήλικές μου έδειχναν λες και ήδη ήξεραν να φτιάχνουν τα μαλλιά τους, το μακιγιάζ τους, να ντύνονται και να περπατούν όμορφα, ενώ εγώ ένιωθα μια αδέξια αγγούρω με μια θάλασσα σγουρών μαλλιών που δεν ήξερα πώς να τιθασεύσω. Τα αγόρια ούτε που με κοιτούσαν, ή έτσι ένιωθα τουλάχιστον (ξέρεις, ένας-δυο που μου άρεζαν δεν τους άρεζα, οπότε καταστροφή, νόμιζα ότι δεν πρόκειται σε κανέναν ν' αρέσω). Κάπου 4 χρόνια αργότερα έτυχε να δω ένα οικογενειακό μας βίντεο όπου ήμουν κι εγώ στο πλάνο και σκέφτηκα "μα καλά, μια χαρά ήμουν, γιατί μου έβρισκα τόσα ελαττώματα τότε και στεναχωριόμουν για βλακείες;" Πιστεύω ότι θα φτάσεις κι εσύ σε μια φάση 5-6 χρόνια αργότερα που θ' αναπολείς αυτή τη χρονιά και θα λες στον εαυτό σου ότι μια χαρά όλα τα είχες μπροστά σου, τίποτα δεν σου έλειπε, αλλά καθόσουν κι αγωνιούσες για μικροπράγματα. Δεν χρωστάς απολογία σε κανέναν για την ηλικία σου, για τα όσα έκανες ή δεν έκανες, ούτε και περιμένει κανείς να φέρεσαι με συγκεκριμένο τρόπο "αρμόζοντα" στην Χ ή Ψ ηλικία. Μετά το μάθημα, είτε βγεις στην παιδική χαρά για να κάνεις τσουλήθρα και να ξεκαρδιστείς στο γέλιο είτε καθίσεις για να πλέξεις κάτι, κάνε το, αρκεί να σε εκφράζει. Αν κοιτάς τριγύρω σου με απολογητικό βλέμμα, λες και περιμένεις ότι οι άλλοι θα χρησιμοποιούν την ηλικία σου σαν σημείο αναφοράς, το έχασες το παιχνίδι. Οι κακοπροαίρετοι θα σε κατακρίνουν έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν απ' τα 23 σου θα είχες ντοκτορά στην Κβαντική Φυσική. Γι' αυτό να βάζεις προτεραιότητα εσένα και τις καλές σχέσεις με καλοπροαίρετους ανθρώπους.

Είσαι πάρα πολύ νέα για να νιώθεις άβολα με την ηλικία σου. Απόλαυσε τη χαρά που σου δίνει η ενασχόληση με το αγαπημένο σου χομπυ και να είσαι ευγνώμων για την κάθε μέρα που είσαι ελεύθερη, υγιής και αρτιμελής. Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν το αγαπημένο τους χομπυ για λόγους υγείας, πολέμου, έλλειψης χρημάτων και πολλά άλλα. Συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης γιατι σε φθείρει και χάνεις τις απολαύσεις της ζωής.

Όταν έκλεισα τα 30 έπαθα κάποια ''κρίση'' και τώρα που είμαι 37 δεν μπορώ να πω, πως δεν με απασχολεί και εμένα η ηλικία. Είναι όμως όντως ένας αριθμός που με τη πάροδο του χρόνου αυξάνεται και δεν μειώνεται σε κανέναν. Πολλοί μου λένε πως μοιάζω το πολύ 31 διότι μικροδείχνω επίσης. Σκέψου όμως πως υπάρχουν άνθρωποι που μεγαλοδείχνουν. Δηλαδή μπορεί κάποιο άτομο να είναι 25 και να μοιάζει 35. Αυτό δεν είναι πιο δύσκολο και αυτός/ή που το ζει, να νιώθει σαν να αδικείται; Πιστεύω πως ναι. Σκέψου επίσης πως και αυτός/ή που είναι τώρα 20 και κάτω από 30 γενικώς, μεγαλώνουν και αυτοί. Κανείς δεν μένει πάντα μέσα στη νιότη, αλλά υπόκειται στη φθορά του χρόνου. Και κάτι ακόμα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να ζήσουν ούτε ως παιδιά και έφυγαν πολύ νωρίς δυστυχώς. Βασικά δεν θα ήθελα να με δω ηλικιωμένη, αλλά εύχομαι μέχρι τότε να έχω ζήσει πράματα και να νιώθω πλήρης.

