ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.7.2023 | 20:15

Δεν την παλεύω άλλο πια.

Νοιώθω τόσο κουρασμένη ψυχικά που δεν ξέρω που πάνε τα τέσσερα. Όλα είναι βουνό. Όλα είναι στενόχωρα, μάταια. Η ζωή μοιάζει με εφιάλτη. Όλα πάνε κατά διαόλου. Με σιχαίνομαι, δε μπορώ καν να με βλέπω. Δεν μπορώ να πειθαρχησω. Δεν μπορώ να ονειρευτω. Δεν μπορώ να έχω φιλοδοξία. Αντικρύζω καθημερινά μια μάνα που δεν έχει δόντια, που δεν πλενεται, που είναι σαν την κακόμοιρα πάνω από το κινητό όλη μέρα να μιλάει με άγνωστους και να λέει ψέματα ότι είναι 29 χρόνων, αντικρύζω έναν πατέρα κακομοίρη με πολλά προβλήματα συμπεριφοράς που με φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση για πολλούς λόγους και λόγω της λεκτικής του βίας και λόγω άλλων καταστάσεων, σκέφτομαι πόσα χρόνια έχω μπροστά μου μέχρι να καταφέρω να φυγω από εδώ μέσα και απελπιζομαι, πονάω στη σκέψη ότι δεν έχω αγαπηθεί ποτέ και στη σκέψη ότι αυτό είτε δε θα έρθει ποτέ είτε θα αργήσει, σκέφτομαι την τελευταία φορά που ερωτεύτηκα και που έδωσα όλο μου το είναι για κάποιον και το πως μου φέρθηκε και όλα μαζεύονται, γίνονται ένα ατελείωτο μαύρο βουνό που δε με αφήνει να ονειρευτω, να ηρεμήσω, να προχωρήσω. Πονάω κάθε μέρα και δεν έχω κανέναν να με σώσει. Κανέναν. Μόνο εμένα. Και εγώ αργώ. Δεν μπορώ να με σώσω γρήγορα. Ούτε εύκολα. Δε θα ήθελα να έρθει κάποιος να με σώσει αλλά θα ήθελα μια φορά να νοιώσω ένα απόλυτα αμοιβαίο ενδιαφέρον, να νοιώσω ότι ερωτεύομαι και ότι με ερωτεύονται, να νοιώσω ότι έχω μια αγκαλιά στην οποία θα μπω όχι για να εξαρτηθω από αυτήν αλλά για να μου δώσει λίγη δύναμη να συνεχίσω. Μέσα στον πόνο που ζω στο πλαίσιο του οικογενειακού μου περιβάλλοντος θα ήθελα μια φορά και εγώ να νοιώσω κάτι αμοιβαίο, να νοιώσω ποθητή και σημαντική. Λάθος, ναι δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι έξω από εμάς για να νοιώσουμε σημαντικοί. Όμως μπορούμε να πάρουμε δύναμη από κάτι έξω από εμάς. Άλλοι το έχουν αυτό. Άλλοι παίρνουν αυτή τη δύναμη. Που είναι και σκατοψυχοι. Και εγώ. Ένα τίποτα. Όπως πάντα. Πρέπει μάλλον να αποδεχτώ τη μοίρα μου στην αγάπη και να συμβιβαστώ με το ότι θα αργήσω να φύγω από αυτό το τοξικό σπίτι. Ποιος ξέρει για πόσα χρόνια ακόμα θα ζω εδώ και έτσι. Ίσως με λίγη αγάπη να άντεχα. Με ένα είμαι εδώ για σένα. Με ένα πάμε μια βόλτα όταν έχεις χρόνο. Με ένα πάμε στη θάλασσα για αγκαλιές από κάποιον που θα ερωτευτώ και θα με ερωτευτεί. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας και αυτό. Εδώ δεν μπορούν οι άντρες για τους οποίους ένοιωσα κάτι να μου πουν ούτε γειά. Έχω αντέξει 27 χρόνια χωρίς αγάπη και δεν ξέρω πόσα ακόμα χρονιά χωρίς αγάπη έχω μπροστά μου. Μάλλον όλη μου τη ζωή. Πείτε μου κάτι που θα με βοηθήσει να το αποδεχτώ επιτέλους.

5
 
 
 
 
σχόλια

Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Συναγεται από κάτι ότι δεν βγάζω το ψωμί μου και ότι δεν έχω πάρει τη ζωή στα χέρια μου; Η ότι πιστεύω ότι κάποιος θα βγάλει το ψωμί μου αντί για εμένα; Το κάνω απλά δε μου έχει δοθεί μέχρι στιγμής η ευκαιρία να μπορέσω να φύγω γιατί θέλει χρόνο για να αποταμιευσεις χρήματα και να μείνεις μόνος σου.

Αχ κορίτσι μου. Σήκω και φύγε από το σπίιτι να ελευθερωθείς.
Και μόνο να μην έχεις τις εικόνες που έχεις είναι αρκετό για να σου φύγει αυτό το βάρος. Άνοιξε τα φτερά σου και σιγά σιγά όλα θα φτιάξουν. Για αρχή να αγαπήσεις τον εαυτό σου και έπειτα θα βρεις και τον άνθρωπο, θα το δεις.
Για αρχή όμως, αγάπησε εσύ εσένα. Ανασκουμπώσου!

Πω πραγματικά δεν ξέρω πως είναι να ζεις σε μια τέτοια οικογένεια, η συμβουλή μου είναι φύγε μακριά, βρες δουλειά, φύγε σε δικό σου σπίτι και να τους βλέπεις από μακριά κ αγαπημένοι που λένε, δεν σου αξίζει τέτοια ζωή. Όσο για αυτό που λες δεν πρέπει να περιμένουμε πράγματα απο τους άλλους για να μας "σώσουν ". Πόσες φορές "σώθηκα" αλλά απο τον ίδιο μου τον εαυτό, δλδ έκανα κάτι καλό για μένα που το ξέχασα αλλά το βρήκα στο μέλλον και με βοήθησε, δλδ. Αν έχεις δει Χάρι Πότερ είναι μια σκηνή που κάποιος σώζει τον Χάρι και αυτός νομίζει πως είναι ο πατέρας του, τελικά αποδείχθηκε πως ήταν ο ίδιος που έσωσε την ζωή του, μέσα απο το παραμύθι αλλά συμβαίνει στην πραγματική ζωή, τελικά εμείς είμαστε και οι σωτήρες αλλά και οι δήμιοι του εαυτού μας, εξαρτάται ποιόν ρόλο παίζουμε κάθε φορά

Δεν ξέρω αν αυτό που θα σου πω σε βοηθάει να αποδεχτείς αυτά που ζείς αλλά δεν είσαι η μόνη. Μια ματιά στις εξομολογήσεις και βλέπεις πόσος κόσμος περνάει παρόμοια ή και πιο σοβαρά προβλήματα. Μην το βάζεις κάτω και να είσαι αισιόδοξη, η ζωή όπως φέρνει προβλήματα εκεί που δεν το περιμένεις το ίδιο απρόβλεπτά μπορεί και να σε βοηθήσει. Στα λέω αυτά ζώντας πολύ δύσκολες καταστάσεις και για πολλά χρόνια. Είσαι νέα ακόμη και οφείλης στον εαυτό σου να παλέψεις για την ζωή που θέλεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon