ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.6.2023 | 22:20

Δύο μήνες

Εδώ και καιρό δεν νιώθω καλά. Κάνω το αδύνατο δυνατό ώστε να μην το καταλάβουν οι φίλοι μου και η οικογένειά μου, να συνεχίσω μια φυσιολογική καθημερινότητα αλλά δεν αντέχω άλλο. Δεν είμαι καν σίγουρη πως υπάρχω, δεν κοιμάμαι, νομίζω δεν νιώθω και πολλά, δεν με γεμίζει τίποτα. Η αποφασιστικότητα και η δύναμη της συνήθειας έχουν αρχίσει να τελειώνουν και αυτό που πίστευα πως ήταν μια φάση δεν λέει να περάσει. Βλέπω τον κόσμο να φεύγει κάτω από τα πόδια μου κάθε μέρα και περισσότερο όμως αδυνατώ να κάνω κάτι για να τον κρατήσω. Με τον φίλο μου μάλλον θα χωρίσουμε, είμαι απόμακρη τον τελευταίο καιρό και νιώθει πως έχω κάτι μαζί του. Δεν έχει άδικο να αισθάνεται αδικημένος. Στη δουλειά μου βλέπω την απόλυση να έρχεται με ταχείς ρυθμούς γιατί όλοι έχουν συνεχώς παράπονα από εμένα, δεν είμαι ευχάριστη και χαμογελαστή, δεν κερδίζω πλέον τους πελάτες. Έχουν και αυτοί δίκιο αλλά δεν έχω το κουράγιο να κάνω κάτι περισσότερο. Τη σχολή μου ελπίζω να την τελειώσω... κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Αποφάσισα και επικοινώνησα με το κέντρο υγείας της περιοχής μου. Η αναμονή για ένα ραντεβού με ψυχίατρο είναι τρεις μήνες. Έχει περάσει ο ένας. Δεν ξέρω τη λύση ψάχνω να βρω εκεί όμως από ότι φαίνεται δεν έχω καταφέρει να τη βρω μόνη μου. Δύο μήνες ακόμα. Δύο μήνες που πρέπει να κρατάω όσο γίνεται τα κομμάτια μου, δύο μήνες τουλάχιστον.
10
 
 
 
 
σχόλια

Δεν είσαι μόνη σου, να ξέρεις. Αν και ξέρω πως έτσι νιώθεις. Υπάρχει βοήθεια και είμαστε όλοι εδώ να σε ακούσουμε. Υπάρχουν και τηλεφωνικές γραμμές που θα μπορούσες να πάρεις να μιλήσεις.
Και τα δικά σου πρόσωπα θα είναι εκεί για εσένα. Και εκείνα ανησυχούν.

Δεν ξέρω και αν έχεις κάποιο νοσοκομείο κοντά. Είσαι Αθήνα, έχεις κάποια μεγάλη πόλη κοντά σου; Αν θέλεις κάνε έναν ανώνυμο λογαριασμό εδώ να σου προτείνω κάποια πράγματα.

Να πω πως αν είσαι κίνδυνος για τον εαυτό σου, ΠΡΕΠΕΙ να πας στα επείγοντα της ψυχιατρικής σε οποιοδήποτε νοσοκομείο εφημερεύει και να ΜΗΝ περιμένεις αυτούς τους μήνες. Κάποια στιγμή ένιωθα πως δεν θα επιβίωνα μέχρι το ραντεβού και αναγκάστηκα να απευθυνθώ στα επείγοντα.

Επίσης ξέχασα να σου πω ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με νοσοκομείο στα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία (βρες τηλέφωνα από το google ή λέγε ακαταλαβιστικα στο ρομπότ στην τηλεφωνική γραμμή 1535 μέχρι να σε συνδέσει με υπάλληλο), και να ρωτήσεις να πας με ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟ που σημαίνει ότι πας στο τέλος οποιασδήποτε μέρας χωρίς ραντεβού, όταν τελειώσουν τα προηγούμενα ραντεβού. Απλά πρέπει να ρωτήσεις για να μην πας τσάμπα και σου πουν ότι εκείνη τη μέρα δεν δέχονται υπεράριθμα.

Δεν θέλεις να στεναχωρήσεις τους άλλους; Για αυτό το κρύβεις; Οι φίλοι σου και η οικογένειά σου θα στεναχωριουνται πιο πολύ να σε παρατηρούν και να δουν κάτι και να μην ξέρουν τι έχεις, από το να τους το πεις/δείξεις.
Ο φίλος σου ήδη το έχει προσέξει, αλλά δεν γνωρίζει, ε; Του έχεις μιλήσει για το πώς νιώθεις;
Μπορείς να πάρεις ένα διάλειμμα από την δουλειά; Να πάρεις χρόνο. Δεν μπορούμε όλοι να δείχνουμε ένα ψεύτικο χαμόγελο.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού σε νοσοκομείο. Ούτε εκεί είναι γρήγορα, είναι 1 μήνας αναμονή, αλλά δεν είναι 3. Γράψε στο google 1535 και κοίτα τα διαθέσιμα ραντεβού, δεν χρειάζεται καν να πάρεις τηλέφωνο.

Αυτό είναι το χειρότερο, που περιγράφεις και το πιο ψυχοφθορο. Τα ίδια εκανα και εγώ αλλά με τρομερή αποτυχία στο να "κρυψω" ότι δεν είμαι καλά.....Ευτυχώς που πήρες μια τέτοια απόφαση για να ανακουφιστεις από αυτό που νιώθεις, να προσθέσω επειδή γύρω από τη ψυχικη υγεια υπάρχει και το στίγμα της τρέλας, οτι εάν βαράμε μπιελες από τις ψυχοπιεστικες συνθήκες του περιβάλλοντος, οσο πιο γρήγορα το συνηδειτοποιησει κάποιος, τόσο το καλύτερο να αναζητήσει την καταλληλη φροντιδα και να ακολουθήσει βεβαια κατά γράμμα την θεραπεία του. Πάνω απ' όλα η υγεία μας, και ειδικά στις περιπτώσεις που μπορεί να αποτελούμε τόσο κίνδυνο για τον εαυτό μας όσο και για το οποιο περιβάλλον μας.

Καταρχήν γιατί πρέπει να προσπαθείς να μην το καταλάβουν οι άλλοι ; Μίλα επικοινωνησε, μοιράσου. Έπειτα σκέψου αν από κάτι απτή ζωή σου θα ήθελες να δραπετεύσεις αλλά δεν μπορείς να πάρεις την ευθύνη να φύγεις ή να αλλάξεις κάτι και διαλέγεις να νιώσεις έτσι ασυνείδητα .Τέλος ,μπορεί να είναι ώρα για αλλαγές ,μπορεί να είναι ένα σημάδι που σου δίνει ο εαυτός σου ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με τον τρόπο που έχουν τα πράγματα . Πάρε τον εαυτό σου μια αγκαλιά ,ανέπνευσε ,πάρε το διάλειμμα που χρειάζεσαι όσο μπορείς να είσαι μαλακή με τον εαυτό σου

Όταν νιώθεις πως δεν σε καταλαβαίνουν κρύβεις τα δισθηματα σου από το να ακούσεις άχρηστα λόγια παρηγοριάς ή να δεις την απάθεια στο βλέμμα τους. Άσε που είναι πλήγμα για την περηφάνεια αυτού που περνάει το λούκι.

Scroll to top icon