ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.6.2023 | 23:30

Γιατι οι αντρες ειναι τοσο ανικανοι να σε στηριξουν ψυχολογικα οταν δεν εισαι καλα?

Απο ολες τις σχεσεις που ειχα, ελαχιστοι αντρες ηταν πραγματικα ικανοι να με συμπονεσουν και να με στηριξουν ψυχολογικα οταν περνουσα δυσκολα. Για μενα ειναι αδιαπραγματευτο το οτι θελω ο συντροφος μου να ειναι εκει για μενα οταν το χρειαστω. Δυστυχως ομως βλεπω πως οι περισσοτεροι αντρες οταν βλεπουν μια γυναικα στενοχωρημενη, ειτε μειωνουν τα συναισθηματα της λεγοντας κατι του στυλ "ελα σιγα, τι εγινε, δεν ειναι κ τοσο σημαντικο" κανοντας την να αμφιβαλλει για το αν ειναι υπερβολικη, ειτε δειχνουν μια παντελη ελλειψη ενσυναισθησης και συνεχιζουν τη ζωη τους σαν να μην τους αφορα η δικη σου συναισθηματικη κατασταση. Βλεπω τοσους αντρες να ειναι σε σχεσεις κ αναρωτιεμαι πως διαχειριζονται οι κοπελες τους αυτη την ελλειψη συναισθηματικης στηριξης απο κεινους? Σιγουρα δεν ειναι ολοι ετσι, αλλα θα ελεγα οτι μια μεγαλη πλειοψηφια ειναι. Κ ακουω κ απο πολλες φιλες μου σε σχεση να παραπονιουνται γι αυτο κ ομως μενουν μαζι τους. Το να μην ειμαι καλα κ ο αλλος να μην δειχνει οτι νοιαζεται εμενα προσωπικα με πληγωνει αφανταστα, δεν μπορω να το διαχειριστω κ με το που βιωσω κατι τετοιο θελω απλα να απομακρυνθω απο κεινον οσο το δυνατον συντομοτερα. Το να εχω καποιον που μου προσθετει περισσοτερο βαρος οταν ειμαι ηδη πιεσμενη δεν μπορω να το ανεχτω. Πως λυνεται αυτη η ελλειψη ενσυναισθησης? Μπορεις να μαθεις σε εναν 30αρη πως να νοιαζεται για σενα αν μεχρι τωρα δεν ξερει? Ειναι οτι οντως δεν νοιαζονται? Ειναι οτι ετσι θελουν να δειχνουν? Κ γιατι να θελουν να δειχνουν αναισθητοι αν δεν ειναι? Ειλικρινα δεν καταλαβαινω.
5
 
 
 
 
σχόλια

Οι άνθρωποι σε στηρίζουν όπως ακριβώς έχουν μάθει να στηρίζουν τον εαυτό τους. Και τι λένε οι άντρες στον εαυτό τους ; " Έλα ξεκολλα ,μη κλαίγεσαι , δεν είσαι άντρας άμα στεναχωριέσαι για αυτά ,άμα είσαι τόσο ευαίσθητος ". Αυτή είναι η λογική στο μυαλό τους και είναι λίγο αδύνατον να φερθούν τελείως διαφορετικά και σε σένα. Άλλοι βέβαια επιτρέπουν και στον εαυτό τους ευαισθησία οπότε φέρονται διαφορετικά ! Ίσως με καλή επικοινωνία και την έκφραση των σκέψεων σου ότι δηλαδή θα ήθελες να σε ακούει κάποιος και να σε συναισθανεται παρά να σου δίνει μια λύση η να βιάζεται να το ξεπεράσεις , τότε να καταλάβει ο άλλος τι θέλεις. ! Δεν χρειάζεται όλα να τα ξέρει από πριν..μπορεί να εκπαιδευτεί.

Κάποιοι έχουν κουραστεί να στηρίζουν τους άλλους και καταλήγουν εγωκεντρικοί όσο δεν πάει.

Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην πιο εγωκεντρική εποχή όπου όλοι επαναλαμβάνουν "δεν οφείλεις τίποτα σε κανέναν", "η μόνη υποχρέωση σου είναι ο εαυτός σου" οπότε γενικά ως άνθρωποι στρεφομαστε προς τον εαυτό μας και όχι προς τους άλλους.

Ανοίχτηκα σε αυτόν τον φίλο που λες μια φορά και μου χτύπησε ότι δεν μου οφείλει τίποτα. Έχει γίνει χάλια ο κόσμος.

Ένας φίλος ξεκίνησε τόσο φοβερα ψυχολογικά με υποστήριξη κλπ και τελικά ήταν μάσκα, καθώς κατέληξε με βία, να μου λέει να πάω να πεθάνω και ότι είμαι μόνο ένα βάρος (τη 1 στις 1000 που μιλούσα πλέον για εμένα).

Δε ξέρω τι τρέχει, αλλά πλέον και να δω κάποιον να δείχνει υποστήριξη, θα πάθω πανικό.

Στην χωροχρονικη οπτική σφαίρα σου, με επικοινωνιακη συνδιαλλαγή πιθανόν να μην έχεις το αναμενόμενο feedback, ψυχοσυναισθηματικης ανταπόκρισης ενός ομιλούντα προς και απο έναν άλλο ομιλούντα.

Scroll to top icon