ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.9.2023 | 14:47

Δεν ξέρω τι φταίει

Γεια σας! Είμαι η κοπέλα, που πέρσι τέτοιο καιρό, είχα γραψει για το 4 ετών αγόρι μου που έγινε μαρτυρας σε πολιτικό γάμο φίλου του, στον οποίο εγώ ούτε καλέστηκα ούτε με πήρε ο ίδιος ο φίλος μου μαζί του. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Ένας από τους κολλητούς του γίνεται κουμπάρος και απλά μου ανακοίνωσε πως το Σάββατο είναι ο γάμος σε άλλη πόλη και πως πρέπει να τα κανονίσει κάπως με την δουλειά για να πάει. Καμία αναφορά για να πάμε μαζί. Να σας πω πως με τον κολλητό του έχουμε καλές σχέσεις, εχουμε βγει και αρκετές φορές όλοι μαζί και λέει γενικά καλά λόγια στον δικό μου για εμένα. Δεν καταλαβαίνω. Είναι κάτι που με στενοχωρεί. Όλο αυτό μου δείχνει πως ούτε οι φίλοι του με υπολογίζουν για κοπέλα του, ώστε να μας καλέσουν μαζί, αλλά ούτε και ο ίδιος δεν θελει να τον συνοδεύσω και να κάνουμε και μια βολτα στην προκειμένη. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη από την σχέση μας, υπάρχει αγάπη, περνάμε καλά, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω. Μου κακοφαίνεται παρα πολύ και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ.
8
 
 
 
 
σχόλια

είναι θέμα οπτικής. Αν περνάς όμορφα μαζί του κι είσαι ευτυχισμένη, αυτά που γράφεις μου φαίνονται απλά ότι ψάχνεις αφορμές για διένεξη.
Μπορεί εκείνος να έχει στο μυαλό του ότι πρέπει να είστε αρραβωνιασμένοι ή παντρεμένοι για να πηγαίνετε σε τέτοιες εκδήλώσεις μαζί.
Επίσης δεν είναι αυτός υπεύθυνος για τους καλεσμένους, δεν είναι δικιά του η εκδήλωση.
Σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω αφού υπάρχει αγάπη όπως λες τι φοβάσαι και δεν το συζητάς μαζί του αφού σε προβληματίζει τόσο ;

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος; Φυσικά και τη θυμόμαστε την ιστορία σου και πόσο μας είχε κακοφανει!
Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς το δέχτηκες την πρώτη και πώς το δέχεσαι και τώρα ύστερα από ένα χρόνο το ίδιο πράγμα. Εφόσον γνωρίζεστε με το φίλο του και σε συμπαθεί κιολας, κάτι μου λέει ότι αυτός που δε σε καλεί είναι απλά το αγόρι σου. Δε θέλει να νομίζεις άλλα; αν είσαι η επίσημη κοπέλα του δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτό. Ελπίζω στα τέσσερα χρόνια που είστε μαζί να μην έχεις γίνει η υπηρέτριά του στο σπίτι αν μένετε μαζί. Γιατί αν μένετε μαζί και τον φροντίζεις και αυτός δε σε καλεί σε ένα γάμο σημαίνει ότι κάτι κρύβει. Ίσως για τους δικούς του λόγους να μη θέλει να φανεί δεσμευμένος. Απορώ πως το κατάπιες την πρώτη φορά, τουλάχιστον μην το καταπίνεις και τώρα.
Αν έχετε μια καλή σχέση όπως λες, άρα έχετε και ειλικρίνεια. Αντί να κάθεσαι και να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει, ρωτά τον στα ίσα γιατί δε σε παίρνει μαζί του. Σε καμία περίπτωση μην το ανεχτείς άλλο. Δες τι θα σου πει. Περιμένουμε απάντησή σου .

