ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.6.2024 | 16:11

Δεν μπορώ την δουλειά (γενικά)

Είμαι άντρας 36 χρονών και το πρόβλημα μου είναι η εργασία γενικά, όταν εργάζομαι νιώθω να πνίγομαι, να ασφυκτιώ, νιώθω να χάνω χρόνο απο την ζωή μου χωρίς να προλαβαίνω να κάνω πράγματα που επιθυμώ! Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που λένε (και δεν βαριέσαι να κάθεσαι;) η απάντηση μου είναι όχι γιατί έχω πάντα τόσα πράγματα να κάνω, και που ήμουν άνεργος ποτέ μου δεν βαριόμουν, η μέρα μου ήταν πάντα γεμάτη και το μυαλό μου και το σώμα μου ξεκούραστο. Δεν μπορώ να καθίσω σε δουλειά πάνω απο μερικούς μήνες, για παράδειγμα το πιο πολύ που έχω καθίσει σε εργασία ήταν όταν δούλευα σε σούπερ μάρκετ με ημιαπασχοληση για ένα χρόνο. Όταν πάω σε καινούργια δουλειά πάντα κάνω πλάνο εξόδου, το πολύ τόσους μήνες και έφυγα, το ίδιο κάνω και τώρα που ξεκίνησα δουλειά (6ημερη). Πραγματικά δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει με μένα μιας και πρέπει να έχω έναν σταθερό μισθό, το μόνο που σκέφτηκα είναι να μπορούσα να βρω μία τετραήμερη εργασία ώστε να έχω και τον ελεύθερο χρόνο που τόσο επιζητώ ώστε να φορτίζω μπαταρίες. Τα χρήματα δεν είναι τόσο θέμα, ας παίρνω και χρήματα 4ημερου μιας και τα έξοδα μου είναι περιορισμένα επειδή ζω σε δικό μου σπίτι. Είναι κανείς άλλος που το βρίσκει ρεαλιστικό αυτό; Άραγε υπάρχουν τέτοιες δουλειές; Επιτέλους πρέπει να εφαρμοστεί και η 4ημερη εργασία στην Ελλάδα
9
 
 
 
 
σχόλια

Αν δεν έχεις οικονομικό πρόβλημα οκ.
Αν έχεις ή επιβαρύνεις τους άλλους πρέπει κάποια στιγμή να το πάρεις απόφαση ότι δεν γεννήθηκες πλούσιος και οτι θα πρέπει να δουλεύεις και να οργανώσεις τον χρόνο σου για να κάνεις και αυτα που σε ευχαριστούν.
Το πιο ωραίο θα ήταν να δούλευε ο καθένας σε αυτό που αγαπάει ώστε να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα.

Και δεν πρόκειται να δεις για πολύ καιρό (ίσως και ποτέ) 4ήμερη εργασία στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η επίμονη οικονομική αβεβαιότητα, δες και κάτι άλλο: την κοινωνική αντίληψη. Δεν μου κάνει εντύπωση πχ που ακόμα θεωρούμε τα επαγγέλματα του γιατρού, του δασκάλου και του δικηγόρου ως λειτούργημα.

Κι εγω ειμαι συνομηλικη σου. (Απευθυνομαι στον εξομολογουμενο)
Ταυτιζομαι πολυ! Εγω εμαθα μονη μου 2 δυσκολες ξενες γλωσσες. Ολη μου την ζωή ανεργη. Αλλα πο-τέ άεργη. Οι περισσοτεροι δεν το καταλαβαινουν αυτο και κράζουν. Με λετε τεμπελα και χαμένο κορμί οσοι δεν με ξερουν και ακουνε απλως οτι μενω με γονεις.
Ομως με 800 ευρώ και υπερωρίες σαν σκλάβος οπως σε θελουν, πώς να βρεις σπιτι να μείνεις;;
Ουσιαστικα ζεις για να εργαζεσαι και να μενει ουτε πενηντάευρο κολλαριστό στο τελος του μηνα.
Το ηξερες οτι η ελλαδα ειναι 5η χωρα (!!)στην παγκοσμια καταταξη των πιο εργατικων χωρών;;
Για του λογου το αληθες:
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/hardest-working-coun…

Πολλοί άνθρωποι λένε πως δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα χόμπυ τους λόγω δουλειάς.
Το χειρότερο είναι ότι έχουν μπει σε μια λούπα, ακολουθούν ένα μοτίβο ζωής ώστε να βγάζουν όλο και πιο πολλά λεφτά και να τα ξοδεύουν σε ανούσια υλικά αγαθά, πράγματα που δεν χρειάζονται καν.
Ας σκεφτούν πόση μελέτη πάνω στα ενδιαφέροντά τους ή πόση προπόνηση (αν ήταν αθλητικοί τύποι) θα έκαναν αν δεν είχαν τη δουλειά να τους ροκανίζει το χρόνο.
Φυσικά υπάρχουν και οι γεννημένοι-θύματα που τους αρέσει να αυταπατώνται ή τέλος πάντων γουστάρουν να δουλεύουν επειδή νιώθουν ότι έτσι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο κι αισθάνονται χρήσιμοι στην κοινωνία κι ένα σωρό τέτοιες ανοησίες.
Η δουλειά γίνεται για την αμοιβή, για τα λεφτά, για κανέναν άλλο λόγο.
Ο μόνος που κερδίζει είναι το αφεντικό, ο επιχειρηματίας κτλ...
Τα (δυστυχώς αναγκαία) ψίχουλα τα παίρνουν οι εργαζόμενοι, υπάλληλοι και εργάτες.
Ξέρεις πόσοι άνθρωποι αποκόπηκαν από τα χόμπυ τους (ζωγραφική, αθλητισμό, συγγραφή, μουσική, γλυπτική και πολλά άλλα) επειδή μεγαλώνοντας μπήκαν σε έναν ρυθμό ζωής εξοντωτικό και κατάντησαν σύγχρονοι σκλάβοι να δίνουν όλο το χρόνο τους στη δουλειά;
Αν έχεις βρει τρόπο να την βγάζεις χωρίς δουλειά ή έστω με λίγες ώρες δουλειά, ευέλικτο ωράριο καλά κάνεις.
Να περνάς ωραία και σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο ''το δικαίωμα στην τεμπελιά'' που είναι τέλειο. Εξαιρετικό εγχειρίδιο, δεν πρόκειται για σάτιρα αλλά για σοβαρή μελέτη.

