ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.6.2024 | 12:50

Φίλη και γενέθλια

Γεια σε όλους! Ποια είναι η γνώμη σας για τα παράπονα που δέχτηκα από την κολλητή μου ότι στα γενέθλια της δεν την πήρα τηλ αλλά της έστειλα μήνυμα;;Αυτό πηγαινοέρχεται στις συζητήσεις μας μήνες τώρα...Να σημειώσω ότι της έστειλα μήνυμα γιατί ήμουν σε τρέξιμο μεγάλο εκείνη την ημέρα και το μήνυμα περιείχε πολλές όμορφες ευχές...Εμένα δεν θα με.πειραζε εφόσον όπως μου λέει και η ίδια είμαι μια πάρα πολύ καλή φίλη.Το βρίσκω δηλαδή κάπως τυπικό αυτό.Επισης να σημειώσω ότι είμαι 37 και είναι 41 δεν είμαστε και τίποτα εφηβακια δηλαδή.
13
 
 
 
 
σχόλια

Το θέμα είναι πως επικοινωνείς γενικά με εναν άνθρωπο. Πως τον έχει μάθει.
Τις προηγούμενες φορές πως της ευχοσουν;
Εγώ προσωπικα δεν θα παρεξηγουσα κανέναν αν μου ευχόταν μόνο από μήνυμα. Αρκεί που θα με θυμόταν.
Το ότι καποιος γιορτάζει και ενδεχομένως είναι σε καλή διάθεση αυτό δεν σημαίνει ότι αντίστοιχα την ιδια καλή διάθεση θα την διαθετει και ο άλλος την δεδομενη στιγμη. Και εσυ οπως είπες είχες το τρέξιμο σου και επρέπε να το εχει σεβαστεί.
Εκτός κ αν περιμενε να της τηλεφωνήσεις για να κανονίσετε μαζί κάποια έξοδο κλπ. Αλλά και πάλι... ας δεχτεί ότι ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά.

Είναι πως το παίρνει ο καθένας τελικά .. εμένα η κολλητή μου που μένει σε άλλη πόλη ενώ είχαμε πει ότι θα μιλούσαμε έτσι και αλλιώς,μου ευχήθηκε μέσω μήνυματος. Καταλαβαίνω ότι έχει τρεχαματα με παιδιά κτλ. Δεν παρεξήγησα. Νομίζω ότι όταν είμαστε αληθινά δεμένοι με τον κόσμο αυτά είναι χαζές λεπτομέρειες.

Το τυπικο ειναι να στειλεις μηνυμα . Η προσωπικη επικοινωνια μεσω ενος τηλεφωνηματος για να εκφρασεις τις ευχες σου ειναι κατι πιο ζεστο. Τον ιδιο χρονο θα σου παρει. Αφηστε τα μηνυματα για τις πολυ νεαρες ηλικιες.

Είμαι η κοπέλα που έγραψε την εξομολόγηση, δεν Μ αρέσει να μιλάω στο τηλ και εκείνη η μέρα μου ήταν πολύ δυσκολη,δεν ήταν τυπικό γιατί δεν της έγραψα τυποποιημένες ευχές.Τυπικο εννοούσα ότι όταν ουσιαστικά έχεις αποδείξει τη φιλία σου το να σταθεί κάποιος στο ότι έστειλες μήνυμα και όχι τηλ

Κάποιοι είναι του τηλεφώνου κάποιοι άλλοι όπως εγώ δυσκολευόμαστε με το τηλ πόσο μάλλον όταν η μέρα ήταν ιδιαίτερη και κουραστική.Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με την ηλικία.

Δεν έχει σημασία η γνώμη μας εφόσον γνωριζεις οτι την πείραξε. Θα μπορούσες να την πάρεις τηλέφωνο την επόμενη ημέρα να της ευχηθείς κανονικά. Το μήνυμα είναι λίγο σε ξεπέταω γιατί δεν μπορώ να ασχοληθώ. Αν της κάνεις ένα δώρο κάτι που ξέρεις ότι θα της αρέσει πολύ θα το ξεχάσει πιστεύω. Μια κακή κίνηση διαγράφεται με μια καλή.

Για να έχει κολλήσει η βελόνα της μήνες τώρα σε κάτι τόσο ανούσιο,προφανώς η φίλη σου δέν έχει άλλα σημαντικότερα να ασχοληθεί,τα έχει λύσει όλα της τα προβλήματα...
Κάτι μου λέει πως δέν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει εμμονική συμπεριφορά για μικροπράγματα.
Θα σου ευχηθώ κουράγιο να έχεις μαζί της!

Εσύ το βλέπεις έτσι. Χωρίς να κρίνω το σκεπτικό σου, θα δοκιμάσω να κάνω το "δικηγόρο του διαβόλου" και να σου γράψω πώς μπορεί να το βλέπει η φίλη σου :
"Είμαι 41, μεγαλώνω, γερνάω, πολλά μπορεί να μου συμβούν σιγά σιγά και έχω μία φίλη καρδιακή να με θυμηθεί στα γενέθλιά μου που είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου και που περιμένω πώς και πώς να ακούσω αυτή τη μέρα τη φωνή της και ας μην τη δω... και μου στέλνει μόνο ένα ξερό μήνυμα με τυπικά όμορφες ευχές ; Τόσο λίγο με υπολογίζει ; "
Όχι απαραίτητα ότι συμβαίνουν όλα μαζί, αλλά ίσως και να ισχύει ένα μόνο από αυτά.

Εσένα δεν ήταν τυπικές, δεν αντιλέγω · ίσως η άλλη το πήρε σα να ήταν. Επειδή, κακά τα ψέματα, το γραπτό κείμενο έχει πιο πολύ τον αέρα της τυπικότητας από τον άμεσο προφορικό λόγο, όσο ζεστές λέξεις και να χρησιμοποίησες.
Και μάλλον δύσκολο να πιστέψει η άλλη ότι πνίγεται η κολλητή της τόσο, που δε μπορεί να τηλεφωνήσει για 5' μέσα σε ένα ολόκληρο 16ωρο (αφαιρώ τις ώρες ύπνου).
Αυτή είναι η γνώμη μου.

Δεν έχει με τι να ασχοληθεί και πιάνεται από ασήμαντες λεπτομέρειες.
(τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους στη ζωή, όπως γράφει και η ακριβώς από κάτω εξομολόγηση)
Ωραία είναι, φάση έχει όταν έχει λύσει κάποιος τα βιοποριστικά του και άλλα θέματα κι έχει τη δυνατότητα να ασχολείται με ασήμαντες λεπτομέρειες όπως η φίλη σου.
Της μίλησες, της εξήγησες το λόγο που έστειλες μήνυμα, αν δεν το κατάλαβε, πρόβλημά της.

Ηλικιακά σίγουρα δεν είστε "εφηβάκια", ώρα λοιπόν να ξεπεράσετε τέτοια θέματα και να ζητάτε γνώμες για να επιβεβαιώσετε την όποια στάση σας, ώστε να μην συμπεριφέρεστε σαν "εφηβάκια". Έχετε αργήσει κιόλας, αλλά κάποιοι θα πουν ποτέ δεν είναι αργά.

Scroll to top icon