ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.7.2024 | 19:13

Παραλογισμός

Επειδή το αγόρι μου θα δουλεύει όλο το καλοκαίρι και εγώ είχα την ευκαιρία να πάω διακοπές για μία εβδομάδα μόνο μαζί με την καλύτερη μου φίλη στο σπίτι της στο χωριό,μου κρατάει μούτρα και μου το βγάζει ξινό.Τρελό δέν ακούγεται; Κι όμως έτσι είναι.Όλο αυτό το κάνει βασιζόμενος στην υπόσχεση που του είχα δώσει πρίν το καλοκαίρι,ότι δέν θα πάω διακοπές κι εγώ και θα μείνω για συμπαράσταση.Όντως έτσι ήταν.Αλλά όταν μου έκανε την πρόταση η φίλη μου,πρώτα το συζήτησα μαζί του,δέν του το ανακοίνωσα ορθά-κοφτά.Όταν είδα την αντίδραση του,το είδα κι εγώ πεισματικά,και έφυγα χωρίς δεύτερη κουβέντα.Τώρα εδώ στις διακοπές με τη φίλη μου,μιλάμε με το αγόρι μου μέσω βιντεοκλήσης,και κάθε φορά είναι με παράπονα και κατεβασμένη μούρη.Πραγματικά,δέν μπορώ να απολαύσω το μπάνιο μου στη θάλασσα,δέν μπορώ να ηρεμήσω και να χαλαρώσω.Μιλάμε τώρα για ΜΙΑ εβδομάδα που θα λείψω και ήδη είμαστε στην 3η ημέρα,δέν μιλάμε για κανένα τρίμηνο! Έχω ξενερώσει εντελώς με τη συμπεριφορά του και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το τελειώσω μαζί του με το που θα γυρίσω.Μου έχει πεί εδώ και καιρό πως με τα χρήματα από την καλοκαιρινή δουλειά του,θέλει να πάμε μαζί διακοπές στα μέσα του Σεπτέμβρη και να καλύψει εκείνος όλα τα έξοδα,του είχα απαντήσει όμως πως είναι δύσκολο επειδή οι ημερομηνίες θα πέσουν κοντά στην εξεταστική κι εγώ χρωστάω δύο μαθήματα και θα πιεστώ χρονικά.Επειδή δηλαδή δέν μπορούμε να κάνουμε τελικά διακοπές οι δυό μας,εγώ θα πρέπει να κάτσω να βράσω στο τσιμέντο; Άν έχω άδικο πείτε μου,γιατί πάω να τρελαθώ με τη συμπεριφορά του!
10
 
 
 
 
σχόλια

Και οι δυο σας σκεφτεστε πολυ εγωιστικα. Εσύ του υποσχέθηκες κάτι και μετά το αναίρεσες και εκείνος αντί να σου πει εξ αρχής να βγεις και να περάσεις καλά, δέχτηκε με χαρα να κλειστεις σπίτι και να τον περιμένεις. Δεν βλέπω μέλλον στην σχέση σας ετσι κι αλλιώς.

@ Miss Rainbow
Αυτός δεν το ξέρουμε αν το βλέπει εγωιστικά, επειδή δεν έχουμε όλο το κομμάτι της ιστορίας μπροστά μας ώστε να γνωρίζουμε ότι δεν της το πρότεινε εξαρχής να πάει μόνη της διακοπές. Και θα το εξηγήσω με δικό μου, προσωπικό παράδειγμα που και εγώ, δίνω μεγάλη σημασία στις υποσχέσεις :
Κάποτε, είχα σχέση με μία που σε περίοδο καλοκαιριού έπρεπε να κάνω μία επέμβαση (χειρουργείο). Δεν ήταν σοβαρή επέμβαση και η σχέση ήταν φρέσκια. Επέμενε λοιπόν, να έρθει εκείνες τις 1-2 μέρες εκεί ενώ εγώ της έλεγα όχι, δεν είναι τόσο σοβαρό · ότι δεν το χρειάζομαι.
Ώστε να μην ψυχοπλακωθεί στο νοσοκομείο και ταλαιπωρηθεί και εκείνη · της είπα λοιπόν πως θα τα καταφέρω μία χαρά και μόνος μου. Εκείνη όμως το υποσχέθηκε.
Βέβαια, ήρθε τελικά και κράτησε την υπόσχεσή της, πράγμα που εκτίμησα πολύ.
Αν όμως στη συνέχεια δεν ερχόταν και μου έβρισκε οποιοδήποτε λόγο για να μην το κάνει, πραγματικά θα με πείραζε.
Και όχι μόνο επειδή είχα επαναπαυθεί στην υπόσχεση ότι θα έρθει επομένως θα μου τίναζε έτσι στον αέρα ολόκληρη την ψυχολογική προετοιμασία που θα είχα αφήσει στην άκρη ότι θα είμαι ολομόναχος μετά το χειρουργείο...
Αλλά και θα έλεγα, άμα πετάει από μόνη της τέτοιες κουβέντες έτσι στον αέρα από τώρα για σοβαρά ζητήματα ενώ μετά τις παίρνει πίσω και τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος αρχικά επέμενα για το αντίθετο · τί με περιμένει αργότερα σε ακόμα πιο σοβαρά ζητήματα και όταν η σχέση προχωρήσει.
Και θα το σκεφτόμουν πολύ να συνεχίσω μαζί της.
Δε μπορώ να μιλήσω λοιπόν για το φίλο της εξομολογούμενης, επειδή δεν ξέρω τί περίπτωση είναι ο φίλος της.
Αν είναι σαν εμένα δηλαδή και ήδη γυροφέρνει στο μυαλό του να την χωρίσει μετά από αυτό, θεωρώ το να της "κρατάει μούτρα" όπως γράφει ότι είναι το λιγότερο.
ΥΓ : Εννοείται πως στη δική μου περίπτωση, δεν της έκανα μετά μόνο μία φορά το τραπέζι, αλλά και δυό 🙂

