ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.5.2023 | 00:16

Φοβάμαι να γνωρίσω τους γονείς του!

Γεια σας! Έχω μια σχέση δεν πάει πολύς καιρός το πολύ 4 μήνες ακόμα παραπάνω δεν έχουμε προχωρήσει! Εξάλλου είναι και νωρίς! Όμως παρόλο που είναι νωρίς να με γνωρίσει ακόμα και στην οικογένεια του! Φοβάμαι να γνωρίσω γονείς αδέρφια ξαδέρφια μέχρι και φίλους! Ντρέπομαι για το τι θα συζητάω και πάνω στην ντροπή στο άγχος φοβάμαι να μην χάσω και τα λόγια μου η μην πω κάτι που θα είναι κακό και με παρεξηγήσουν! Δεν ειχα ποτέ μου μια σχέση τόσο σοβαρή! Μεταξύ μας τα πάμε καλά όμως σκέφτομαι με τους γύρω του πως θα τα πάω αν δεν με συμπαθήσουν; Αν με θεωρήσουν ξινή και το ότι δεν μιλάω πολύ; Εσείς; Έχετε βιώσει παρόμοια κατάσταση;
8
 
 
 
 
σχόλια

Το κείμενο σου έχει συντακτικά λάθη. Θα σταθώ στο σημείο που λες ότι είναι νωρίς στους 4 μήνες για να προχωρήστε. Τι εννοείς νωρις; Θέλεις αυτόν τον άνθρωπο ερωτικά ή είσαστε "μαζί" πλατωνικά;
Περιμένεις όταν θα αρχίσει να κοιτάει αλλες;
Πρέπει πρώτα να γράψετε πολλά χιλιόμετρα για να γνωρίσεις γονείς.

Εννοείταιι πως τον βλέπω ερωτικά! Όμως πάντα ήθελα να περάσει λίγος καιρός για να μάθεις τον άλλον πρώτα. Να δείτε τι θέλετε. Και εννοείται όταν έρθει η στιγμή θ γίνει και αυτό! Αλλες όχι δεν κοιτάει δεν είναι τέτοιος άνθρωπος όμως όταν δει κάτι ωραίο η μία ωραια κοπέλα θα μου τ πει όπως σε φωτογραφία θα μου δείξει μια κοπέλα θα μου πει κοίτα μια ωραία κοπέλα! Γενικά σαν χαρακτήρας σε εμένα είναι ανοιχτό βιβλίο!

Καταλαβαίνω πως νιώθεις , τέτοιοι φόβοι φεύγουν μόνο με το να το κάνεις. Να τους γνωρίσεις δηλαδή, να είσαι όπως σου βγει εκείνη την ώρα και να μην είσαι τόσο σκληρή με τον εαυτό σου. Δεν αντιπαθούν τόσο εύκολα οι άνθρωποι χωρίς να τους κάνεις κανένα κακό, επίσης δεν υπάρχει το τέλειο πράγμα να πεις την κάθε στιγμή και δεν είναι όλοι τοοοσο αυστηροί κριτές όσο το μυαλό μας που σκέφτεται όλα αυτά τα τρελά! Πιστεύεις ότι εκείνοι θα τα πουν όλα τέλεια και θα είναι οι τέλειοι άνθρωποι; Πιστεύεις ότι εκείνοι δεν έχουν ώρες που είναι ξινοί και δεν μιλούν πολύ ; Και αν δεν σε συμπαθησουν απλά επειδή είσαι ντροπαλή τι είδους άνθρωποι είναι και γιατί να σε νοιάζει τόσο η γνώμη τους; Ούτως ή άλλως δεν είναι εκείνοι η σχέση σου. Θα σου φύγει όλο αυτό όταν βγάλεις την τελειομανία απτό μυαλό ,συγκεντρωθείς στην επιθυμία σου να τους μάθεις εσύ, να δεις τι άνθρωποι είναι (οπότε η προσοχή σου να πάει σε αυτούς και όχι στον εαυτό σου) και όταν τους γνωρίσεις γενικά .

Συγνώμη "Μοναχικέ Λυκε", αλλά από το κείμενο κατάλαβες εσύ αυτό; ειλικρινά τώρα! Θεωρείς ότι είναι πρέποντα αυτά που γράφεις εδώ ανώνυμα; είναι άκυρη η απάντηση σου και καθόλα μη σχετική με το κείμενο, νομίζω πρέπει να κατανοήσεις λίγο καλύτερα τη κατάσταση σου, αναφορικα με την κατανόηση του κειμένου σου, όπως και της απάντησης σου. Άιντε μην ξεκινήσω να σου αναλύω τον πρώτο ΝΟΜΟ του Νευτωνα βραδιάτικο.

