ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.2.2024 | 19:40

Το επιθυμώ αλλά δε γίνεται

Δεν φταίνε οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση σε αυτή τη ζωή. Δυστυχώς συμβαίνει. Και θα ήθελα παίρνοντας παράδειγμα από τον εαυτό μου που δεν θα ήθελα να είμαι μόνος κι έρημος αλλα είμαι. Και να το πω και σε ανθρώπους που καλοπροαίρετα λένε πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν τον έρωτα και είναι στο χέρι τους να συμβεί αυτό. Κι ότι πρέπει να βρουν τρόπο όσοι άνθρωποι δεν έχουν τον έρωτα στη ζωή τους να τον βάλουν μέσα σε αυτή. Όχι δε γίνεται. Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Για να το δώσω με ένα παράδειγμα: Είναι σαν να ρωτάνε δέκα ανθρώπους αν θα έβλεπαν ερωτικά κάποιον άνθρωπο. Και να απαντούν όχι. Και μετά οι ίδιοι που απάντησαν όχι, να πηγαίνουν σε αυτόν τον άνθρωπο και να του λένε πως δικαιούται τον έρωτα και πρέπει να κάνει κάτι για να μη μένει μόνος στη ζωή του. Κι ότι είναι στο χέρι του. Εντάξει ας πω ότι ίσως να υπάρχει κάποιο ταίρι για όλους. Αλλά όσοι δεν το βρίσκουν επί χρόνια στον χώρο που κινούνται δεν μπορούν να κάνουν tour σε όλη τη χώρα ή στον κόσμο γενικότερα για να το βρουν. Είμαι βαθύτατα λυπημένος για τη ζωή μου που κυλάει μες στη μοναξιά και κυρίως γιατί και το μέλλον θα είναι έτσι. Νιώθω μια εσωτερική λύπη που δεν αποτυπώνεται ούτε στο ελάχιστο στις λέξεις, ό,τι κι αν πω.
13
 
 
 
 
σχόλια

Η έλλειψη κοινωνικής παιδείας και εμπειρίας φαίνεται για μία ακόμη φορά.

Οι ποοτικοί ανθρωποι ξεχωρίζουν. ΠΑΝΤΑ.

Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για την ανικανότητα σύναψης ανθρώπινων σχέσεων.

Είναι τόσες πολλές οι πιθανότητες που δε χωρεί απάντηση.

Εν τέλει, είναι στο χέρι του να μάθει τον εαυτό του και να βρει που στραβοδρόμησε.

Και όχι, "εγώ καλό άτομο είμαι, τα άλλα άτομα φταίν" είναι το λάθος συμπέρασμα.

Καλησπέρα δεν θα γράψω για ψυχολόγο γιατί πιστεύω πρωταρχικά όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει όπως είναι αναμενόμενο λέμε ότι κάτι φταίει και προσπαθούμε να το λύσουμε να βρούμε μεθόδους που θα αλλάξουμε . Ξεκινάμε από τον ψυχολόγο με την έννοια να βρούμε τι πάει λάθος.
Δεν μπορεί όλοι να είναι μόνοι τους.
Υπάρχουν και οι μοναχικοί άνθρωποι κατά επιλογή και υπάρχουν και εκείνοι που εξαιτίας κάποιων γεγονότων ή συμπεριφορών μένουν μόνοι και αναρωτιούνται μα για όλους δεν είναι η συντροφιά και ότι κάποιοι άνθρωποι μένουν εξ ορισμού μόνοι τους.
Οκ αν είναι επιλογή σου συνειδητά το έχεις σκεφτεί και εμπεδώσει
Και συνεχίζεις να ζεις την όποια καθημερινότητά σου.
Όμως όταν υπάρχει μια λύση κι εσύ εθελοτυφλεις και δεν την βρίσκεις τότε απλά δεν φταίει άλλος κανείς.
Ρυθμίζουμε τη ζωή μας με τις επιλογές μας με τα λάθη μας με τον αντίκτυπο μας στους άλλους και με τα όσα δεχόμαστε και έχουμε βιώσει.
Πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση που περιγράφεις αρκεί να μην παραιτηθείς εντελώς.
Γιατί αν παραιτηθείς έχεις χάσει και το παιχνίδι.
Απλά η εποχή έχει αλλάξει και τους τρόπους προσέγγισης και επικοινωνίας. Ψάξε/άλλαξε ενδεχομένως κάποια πράγματα και θα δεις βελτίωση.
Αν πάλι σου αρέσει το τώρα μένεις όπως είσαι.
Να δοκιμάζουμε να αλλάζουμε είναι ένα όμορφο ρίσκο δεν ξέρεις ποτέ που θα σε οδηγήσει.
Ελπίζω να βρεις αυτό που ψάχνεις στη ζωή σου γενικά.