Οι γυναίκες έχουν το προνόμιο να περνάνε μια χρυσή εποχή στα νιάτα τους χωρίς να έχουν προσπαθήσει καθόλου. Άλλα ότι δίνεται απλόχερα απ' τη φύση, το παίρνει πίσω ο χρόνος. Σκοπός είναι να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο όσα σου δόθηκαν και να μην τα θεωρήσεις δεδομένα. Αν δεν το κάνεις πάντα θα έχεις απωθημένα και αισθήματα μειονεξίας. Αλλά αυτές οι σχέψεις δεν ταιριάζουν με τη νιότη.
Στους άνδρες ο χρόνος συνήθως προσθέτει πράγματα αν έχουν μυαλό, οι συνθήκες τους ευνόησαν και έχουν προσπαθήσει πολύ. Περισσότερο πρόβλημα αποτελεί για αυτούς η νεότητα παρά προνόμιο γιατί ξεκινάνε απ' το μηδέν. Ανέκαθεν ο άνδρας ήταν το αναλώσιμο φύλο που καλούταν να αποδείξει τον εαυτό του για όλη του τη ζωή.

Ο χρόνος στους άντρες προσθέτει πράγματα και αφαιρεί μαλλιά...
Πιο μισογυνικη προσέγγιση δε θα μπορούσες να κάνεις.
Οι άντρες δεν γερνάνε; δεν κάνουν ρυτίδες, κοιλιά, σακούλες κάτω από τα μάτια; δεν ξεμωραινονται στα 50;
Ο,τι τους δίνει η φύση το παιρνει πίσω ο χρόνος... Σε κάποιους μάλιστα δεν το παίρνει καν πίσω, γιατί δεν έχουν τπτ να δώσουν πάρα μονάχα άφθονη μιζέρια, που δεν την θελει κανείς.

Κάθεσαι και αντιδράς γιατί κάτι σε ενόχλησε χωρίς να πιστεύεις αυτά που λες. Θα καθόμαστε τώρα να παριστάνουμε ότι άνδρες και γυναίκες ψάχνουν τα ίδια πράγματα στο άλλο φύλο; Ανέφερα τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα και των δύο φύλων, κάποιοι παίζουν σε πιο δύσκολη «πίστα» στην αρχή, άλλοι στο τέλος, δεν είπα πουθενά ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες. Αλλά το να κάνουμε λες και όλα είναι τέλοια και δεν υπάρχουν προκλήσεις είναι σαν να κλείνουμε τα μάτια μας, που δεν είναι ποτέ καλή συμβουλή.

Ισχύει, η κρίση ηλικίας έχει να κάνει με το αν έχεις καταφέρει να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει. Αν ναι ούτε που σε ακουμπάνε τα χρόνια που περνάνε. Αν οχι, εκεί έχει ζόρια.
Σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα, γυμναστική, καλή διατροφή, όσο μπορεί κανείς καλή ψυχολογία και η φθορά καθυστερεί. Και η επιστήμη έχει προχωρήσει σε σχέση με σαράντα χρόνια πριν και υπάρχουν θεραπείες νεότητας, εφικτες σχεδόν για όλους.
Σήμερα πιστεύω πως σχεδόν κανένας δεν δείχνει την ηλικία του, δείχνουν οι περισσότεροι νεότεροι, κάτι που δενσυνέβαινε 20 30 χρόνια πριν.

@6.1.2023 | 09:25

Σε γενικές γραμμές ναι, πολλοί-ες δεν δείχνουν την ηλικία τους αλλά η εξέλιξη της επιστήμης και τεχνολογίας γενικά όσον αφορά την βελτίωση της εμφάνισης, έχει 2 όψεις.
Η συνεχής εμμονή που προβάλλεται για κάποια πρότυπα ομορφιάς πολλές φορές οδηγούν κάποια άτομα να κάνουν υπερβολές εις το όνομα της ομορφιάς/νεότητας.
Άσε που θέλει και αρκετό χρήμα για να φαίνεσαι νεότερος. (gym, cosmetic, διατροφή κλπ).
Ο καθένας πρέπει να βρει κάπου την ισορροπία και να καλυτερεύσει τον εαυτό του μέσα και έξω όσο μπορεί.

Είσαι 35 , είσαι τυχερή για αυτό και στο μέλλον θα κοιτάζεις φωτογραφίες σου και θα λες ,μα τι ωραία που ήμουν ,γιατί δεν μπορούσα απλά να νιώσω αρκετή και να το ευχαριστηθω ;

Scroll to top icon