Μάλιστα, λοιπόν, αρχικά θα απαντήσω στην εξομολογουμενη.

1ον: ναι σε μικρότερη ηλικία έχω νιώσει και εγώ έτσι. Αλλά με τον καιρό ξεπέρασα την οποία ανασφάλεια είχα, διοτι δεν με έκριναν γενικά αρνητικά είχα ας πούμε την ελευθερία του λόγου μου. Οπότε με τον καιρό αναπτύχθηκε ο λόγος μου και ανέβηκε η αυτοπεποίθηση μου, οπότε σήμερα στην ηλικία των 35 δεν εχω τέτοιους φόβους να γνωρίσω γονείς και τέτοια, δεν μου περνάει καν η σκέψη από το μυαλό.

2ον: Να απαντήσω και στον Μοναχικό Λύκο καθως στο προηγούμενο μήνυμα τον αποπηρα λίγο και είναι κρίμα από το Θεό. Λοιπόν, ευγενικέ και καλέ μου Μοναχικέ Λυκε. Σχετικά με την κατανόηση του κειμένου της εξομολογουμενης όπως και της απάντησης σου. Δεν της απάντησες εάν έχεις αισθανθεί το ίδιο, δηλαδή ανασφάλεια με το να γνωρίζεις γονείς και τέτοια, πάρα μόνο της λες "Δε σε θέλει, δεν μπορεί να στο πει ο ίδιος, και προσπαθεί να σε ωθήσει ώστε να το τελειώσεις εσύ."

Το κείμενο είναι σαφές. Σου λέει το και το και εσύ απαντάς το και το. Θα ήθελες να αιτιολογησεις την απάντηση σου; ποιος δεν την θελει; ποιος δεν μπορεί να της το πει; ποιος προσπαθεί να την ωθήσει ώστε να το τελειώσει εκείνη; και έστω ότι δεν θέλεις να απαντήσεις γιατί φοβάσαι κάποια πιθανή "τιμωρία". Που η μόνη τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί είναι αυτή που προβλέπεται από τον ΝΟΜΟ και από κανέναν άλλο. Και ο ΝΟΜΟΣ είναι σαφής και μεριμνά για όλες τις πιθανές εκβασεις.
Έτσι λοιπόν, επειδή είναι λίγο παράλογο αυτό που συμβαίνει. Θα ήθελες απλώς να απαντήσεις στην εξομολογουμενη στα ερωτήματα της; η θα ήθελες τουλάχιστον να γίνεις πιο σαφής στην απάντηση σου, έστω εάν μπορείς λίγο να αναπτύξεις το κείμενο σου; δεν θα υπάρξει καμία τιμωρία από εμένα.

Αρχικά εννοείται πως με θέλει ίσα ίσα μου το δείχνει με πράξεις με λογικά όχι και πολύ! Αλλά με πράξεις το βλέπω! Για γονείς εννοείται πως είναι και νωρίς να γνωριστούμε! Είναι και εκείνος πιο ντροπαλός είμαι και εγώ! Παρόλο που είμαστε τόσο λίγο μαζί προσπαθώ με κάθε τρόπο όταν πηγαίνουμε βόλτα μην βρεθούμε τυχαία με τους δικούς του ανθρώπους με αγχωνει το γεγονός το ότι αν μου πουν οι δικοί του άνθρωποι κάτι και πιο πολύ αν είναι ερώτηση το τι θα απαντήσω. Και αυτό που με αγχωνει είναι επειδή γενικά πάντα θα ακούσει την κάθε λέξη μου που θα πω ότι εκείνη την ώρα σίγουρα θα με κοιτάει και θα προσέχει το τι λέω στους δικούς του ανθρώπους. Και αυτό είναι που με αγχωνει περισσότερο... Εννοείταιι ούτε εγώ με γονείς κλπ είχα ποτέ μου θέματα! Όμως επειδή έχουμε 9 χρόνια διαφορά ηλικίας το σκέφτομαι! Το πώς θα με κρίνουν οι δικοί του άνθρωποι! Όμως θεωρώ με αυτόν τον άνθρωπο ζητάμε τα ίδια πράγματα και πως ταιριάζουμε! Έχε περάσει μάλιστα και απο το μυαλό μου ο φόβος μην τον χάσω! Δεν θα το ήθελα. Γιατί καλά παιδιά δεν βρίσκεις παντού! Όπως και γυναίκες...

Scroll to top icon