Ας το παιξω συμβουλατορας..Αφού θεωρείς ότι η εμφάνιση σου είναι το πρόβλημα όπως έχεις γράψει πολλές φορές τότε άλλαξε την. Κάνε διατροφή, γυμνασου ώστε να χτιστεί το σώμα σου βγάλε τα γυαλιά βάλε φακούς η κάνε λέιζερ, ξυρισε το κεφάλι εφόσον δεν έχεις πολλά μαλλιά, άσε γενειάδα (αρέσει σε πολλές γυναίκες, προσωπικά την σιχαινομαι) προχώρα σε αισθητικές επεμβάσεις. Κάνε κάτι τέλος πάντων ωστε να βελτιωσεις την εικονα σου και να σου αρεσει.

Προς ανώνυμο άτομο που αυτοαποκαλείται συμβουλάτορας: Πρώτον δεν ξέρεις αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για φακούς ή λέιζερ. Απλώς πετάς κάτι που σου αρέσει εσένα και τέρμα.
Ούτε τους κινδύνους από το λέιζερ ούτε τίποτα.
Επίσης σε κάποιους ανθρώπους αρέσει η εμφάνισή τους. Το αν δεν αρέσει στους άλλους πρόβλημά τους.
Προσωπικά θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη αυτογελοιοποίηση του ανθρώπου από το να αλλάξει εμφάνιση για να αρέσει. Κάτι τέτοιο σημαίνει πλήρη προσβολή σεβασμού προς τον εαυτό του και έλλειψη αξιοπρέπειας.
Γράφεις διάφορα πράγματα που είναι σύμφωνα με τα γούστα σου τα εμφαινισιακά κι αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να καταλάβεις την ουσία της εξομολόγησης.
Ειδικά για άτομα που είναι άνω των 30 ετών θεωρώ πως είναι γελοιοποίηση το να αλλάζουν εμφαινισιακά για να αρέσουν. Δε μιλάμε για έφηβους ή για μετεφηβικά πιτσιρίκια που τη μια μέρα βάφουν μαύρα τα μαλλιά τους, την άλλη ξανθά και την άλλη μπλε ή μοβ ή ράστα, μόδα κι ό,τι κάτσει.
Είσαι και λίγο large , προτείνεις να αφήσει γενειάδα το εξομολογούμενο πρόσωπο γιατί αρέσει σε πολλές γυναίκες όπως λες αλλά προσωπικά τη σιχαίνεσαι.
Πραγματικά έχεις χάσει την ουσία της εξομολόγησης και δεν είσαι το μοναδικό άτομο φυσικά.
Είναι γελοίο άτομα άνω των 30 ετών (προσωπικά θεωρώ και νεότερα ηλικιακά αλλά ας το πιάσουμε από εκεί) να παλιμπαιδίζουν και να πηγαίνουν σε γυμναστήρια να χτίσουν σώμα όπως χαρακτηριστικά το λες.
Αν ήταν θα το είχαν χτίσει από νεότερη ηλικία.
Επίσης το παν είναι να αρέσεις όπως είσαι όχι να γίνεις άλλος ένας σαν τους άλλους.
Εσύ άλλαξες για να έχεις ερωτική ζωή ή σε πόθησαν όπως είσαι;
Μάλλον όπως είσαι. Γι' αυτό σου λέω αδυνατείς να καταλάβεις την ουσία της εξομολόγησης.
Απλώς παραθέτεις σε μορφή συμβουλής τα δικά σου προσωπικά γούστα για την αντρική εμφάνιση.
Αν κάποιος άντρας έδινε ανάλογες συμβουλές σε γυναίκες φαντάζομαι θα ήσουν αρνητική και υπέρμαχος του να είμαστε ο εαυτός μας και να μην θέλουμε να αλλάξουμε την άλλη.
Σκέψου το λίγο.