Μα είναι χαμενος χρόνος , μαζί σου , γ αυτό το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κινούμαστε έξυπνα , να δίνουμε το λιγότερο έργο για τις μεγαλύτερες απολαβές που είναι εφικτό .Σκλάβος είσαι όταν δίνεις το πιο πολύτιμο αγαθό , το χρόνο σου , για οποιοδήποτε αντίτιμο υλικό .Ο στόχος είναι να μην δουλεύεις αλλά να εργάζεσαι , να δημιουργείς , όχι να υπηρετείς , βαφτίσαμε λειτουργήματα τις υπηρεσίες για να νιώθουμε κάποιοι .

Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, αυτό βλέπω να αργεί πολύ.
Την απάντηση στο ερώτημα σου θα την βρεις στην προηγούμενη ανάρτηση σου με το ίδιο θέμα.

Το πώς τα βλέπεις, εμένα προσωπικά με βρίσκει απολύτως σύμφωνο από άποψη οπτικής. Όταν είσαι υπάλληλος κάπου και δεν είσαι αυτοαπασχολούμενος που να έχει ξεκινήσει κάτι δικό του και να το έχει προχωρήσει, δε μιλάμε για κάτι δημιουργικό · απλά ακολουθείς εντολές άλλων για ένα αντικείμενο για το οποίο τις περισσότερες φορές μάλλον δε δίνεις δεκάρα.
Δεν πρόκειται πια για εργασία αλλά για "δουλειά" (δουλεία) που την κάνεις ρουτινιάρικα και με το ζόρι, γιατί -κάπως και εσύ- πρέπει να ζήσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτό κάνει και κανένας από αυτούς δεν θα δούλευε αν είχε τη δυνατότητα. Θα ακολουθούσε ένα σωρό hobbies και δραστηριότητες που υπάρχουν αμέτρητες.
Πάμε τώρα στο ρεαλιστικό κομμάτι.
Όχι μόνο δε μιλάμε για τετραήμερο στην Ελλάδα, αλλά από τον Ιούλιο πάμε και στο εξαήμερο δια νόμου.
Και να έβρισκες για τέσσερις μέρες (που δεν το βλέπω), θα είχες ένα ωράριο σα λάστιχο και θα ήταν δουλειά ορισμένου χρόνου. Μετά, θα ξανάρχιζες από το μηδέν.
Το θέμα είναι κατά πόσο αντέχεις να το κάνεις σερί, επειδή και τα χρόνια περνούν. Δηλαδή να παίρνεις ψίχουλα και να βρίσκεις δουλειά όλο και πιο δύσκολα μετά τα 46.
Εκτός και αν έχεις με τον καιρό εξειδικευθεί κάπου, που ούτε αυτό το βλέπω αφού δεν είσαι σταθερός όπως λες και δε στεριώνεις πουθενά.
"Rolling stone", πραγματικά.
Βάλε τα κάτω και υπολόγισε.
Μπορεί να καταλήξεις ανασφάλιστος χωρίς την παραμικρή περίθαλψη και τελείως φτωχός. Χρειάζεσαι plan B οπωσδήποτε. Και μην κοιτάς που έχεις τώρα σπίτι, άμα δεν τα βγάζεις πέρα ίσως χρειαστεί να το πουλήσεις.
Από την άλλη, μπορεί να μη σε ενδιαφέρει να γεράσεις πολύ, αλλά να ζήσεις ελεύθερος και όσο φτάσεις.
Η επιλογή δική σου. Είτε συνηθίζεις, είτε εξακολουθείς να βαδίζεις στο ίδιο μοτίβο όπως μέχρι τώρα.
Μία φιλική συμβουλή από μένα : Αν συνεχίσεις έτσι, τουλάχιστο προσπάθησε να έχεις κοντά σου κάποιους σταθερούς φίλους.

Βρες μια δουλειά που σου αρέσει,ώστε να μη χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου!Ούτε που θυμάμαι ποιος το έχει πει,πάντως το βρήκα πολύ εύστοχο.
Μια ιδέα θα ήταν ,κάποιο από τα χόμπι σου να το μετετρεψεις σε επάγγελμα.Για ψαξτο λίγο,γιατι όντως οι δουλειές χωρίς κάποιο αντικείμενο εξειδίκευσης είναι ψυχοφθορες.

Scroll to top icon