Εάν της είχε πει το αντιθετο η εξομολόγουμενη θα το έγραφε πρώτο πρώτο για να υπερασπιστεί την θέση της. Δεν θα της ξέφευγε πίστεψε με. Οπότε όχι το αποκλείω να είναι σαν εσένα εσύ είσαι μοναδικός. Σημασία έχει ο λόγος για τον οποίο κάποιος αθετει μια υπόσχεση. Είναι άλλο πράγμα να ψάχνει αφορμές για να μην κάνει οτι υποσχεθηκε και άλλο να θέλει να το πραγματοποιήσει αλλά να μην μπορεί επειδή κάτι έκτακτο ή σοβαρό του συνέβη. Στην πρώτη περίπτωση είναι λογικό να χωρίσεις στην δεύτερη όχι.

Ζηλεύει επειδή δεν μπορεί να κάνει αυτός διακοπές.
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό πέρα από το να συζητήσεις μαζί του και να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν θέλεις άλλο να έχει άσχημη διάθεση όταν μιλάτε κι ότι σε ενοχλεί.
Αν επιμείνει τότε δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε τις υποχωρήσεις που απαιτεί η διατήρηση μιας σχέσης οπότε καλύτερα να τραβήξετε χωριστούς δρόμους.

Φυσικά δεν έχεις άδικο να θελεις να ξεσκασεις σαν άνθρωπος. Αυτος θελει σκυλάκι κολλη,ενο επάνω του.
Πρώτον κοψε τις βιντεοκλήσεις. Χωριό είναι, το ιντερνετ δεν είναι καλό.... έχεις δικαιολογίες. Και αν καλέσει με βίντεο, απλά δεν απαντάς γιατί φταίει το ίντερνετ. Έχει έρθει ξαφνικά πολύ κόσμος και πέφτει.

Μήπως να γίνει και "Ροβινσώνας Κρούσος" για να τον αποφύγει ; Ή μήπως να της απαγορεύσουμε και τις κανονικές κλήσεις, όπου εκεί λες ΔΕΝ θα ακούει παράπονα και ΔΕΝ θα φαντάζεται την κατεβασμένη του μούρη...
Κατά τα άλλα, το ίντερνετ να του πει έπιανε μία χαρά 3 μέρες, τώρα όμως ξαφνικά άρχισαν τα προβλήματα που ήρθε ο κόσμος · από την 4η...
Ίσως όμως να του τα πει όλα μαζί αυτά, τώρα που θα γυρίσει...
Τί να πω.

Δεν έχεις άδικο, το βλέπει κάπως απόλυτα του τύπου "ή θα πας μαζί μου διακοπές ή με κανέναν', ζηλιάρης ακούγεται. Τώρα όμως και εσύ να τον χωρίσεις αποκλειστικά για αυτό, δεν ξέρω αν θα κάνεις καλά. Απλά μη δίνεις σημασία όταν γκρινιάζει, έτσι και αλλιώς θα κάνεις αυτό που είναι να κάνεις, δεν αλλάζει κάτι..

Για μένα όχι, δεν είναι καθόλου τρελό και έχεις άδικο.
Δεν είναι η μία εβδομάδα που θα λείψεις ή οι δεκαπέντε, αλλά το "είπα/ξείπα" που τον ξενέρωσε, και αν δεν είσαι σε θέση να κρατάς τις υποσχέσεις σου, μην υπόσχεσαι.
Και ας σκέφτεσαι από την αρχή ότι "θα βράσεις στο τσιμέντο". Στα όρια και στα θέλω μας, καλό είναι να είμαστε ξεκάθαροι.
Βασικά, δεν συζήτησες τίποτα μαζί του, αλλιώς δεν θα πείσμωνες με την αντίδραση που είχε μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν αυτή που περίμενες. Αφορμή και πρόφαση έψαχνες, για να κάνεις το δικό σου.
Έλπιζε πώς και πώς στη δική σου συμπαράσταση που εκείνος θα βγάζει τη μπέμπελη δουλεύοντας ενώ εσύ θα διακοπάρεις και σου πρότεινε ως "αποζημίωση" κοινές διακοπές το Σεπτέμβρη και να καλύψει αυτός όλα τα έξοδα, άλλο που εσύ δεν μπορείς.
Και μετά από όλα αυτά σκέφτεσαι και μάλιστα σοβαρά να "το τελειώσεις μαζί του με το που θα γυρίσεις" ;
Θα σου έλεγα, κάνε το από τώρα · όχι μόνο γιατί δεν ταιριάζετε ο ένας με τον άλλο, αλλά μη και σε προλάβει εκείνος πρώτος.

Αν μπορεί ή όχι η εξομολογούμενη να πάει διακοπές τον Σεπτέμβριο, λογικά το ξέρει ήδη φίλος της. Άρα η πρόταση για διακοπές τον Σεπτέμβρη, μοιάζει περισσότερο για λόγια του αέρα.

@20.7.2024/02: 53
Τότε, να μου γράψεις το σημείο της εξομολόγησης που αναφέρεται ότι ο φίλος της το ήξερε από πριν της κάνει την πρόταση ή πώς συμπεραίνεται λογικά ότι το ήξερε, επομένως δεν θα χρειαζόταν ούτε εκείνη να του εξηγεί ότι οι ημερομηνίες πέφτουν κοντά στην εξεταστική της.
Είπαμε, λόγια του αέρα να γράφουν μόνο οι εξομολογούμενοι, όχι και εμείς.

Scroll to top icon