Τωρα εσυ καταλαβες οτι θελουμε να παιξεις τον Cage στο face off. Δεν ειπα ποτέ να αλλάξεις για τους άλλους ειπα να αρεσεις σε εσενα κατα τ αλλα εγω χανω την ουσια από τις αμέτρητες εξομολογησεις σου περι μοναξιας και εξωτερικης εμφανισης. Σημερα μαθαμε οτι μετα τα 30 (αυστηρά παιδιά για όσους δεν γνωρίζετε) όποιος προσέχει η βελτίωνει την εμφάνιση του είναι γελοίος παλιμπαιδιζει και προσβάλλει τον εαυτό του. Εγω λεω να τους μαστιγωνουμε κιολας για παραδειγματισμο. Όσον αφορά το οικονομικό το λέιζερ δεν είναι ακριβό το γυμναστήριο επίσης για την δε γενειάδα πάλι επειδή είμαι και large είναι δωρεάν για όλους τους άντρες.
Τι να πω..Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε κάτι άλλο είναι ανώφελο

Το ότι είναι ανώφελος ο σχολιασμός επειδή ο καθένας τα βλέπει τα πράγματα ανάλογα με την εύνοιά του είναι το μόνο σίγουρο.
Όπως επίσης και το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν αρέσουν εμφανισιακά στους άλλους δε σημαίνει ότι δεν αρέσουν στον εαυτό τους.
Προσωπικά με θεωρώ πάρα πολύ γοητευτικό και όμορφο.
Από την εφηβική ηλικία και μετά βλέπει κάποιος άνθρωπος αν αρέσει ή όχι. Αν έχει περάσει μια ζωή χωρίς να του δείχνουν ενδιαφέρον, τότε τι να κάνει;
Και νεότερος φυσικά μπορεί να αλλάξει. Κι εγώ όταν ήμουν νεότερος δοκίμαζα διάφορες εμφανίσεις. Πότε αδύνατος, πότε χοντρός, πότε ξυρισμένος, πότε αξύριστος.
Ούτε είναι ότι κατάλαβα αυτό που γράφεις με το παράδειγμα από την απαίσια αντιπαθητικότατη ταινία που αναφέρεις, δεν μου αρέσει να με περνάνε για ηλίθιο γιατί δεν είμαι.
Παρ' ότι βλέπω τη ματαιότητα της ανικανότητας αντίληψης κάποιων όσο ξεδιπλώνω ορθολογιστική σκέψη θα κάνω μία ακόμα (μάταιη) προσπάθεια: Όλοι οι άνθρωποι φαίνεται από την αρχή της ζωής μας κι ειδικά από τα πρώτα νεανικά χρόνια ποιόν δρόμο θα βαδίσουμε. Βλέπεις κάποιους ανθρώπους που λατρεύουν από μικροί τον αθλητισμό, τους ευνοεί κι η εμφάνισή τους και δίνονται στη γυμναστική και στον αθλητισμό.
Και τους βοηθάει κι ο σωματότυπός τους και όλα.
Άλλοι έχουν διαφορετικά, πιο εσωστρεφή κι άλλων ειδών ενδιαφέροντα κι έχουν και την ανάλογη εμφάνιση. Γυαλιά κι ένα άλλο στυλ.
Φυσικά και είναι γελοίο μεγαλώνοντας, περνώντας τα 30, φτάνοντας στα 40 ας πούμε, αν φοράς γυαλιά από το Γυμνάσιο και είσαι αγύμναστος μια ζωή όπως εγώ, αν στο σχολείο στο μάθημα της Γυμναστικής μια ζωή έμενες μέσα στην τάξη για να γράψεις, ξαφνικά στα τριάντα κάτι σου ή στα σαράντα σου να αρχίσεις να το παίζεις fitness κι ότι θα χτίσεις κορμάρα κάνοντας βάρη ή διάδρομο όταν το μόνο που μπορείς να κάνεις ανεβαίνοντας σε διάδρομο γυμναστικής είναι να γλιστρήσεις και να φας τα μούτρα σου.