Του εξέφρασα με όμορφο τρόπο το παράπονο μου, πως μου κακοφαίνεται που πάλι δεν καλέστηκα ως κοπελα του, και η απάντηση του;; «Ας σου κακοφαίνεται, δεν υπάρχει λόγος. Δεν παντρεύεται ο φίλος μου για να έρθεις, 2 ξένους παντρεύει».
Έχετε όλοι δίκαιο. Απλώς ήθελα να ακουσω και μια άλλη γνώμη γιατί ήξερα ότι θα με βγάλει παράλογη πάλι. Και πραγματικά, δεν ξέρω πως συνέχισα να είμαι μαζί του ηδη μετα το πρώτο σκηνικό. Επειδή φέρεται πραγματικά άψογα σε όλα τα αλλά, προσπάθησα να το παραβλέψω και να το αφήσω πίσω. Να το πάλι όμως. Αυτή τη φορα δεν μπορώ να το παραβλέψω, και κυρίως για την απάντηση που μου έδωσε. Ευτυχώς δεν μένουμε μαζί. Είμαστε ακόμα μικροί για ενα τέτοιο βήμα καθώς εγώ είμαι 23 και αυτός 26, αλλά ευτυχώς έχω δει τα δείγματα για να μη συμβεί αυτό ουτε στο μέλλον. Του ειπα πως δεν έχει θέση ένας τετοιος άνθρωπος στη ζωή μου, καθώς δείχνει πως δεν με υπολογίζει. Εκτός απο το ότι έχει διαφορετική αντίληψη για το συγκεκριμένο , μου έδωσε και την χειρότερη απάντηση που μπορούσε να δώσει.

Ρώτησε τον ΄ίδιο γιατί κάλεσε μόνο εκείνον αφού γράφεις πως γνωρίζεστε και έχετε καλές σχέσεις με τον φίλο του; Ή έμεινες αμίλητη όταν στο είπε, Μπορείς να απαιτήσεις να πας μαζί, χωρίς να δώσεις περιθώρια για αντίρηση.
Πολύ πιθανόν να μην σε θέλει η σχέση σου μαζί, να το βλέπει σαν ευκαιρία να ξεσκάσει.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν παει καθόλου καλά το μεταξύ σας.

Από τη μια θα έλεγα ότι είναι στην ευχέρεια του ζεύγους που παντρεύεται το ποιον θα καλέσουν και ποιον όχι. Κάποιοι είναι σχετικά συντηρητικοί και προτιμούν να καλούν μόνο παντρεμένα ζευγάρια (ή έστω αρραβωνιασμένα που ήδη συζούν), γιατί τώρα το +1 που είναι "η κοπέλα" του φίλου τους ή "το αγόρι" της φίλης τους σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, αλλά στις φωτογραφίες του γάμου θα μείνουν για πάντα. (Αν και το τελευταίο το θεωρώ λίγο άστοχο, γιατί, μ' αυτή τη λογική, υπάρχουν και φωτογραφίες γάμου ζευγαριών που σήμερα πήραν διαζύγιο, οπότε τι πάει να πει αυτό...) Μπορείς να τον ρωτήσεις στα ίσια, ότι εκπλήσσεσαι που δεν είσαι καλεσμένη μεν, αλλά ότι δεν το κάνεις θέμα δε. Για να δεις, μήπως τελικά δεν ήταν ο φίλος του που δεν σε κάλεσε, μα ο ίδιος απλώς δεν νιώθει άνετα να σε πηγαίνει σε γάμους λόγω ενός παιδαριώδους, δεσμοφοβικού άγχους μην τυχόν και έχεις λάθος συνειρμούς με γάμους και εκκλησίες μαζί του. Κι ωστόσο, ακόμα και να παίζει το σενάριο ότι ο φίλος του δεν σε κάλεσε και ο δικός σου δεν ρώτησε καν για σένα, ούτε ένιωσε την υποχρέωση να σου δώσει εξηγήσεις για το γιατί δεν είσαι καλεσμένη, ήδη κάτι λέει για την (κακή) ποιότητα της σχέσης σας. Δεν σε υπολογίζει όπως θα περίμενες να έκανε ένας άνδρας δίπλα σου.

Scroll to top icon