Όπως κι ένας άνθρωπος που είναι party animal και μια ζωή από προπόνηση σε προπόνηση κι από γυμναστήριο σε γυμναστήριο δεν μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να το παίζει εσωστρεφής και να κάτσει σε μια γωνιά σε ένα γραφείο να διαβάσει ήσυχος.
Το ίδιο και στην εμφάνιση.
Όταν προσπαθείς ενώ γίνεσαι μεσήλικας να αλλάξεις εμφάνιση και αρχίσεις να το παίζεις σφίχτης αυτογελοιοποιείσαι.
Θα πάει ας πούμε ένας άνθρωπος όπως εγώ που φοράω γυαλιά από το Γυμνάσιο ξαφνικά στα 40 μου χρόνια να κάνω λέιζερ (που είναι και ακριβό το ξαναλέω αλλά δε δίνεις σημασία). Για ποιό λόγο; Θα βγάλω τα γυαλιά και πάλι χεσμένο θα με έχουν στον ερωτικό τομέα. Θα είμαι ένας χεσμένος από τους άλλους ερωτικά που θα έχει κάνει λέιζερ.
Και να αρχίσω να σηκώνω μπάρες στα γυμναστήρια ξαφνικά δίπλα από μπρατσαράδες.
Άσε μας άνθρωπέ μου που θεωρείς πως έγραψες σοβαρό σχόλιο. Θα μου πεις να αφήσω γενειάδα και θεωρείς πως αυτή είναι η ουσία. Άσε τις τρίχες μου ήσυχες σε παρακαλώ πολύ, μια χαρά είναι και υπέρ των τριχών είμαι και σε άντρες και σε γυναίκες. Γενειάδα δε γουστάρω να αφήσω, έχω ωραίες τριχούλες και τριμαρισμένο μουστάκι, το λύσαμε κι αυτό;
Τόση έννοια πια αν και γράφεις ότι σιχαίνεσαι προσωπικά τη γενειάδα, αλλά μου λες να αφήσω γιατί είναι δωρεάν. Και; Τι θα γίνει δηλαδή αν αφήσω; Αφού εσύ λες τη σιχαίνεσαι, τι θα γίνει, έχεις κάποια φίλη να μου γνωρίσεις που της αρέσει δηλαδή;
Άσε με σε παρακαλώ πολύ. Και διατροφή κάνω γιατί έχω περιορίσει σημαντικά τα ψώνια μου.
Στο ξαναλέω: Τα προσωπικά σου γούστα στην αντρική εμφάνιση παραθέτεις με μορφή δήθεν συμβουλής.
Προσωπικά μια χαρά όμορφος είμαι. Κι όσο για τα γυαλιά είχα μια συμμαθήτρια παλιά που φόραγε κι έλεγε πως τα ωραία πράγματα μπαίνουν πίσω από βιτρίνες.
Αυτό πιστεύω κι εγώ για τα μάτια μου και για τα γυαλιά μου.
Και για να τελειώνουμε: Όχι, το ''βγάλε τα γυαλιά γκάβακα, μην είσαι χοντρός, φάε υγιεινά και γυμνάσου να χτίσεις σώμα σφίχτη'' δεν είναι συμβουλές. Δεν τα λες με αυτή τη διατύπωση βέβαια, τα λες πιο ευγενικά αλλά αυτή είναι η ουσία των λεγομένων σου.
Κι αυτό εκφράζει προσωπικά γούστα στην αντρική εμφάνιση. Το ξαναλέω. Τίποτα παραπάνω και τίποτα που να αξίζει να πάρει κανείς στα σοβαρά.

Καλέ μου άνθρωπε δύο παραδείγματα έφερα για το πως μπορείς να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση και στάθηκες εκει. Έλεος.

Scroll to top icon